Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa och sämsta skolmaten?

  • Elvira98 25 september 2009

    Uj,uj vad minnena väller över mig! Kan fortfarande inte äta Ravioli p.g.a. "kvarsittning" i lågstadiet:'(. Däremot var jag en av få som älskade och fortfarande älskar, Ärtsoppa, tätt följd av Lappskojs. Har dock inte ätit Lappskojs sedan dess och kan inte låta bli att undra vad jag skulle tycka idag:o

  • Whiterabbit 26 september 2009

    Bästa:
    Panerad stekt fisk och kokt potatis med kallsås
    Kalkonsallad med skitgod rosasås, ingen som kommer ihåg den?
    Blodkorv (inte pudding utav korv) med lingonsylt, tyvärr =)

    Sämsta:
    Hmm... allt var ätbart.

  • tigerlilly27 26 september 2009

    Det jag tyckte bäst om var ryssröra med pitabröd och det har jag även provat hemma! Jättegott(Y)
    Även tacos var en favorit.


    Det värsta hmmm var nog vissa fiskgratänger där innehållet var svårt att definiera,

  • kallebakom 20 oktober 2013

    har ni glömt det godaste skolmaten ??? var ju själklart julbordet !!
    annars var skolans "paddryggar" mkt goda= lasange
    jag gilla tom skolans "cement" = potatismos
    sämsta vet jag ej,jag var en av dom få som verkligen gilla skolmaten,
    tänk om man fick den igen,jag längtar verkligen tillbaks

  • DoctorWho 20 oktober 2013

    Det sämsta här var potatisbullarna. Helfabrikat och brända/nästan brända utanpå och kylskåpskalla inuti. Undrade redan då hur någon kunde lyckas med det.
    Bästa var trädgårdsmästargrytan. En sorts färssås (kan ha varit vegetarisk färs) med bla harico vert, majs och tärnad paprika i. Serverades med ris. MYCKET god. Troligen också ett helfabrikat, med otroligt god iaf. Har försökt att laga den hemma och har nästan lyckats, receptet finns bland mina recept här på MK.

  • annapatrik 20 oktober 2013

    Sämst var pölsa, klarar fortfarande inte av att äta det.
    Annars var det mesta gott med undantag från potatisen som hade som var som små studsbollar.

    Finns en del jag saknar, lasagne, ärtsoppa och annat.

    http://yrhattans.wordpress.com/

  • husmusen88 20 oktober 2013

    Den mesta maten var över lag dåligt gjord, okryddad eller uppvärmd till förbannelse. Ändå åt jag nog det mesta.

    Det bästa var köttbullar med sås och lingonsylt, panerad fisk med den där kalla såsen, fläsk, chili con carnen var oftast okej, makaronisalladen och när vi hade turen att få pizza!

    Pannkakorna var som gummiunderlägg, potatisen smakade gammalt och hade alltid en hinna på sig, pastan oätlig, sopporna blaskiga ( men ostmackorna fungerade alltid). Nej, kvaliten på skolmaten är inte särskilt hög har jag en känsla av.

  • eva23 20 oktober 2013

    Jag är tydligen så gammal att jag inte minns, för det är inte något jag minns som oätligt. Men jag hade förmånen att gå i ett liten skola på landet där maten lagades på plats. Det enda jag inte gillade var blodpudding och fiskbullar, det gillar det fortfarande inte.

  • AngieH 20 oktober 2013

    Min favorit var göteburgare! Som hamburgare men korv istället för kött.

  • Veranne 20 oktober 2013

    Haha, jag har nog konstig smak för bland de få rätter jag alls kunde få ner i "bamba" med någorlunda aptit fanns blodpudding och potatisbullar! Men jag minns aldrig att de serverades tillsammans som någon skrev. Det låter ju inte som nån vidare kombination.

    Spaghettin på vår skola var helt vidrigt äcklig. Kokt så länge att det närmade sig vitt klister... Fiskrätterna kunde också vara förfärliga. Minns att jag åt en bit hälleflundra en gång och den smakade nästan ruttet, jag höll på att spy. Det dröjde ganska länge innan jag vågade pröva hälleflundra igen men nu är det en favorit.

    Som flera andra har jag också otrevliga minnen av att många lärare och mattanter vaktade på oss så man inte fick slänga och i värsta fall tvingade en att äta upp. Egentligen var det väl sånt som förstörde matglädjen minst lika mycket som den ofta illa tillagade maten. (Detta var i mitten och slutet av 70-talet. Tror den här tråkiga attityden dog ut ganska snart därefter som tur var.) En särskilt sadistisk typ stod kvar vid mitt bord efter alla andra gått och tvingade i mig en tallrik köttsoppa (N). Tack och lov har jag kort minne när det gäller dåliga matminnen så numera äter jag även köttsoppa med god aptit, helst min egen hemlagade förstås {giggle}

  • Veranne 20 oktober 2013

    Nu först såg jag inlägget där det kom fram att det åtminstone rätt nyligen fortfarande förekom(mer) mat-tvång i bamba. Fy skam!
    Jag hoppas verkligen det handlar om enstaka undantag, inte det där rutinmässiga sättet som var vanligt förr. Och att andra lärare/kökspersonal reagerar på skarpen om de märker att någon tar till sådana dumheter.

    Mat och ätande borde få vara något positivt och inte användas för att få utlopp för diverse makt/kontrollbehov (en annan sida av samma mynt är kropps- och dietfixeringen som man möter nästan överallt idag). Det vore mycket vunnet om barnen kunde få med sig lite mer av en sund matglädje från skolan.

  • husmusen88 21 oktober 2013

    Tvångsmatningen håll på fortfarande i låg och mellanstadiet under 90-talet. inte förrän i högstadiet kunde man komma undan maten, men det blev ett himla liv om man slängde minsta lilla. Hoppas det är bättre nu!
    Visst kan man uppmuntra till att smaka allt, säga att det är äckligt innan man gjort det är bara dumt. Men att tvinga i barn mat så de kräks är bara idiotiskt :(

  • Gutis 21 oktober 2013

    Godaste maten var pölsa med rödbetor

    Absolut värsta var leverbiff. Riktigt vidrigt. Många brukade kräkas på skolan efter att det serverats!!!

  • rosatalo 22 oktober 2013

    Pölsa, var det absolut vidrigaste i hård konkurenns av kalvsylta med rödbetor.


    Fiskpudding med skirat smör och fisk med mandel, var det godaste. Konstigt att jag som inte är " fiskmänniska " gillade skolans fiskrätter mest, det var överlag bra mat på den tiden, det mesta var gott.

  • kallebakom 22 oktober 2013

    en sak tycker jag var konstig,tänker på mina 4 gymnasieår då är man väl ca 17-20 år gammal i gymnasieålder o borde veta vad man vill äta och hur mkt,men nej då !
    spciellt tjejena var för dj-vliga,kunde slänga typ hela talriken ! trts att vi fick lägga på
    helt själva.tänker 1200 elever var vi i hela gymnasiet,det vart minst en hel sånn svart sopsäck
    på 160liter full varje dag,helt sjukt !

  • puhbjornen 22 oktober 2013

    Ungersk köttsås med ris (Y) (Y) >:D (supergott och något som jag fortfarande saknar). Sedan var pannkakorna (rektangulära och tjocka) supergoda {dance}.

    Äckligast var nog ärtsoppan {sick} och lever (N).

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.