Jag använder Aromat som smakhöjare ganska friskt .
En kallskänka lärde mej för 15 år sedan att göra en lyx-räksallad.
Färska pillade räkor
Blanda i majonnäs så att det binder räkorna (helst hemmagjord på söt svensk senap) .
Rör i ett knippe finhackad dill.
Tillsätt AROMAT och låt stå i kyl minst 2 timmar
Aromaten gör att ALLA smaker framträder tydligare
/BÅ :p
Helene_H6 maj 2008
Hej
Det lät inte alls dumt måste jag prova på.
(Y)
Okänd6 maj 2008
Jag använder Aromat ganska ofta,helst i potatismos.Det är en bra krydda till nästan allt.
jas656 maj 2008
Bara i undangsfall och då i potatismos om jag har den hemma annars så kvittar det.
När jag var en liten grabb så använde jag till varma smörgåsar med ost.
farmoringer6 maj 2008
Jag är en aromatanvändare..Till allt. Men mellan varven kör jag med Vegeta..
mammamus6 maj 2008
popcorn och aromat e jätte gott
Lena6 maj 2008
Är inte så himla förtjust i den. Blev skrämd som liten klara inte av lukten. (hua)
Lilljeppe6 maj 2008
Jag älskar aromat. Denna pastarätt har jag aromat i och den är kanon. Pastasås med lax
Wombat046 maj 2008
Oj, minns i bamba när man gick i skolan, hur man hällde Aromat på knäckemackan ...
lenajeanette6 maj 2008
Med tanke på debatten om natrimglutamat;
http://www.recepthjalpen.se/aromat.html
stinta6 maj 2008
(Y)Jag använder knorrs kryddor till mycket. Sällan salt och peppar. Aromat till det mesta, även på palt:p
Kött & Grillkrydda , nästan jämt. Köttfärssås, stek, i marinader mm
På all potatis, ungsstekt, mos, kokt, gratäng,pommesfrites: självklart potatiskrydda:p:)(Y)(L)
marwis6 maj 2008
har helt lagt av med Aromat pga glutamatdebatten. Försöker undvika glutamat överhuvudtaget, men jag håller med alla som tyckeratt aromat är en god krydda! Det var väl inte för inte så att den julskinkan som fick högst betyg i ett test i GP i julas var den med glutamat.......
monac6 maj 2008
nej!....
tror man får i sig natriumglutamat ändå så de räcker.
maddela626 oktober 2009
Hej!
Jag vill inte använda Aromat pga att det är så mycket skit i den.
Är det någon som vet hur man blandar ihop en egen Aromat-krydda?
//Madelene
enAnnan6 oktober 2009
Samma här, jag använder den inte pga glutamat och skulle aldrig drömma om att ge den till mina barn och deras kroppar.
Lite sånt här jag menar när jag ifrågasätter de som skriker högt i matfrågor om skolor osv - vad serveras hemma???
safir746 oktober 2009
Jag använder mig utav örtsalt istället för Aromat...
Gunn576 oktober 2009
Här använder vi inte aromat
Har aldrig använt den kryddan
flumhum6 oktober 2009
min pojkvän har amromat till allt :P så här går det ofta åt aromat
boz19656 oktober 2009
Använder sällan Aromat pga att den är så dyr. På ÖoB finns en (minst) lika bra krydda i 1-kilosburk. Det är en Jugoslavisk blandning (tillverkas i Sverige) med torkade grönsaker, glutamat, salt och lite andra kryddor.
På tal om glutamatdebatten tycker jag att varningarna är kraftigt överdrivna, helt i stil med "chipsdebatten" för nåt år sedan.
Mistys6 oktober 2009
Tack för denna fråga och alla svar. Använder aromat flitigt och tycker att den är fantastisk på att höja smaken på allt. Tyvärr har ju jag också dragit öronen åt mig med tanke på glutamat debatten. Jag märker inte av huvudvärk mm som ses som biverkningar och jag har svårt att sluta använda aromat då den är så god. Era svar gör åtminstone att jag inte känner mig helt ensam i att använda aromat fortfarande trots pågående varningar. Man blir ju inte klok på alla varningar som går ut:o
Jag använder Aromat som smakhöjare ganska friskt .
En kallskänka lärde mej för 15 år sedan att göra en lyx-räksallad.
Färska pillade räkor
Blanda i majonnäs så att det binder räkorna (helst hemmagjord på söt svensk senap) .
Rör i ett knippe finhackad dill.
Tillsätt AROMAT och låt stå i kyl minst 2 timmar
Aromaten gör att ALLA smaker framträder tydligare
/BÅ :p
Hej
Det lät inte alls dumt måste jag prova på.
(Y)
Jag använder Aromat ganska ofta,helst i potatismos.Det är en bra krydda till nästan allt.
Bara i undangsfall och då i potatismos om jag har den hemma annars så kvittar det.
När jag var en liten grabb så använde jag till varma smörgåsar med ost.
Jag är en aromatanvändare..Till allt. Men mellan varven kör jag med Vegeta..
popcorn och aromat e jätte gott
Är inte så himla förtjust i den. Blev skrämd som liten klara inte av lukten. (hua)
Jag älskar aromat. Denna pastarätt har jag aromat i och den är kanon.
Pastasås med lax
Oj, minns i bamba när man gick i skolan, hur man hällde Aromat på knäckemackan ...
Med tanke på debatten om natrimglutamat;
http://www.recepthjalpen.se/aromat.html
(Y)Jag använder knorrs kryddor till mycket. Sällan salt och peppar. Aromat till det mesta, även på palt:p
Kött & Grillkrydda , nästan jämt. Köttfärssås, stek, i marinader mm
På all potatis, ungsstekt, mos, kokt, gratäng,pommesfrites: självklart potatiskrydda:p:)(Y)(L)
har helt lagt av med Aromat pga glutamatdebatten. Försöker undvika glutamat överhuvudtaget, men jag håller med alla som tyckeratt aromat är en god krydda! Det var väl inte för inte så att den julskinkan som fick högst betyg i ett test i GP i julas var den med glutamat.......
nej!....
tror man får i sig natriumglutamat ändå så de räcker.
Hej!
Jag vill inte använda Aromat pga att det är så mycket skit i den.
Är det någon som vet hur man blandar ihop en egen Aromat-krydda?
//Madelene
Samma här, jag använder den inte pga glutamat och skulle aldrig drömma om att ge den till mina barn och deras kroppar.
Lite sånt här jag menar när jag ifrågasätter de som skriker högt i matfrågor om skolor osv - vad serveras hemma???
Jag använder mig utav örtsalt istället för Aromat...
Här använder vi inte aromat
Har aldrig använt den kryddan
min pojkvän har amromat till allt :P så här går det ofta åt aromat
Använder sällan Aromat pga att den är så dyr. På ÖoB finns en (minst) lika bra krydda i 1-kilosburk. Det är en Jugoslavisk blandning (tillverkas i Sverige) med torkade grönsaker, glutamat, salt och lite andra kryddor.
På tal om glutamatdebatten tycker jag att varningarna är kraftigt överdrivna, helt i stil med "chipsdebatten" för nåt år sedan.
Tack för denna fråga och alla svar. Använder aromat flitigt och tycker att den är fantastisk på att höja smaken på allt. Tyvärr har ju jag också dragit öronen åt mig med tanke på glutamat debatten. Jag märker inte av huvudvärk mm som ses som biverkningar och jag har svårt att sluta använda aromat då den är så god. Era svar gör åtminstone att jag inte känner mig helt ensam i att använda aromat fortfarande trots pågående varningar. Man blir ju inte klok på alla varningar som går ut:o