"Korvaholken" på torget i falkenberg har det allra bästa hemlagade potatismoset...så de så!!! (L)(L)(L)
Halv special...fantastiskt gott!!! (Y)(Y)
Kommer ihåg när jag flyttade hit till norra Sverige och sa att jag ville ha " en halv special". Fanns ingen som visste vad det var för nåt...:D
Nämen vad säger du! Trodde det var vedertaget i hela Sverige!!!
Förklaring då: bröd, korv, senap och sen mos på korven. Jättegott! (Y)(L)
popik21 maj 2009
En halv special är en korv, en hal special är två korvar.
popik21 maj 2009
Skrivet av popik den 21 maj 2009
En halv special är en korv, en hal special är två korvar.
Lite stavfel en hel special är två korvar ska det vara.
millasmamma21 maj 2009
Hemlagad gurkmajonnäs låter gott.
Finns det någon har ett bra recept?
boz196521 maj 2009
Skrivet av millasmamma den 21 maj 2009
Hemlagad gurkmajonnäs låter gott.
Finns det någon har ett bra recept?
Majonnäs och bostongurka i lagom mängder, svårare än så är det inte. 4 delar majonnäs + 1 del bostongurka brukar bli bra, men det är en smaksak.
flumhum21 maj 2009
ikeas winerkorv är godast :D och det bästa är att man kan även handla hem den nu ^^
MosterNettan21 maj 2009
Skrivet av popik den 21 maj 2009
Skrivet av popik den 21 maj 2009
En halv special är en korv, en hal special är två korvar.
Lite stavfel en hel special är två korvar ska det vara.
I mina trakter är mosportionen skillnaden mellan hel och halv,
gimmiahug21 maj 2009
Skrivet av popik den 21 maj 2009
Skrivet av popik den 21 maj 2009
En halv special är en korv, en hal special är två korvar.
Lite stavfel en hel special är två korvar ska det vara.
Du skulle låtit det vara, hur kul hade det inte varit om vi alla sprang ut och beställde en hal special runt om i landet....:p
boz196514 mars 2012
Tänkte se om det finns fler åsikter om världens bästa korvmoj så jag återupplivar den här tråden. :)
MatAnders14 mars 2012
Saknar dom gamla korvgubbarna med låda på magen :) dom kunde koka korv dom i dag smakar dom ju inget alls....
Tesslatess14 mars 2012
Äre bara jag som vill ha rostad lök till min vurre med gurkamajjo?
DoctorWho14 mars 2012
Skrivet av jan-gunnar-j den 21 maj 2009
Västervik = Åhmans såklart! En grillad med hälften av varje 0ch en halv räk!
De ni!
Godaste korven jag någonsin har smakat!
Okänd14 mars 2012
Skrivet av annelieberggren den 20 maj 2009
Bullens korv är bäst. Kokt med bröd och jonnys senap, bostongurka och räksallad...:p mycket mastigt och gott.
Bullens korv bäst? Har du kollat innehållet? 33 % kött! Vad korven innehåller i övrigt vill du inte veta! Men läs på burken!
Korv som innehåller mindre än 60 % kött borde, enl. min mening, inte få kallas korv.
Okänd14 mars 2012
Vill du själv koka din varmkorv så följ gärna mina tips här:
Väl först en korv som är värd namnet med avseende på köttinnehåll (kolla innehållsförteckningen). Använd helst traktörpanna (för att slippa böja korvarna för mycket). Lägg gärna en buljongtärning i kokvattnet tillsammans med några blandade pepparkorn, några kryddnejlikor ett par klyftor lök och ett par lagerblad + rätt ordentligt med salt. Låt koka tills saltet smält. Drag sedan pannan av plattan, lägg i korvarna, locket lite på glänt och låt stå så i 6 - 7 minuter.
När du sedan tar upp korven ur spadet kommer buljongen att bilda en tunn, men smakrik, film utanpå.
Tipset kommer från en korvgubbe på Mosebacke (med lådan på magen) nån gång 1980-81.
husmusen8814 mars 2012
Skrivet av LarsDe den 14 mar 2012
Vill du själv koka din varmkorv så följ gärna mina tips här:
Väl först en korv som är värd namnet med avseende på köttinnehåll (kolla innehållsförteckningen). Använd helst traktörpanna (för att slippa böja korvarna för mycket). Lägg gärna en buljongtärning i kokvattnet tillsammans med några blandade pepparkorn, några kryddnejlikor ett par klyftor lök och ett par lagerblad. Låt koka upp. Drag sedan pannan av plattan, lägg i korvarna, locket lite på glänt och låt stå så i 6 - 7 minuter.
När du sedan tar upp korven ur spadet kommer buljongen att bilda en tunn, men smakrik, film utanpå.
Tipset kommer från en korvgubbe på Mosebacke (med lådan på magen) nån gång 1980-81.
Min mormor gör så med köttkorv för att få till rätta smaken. Har aldrig tänkt på att man kan göra det med varmkorv! Ska prova här hemma. Tack för tipset!
martina6314 mars 2012
Har ni varit i Stockholm eller planerar att åka dit...hett korv tips:
Gunters Korvar på Karlbergsvägen, lite off side, men helt klart värt en omväg! Super goda korvar, serverade i baguettbröd med ovanliga tillbehör.
Hittade hans hemsida tom: http://hem.passagen.se/laibach/korv/
{eat}
Bumbis14 mars 2012
Måste helt klart vara Lithells tjocka grillkorv med Pågens korvbröd (viktigt) Tillbehören jag vill ha är senap, Rydbergs orientdressing och rostad lök. Hem och välgrillad såklart.
Lenkan14 mars 2012
Kenneths Hamburgeri i Karlstad har den godaste korven enligt mig, dessutom ett grymt gott mos!
Jag älskar Sibyllas varmkorv på burk, den kan jag äta som godis nästan
bitten5614 mars 2012
Jag säger bara Korvan i Stenungsund, har aldrig ätit godare korv och deras mos. Mums.(Y)
Sibylla är ett säkert kort....:)
Jag har aldrig hört talas om "en halv" :o
"Korvaholken" på torget i falkenberg har det allra bästa hemlagade potatismoset...så de så!!! (L)(L)(L)
Halv special...fantastiskt gott!!! (Y)(Y)
Kommer ihåg när jag flyttade hit till norra Sverige och sa att jag ville ha " en halv special". Fanns ingen som visste vad det var för nåt...:D
Nämen vad säger du! Trodde det var vedertaget i hela Sverige!!!
Förklaring då: bröd, korv, senap och sen mos på korven. Jättegott! (Y)(L)
En halv special är en korv, en hal special är två korvar.
En halv special är en korv, en hal special är två korvar.
Lite stavfel en hel special är två korvar ska det vara.
Hemlagad gurkmajonnäs låter gott.
Finns det någon har ett bra recept?
Hemlagad gurkmajonnäs låter gott.
Finns det någon har ett bra recept?
Majonnäs och bostongurka i lagom mängder, svårare än så är det inte. 4 delar majonnäs + 1 del bostongurka brukar bli bra, men det är en smaksak.
ikeas winerkorv är godast :D och det bästa är att man kan även handla hem den nu ^^
En halv special är en korv, en hal special är två korvar.
Lite stavfel en hel special är två korvar ska det vara.
I mina trakter är mosportionen skillnaden mellan hel och halv,
En halv special är en korv, en hal special är två korvar.
Lite stavfel en hel special är två korvar ska det vara.
Du skulle låtit det vara, hur kul hade det inte varit om vi alla sprang ut och beställde en hal special runt om i landet....:p
Tänkte se om det finns fler åsikter om världens bästa korvmoj så jag återupplivar den här tråden. :)
Saknar dom gamla korvgubbarna med låda på magen :) dom kunde koka korv dom i dag smakar dom ju inget alls....
Äre bara jag som vill ha rostad lök till min vurre med gurkamajjo?
Västervik = Åhmans såklart! En grillad med hälften av varje 0ch en halv räk!
De ni!
Godaste korven jag någonsin har smakat!
Bullens korv är bäst. Kokt med bröd och jonnys senap, bostongurka och räksallad...:p mycket mastigt och gott.
Bullens korv bäst? Har du kollat innehållet? 33 % kött! Vad korven innehåller i övrigt vill du inte veta! Men läs på burken!
Korv som innehåller mindre än 60 % kött borde, enl. min mening, inte få kallas korv.
Vill du själv koka din varmkorv så följ gärna mina tips här:
Väl först en korv som är värd namnet med avseende på köttinnehåll (kolla innehållsförteckningen). Använd helst traktörpanna (för att slippa böja korvarna för mycket). Lägg gärna en buljongtärning i kokvattnet tillsammans med några blandade pepparkorn, några kryddnejlikor ett par klyftor lök och ett par lagerblad + rätt ordentligt med salt. Låt koka tills saltet smält. Drag sedan pannan av plattan, lägg i korvarna, locket lite på glänt och låt stå så i 6 - 7 minuter.
När du sedan tar upp korven ur spadet kommer buljongen att bilda en tunn, men smakrik, film utanpå.
Tipset kommer från en korvgubbe på Mosebacke (med lådan på magen) nån gång 1980-81.
Vill du själv koka din varmkorv så följ gärna mina tips här:
Väl först en korv som är värd namnet med avseende på köttinnehåll (kolla innehållsförteckningen). Använd helst traktörpanna (för att slippa böja korvarna för mycket). Lägg gärna en buljongtärning i kokvattnet tillsammans med några blandade pepparkorn, några kryddnejlikor ett par klyftor lök och ett par lagerblad. Låt koka upp. Drag sedan pannan av plattan, lägg i korvarna, locket lite på glänt och låt stå så i 6 - 7 minuter.
När du sedan tar upp korven ur spadet kommer buljongen att bilda en tunn, men smakrik, film utanpå.
Tipset kommer från en korvgubbe på Mosebacke (med lådan på magen) nån gång 1980-81.
Min mormor gör så med köttkorv för att få till rätta smaken. Har aldrig tänkt på att man kan göra det med varmkorv! Ska prova här hemma. Tack för tipset!
Har ni varit i Stockholm eller planerar att åka dit...hett korv tips:
Gunters Korvar på Karlbergsvägen, lite off side, men helt klart värt en omväg! Super goda korvar, serverade i baguettbröd med ovanliga tillbehör.
Hittade hans hemsida tom: http://hem.passagen.se/laibach/korv/
{eat}
Måste helt klart vara Lithells tjocka grillkorv med Pågens korvbröd (viktigt) Tillbehören jag vill ha är senap, Rydbergs orientdressing och rostad lök. Hem och välgrillad såklart.
Kenneths Hamburgeri i Karlstad har den godaste korven enligt mig, dessutom ett grymt gott mos!
Jag älskar Sibyllas varmkorv på burk, den kan jag äta som godis nästan
Jag säger bara Korvan i Stenungsund, har aldrig ätit godare korv och deras mos. Mums.(Y)