Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vitt matbröd som är dekorerat

  • rostok 17 december 2012

    Hej, för många år sedan så hade jag ett recept på vitt matbröd, som jag brukade baka till jul. Det var med en fördeg, bara vetemjöl och man tog lite av degen och kavlade, skar ut löv och sådant ur det kavlade och la på brödet. Själva brödet gjorde jag som 4 runda bröd, så jag tror att degvätskan var 8-10 dl (jag kan ha dubblat receptet).

    Det som var bra med detta bröd var att det jäste ordentligt, blev alltså inte alls kompakt, dessutom höll det sig förvånansvärt bra för att vara vitt matbröd bakat med jäst. Det var lätt att skiva och smulade sig inte alls. Jag tror att jag hade hittat receptet i någon sådan där broschyr som man kan ta gratis i affärerna, men det måste vara över 20 år sedan så jag har inte det kvar.

    Jag bakar i stort sett alltid utan recept men skulle vilja ha just detta recept. Om någon känner igen brödet så dela gärna med dig.

  • Anderstam 17 december 2012

    Tror inte du menar detta bröd.
    Men jag har gjort det ett par gånger, och luftigt och hållbart blir det.
    Det har blivit mycket uppskattat när man har det med som present.:DD
    Presentlimpa

  • rostok 18 december 2012

    Tack, jag kommer att testa det.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.