Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilifrukter

  • matnjutaren 23 juni 2008

    http://www.chilihead.se/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=31
    Och här , en sida om hur man odlar dem. :)(Y)

  • vanillalover 23 juni 2008

    Tusen tack "matnjutaren! för alla matnyttiga tips! Odlar du oxå dem?
    /Marie

  • vanillalover 23 juni 2008

    Fast hitar fortfarande inget ang. tjuvskotten "vara eller inte vara"
    Någon som vet?
    /Marie

  • vanillalover 23 juni 2008

    Söker, söker, söker på nätet....men hittar inte!
    Fortfarande ingen som vet om man ska knipa bort tjuvskotten på plantorna??
    HJÄLP (L)
    /Marie

  • bakakaka 23 juni 2008

    Jag har aldrig tagit bort några tjuvar på mina chiliplantor.(Y)

  • matnjutaren 23 juni 2008

    Nej det behövs inte alls. Det är ju en buskväxt. Kom på det nu. :)(Y)

  • matnjutaren 23 juni 2008

    Skrivet av vanillalover den 23 jun 2008

    Tusen tack "matnjutaren! för alla matnyttiga tips! Odlar du oxå dem?
    /Marie

    Var så lite så. :D Ja jag odlar dem oxå själv. Gör inläggningar och använder dem både färska och frusna. (Y)

  • vanillalover 23 juni 2008

    Hej "matnjutaren"!
    Jag använder mina färska eller torkade. Hänger dem på led i en ståltråd i köket (på en av mina krokar jag har köksredskap från förr, torkade kryddor mm) för att torka och som utsmyckning...
    Ha en fortsatt gó kväll!
    /Marie

  • matnjutaren 23 juni 2008

    Torkat dem har jag aldrig gjort. Är det något speciellt man ska tänka på då^^?
    Eller är det bara att hänga dem utan skydd från damm å dylika "tingest"..:)

    Fortsatt trevlig kväll på dej med! :)
    Mvh/Marita

  • brii 23 juni 2008

    hmmm...vill du ha ett recept på aprikosgeleè med chilis?
    jag har precis provat.
    jättegott!
    brii

  • matnjutaren 24 juni 2008

    Skrivet av brii den 24 jun 2008

    hmmm...vill du ha ett recept på aprikosgeleè med chilis?
    jag har precis provat.
    jättegott!
    brii

    JAAAA Tack! Sååå gärna så! :D Vad spännande smaker ihop! (Y)(Y)(Y)

  • brii 24 juni 2008

    här hittar du den:
    Aprikosgelè med Chili frukter

  • brii 24 juni 2008

    Skrivet av brii den 24 jun 2008

    här hittar du den:
    Aprikosgelè med Chili frukter



    http://www.matklubben.se/recept/aprikosgelè_med_chili_frukter_33890.html

  • matnjutaren 24 juni 2008

    Tack brii! (L)
    Jag har lagt den i min kokbok. :D(Y)

  • piusamadeusmozart 24 juni 2008

    Jag har lagt in ett recept pà "Inlagda fyllda runda peperoncini".
    Annan peperoncini rycker jag upp med roten nàr frukten àr fàrdig och hànger den upp och ned och làter hela plantan torrka. Efterhand som jag behòver plockar jag av frukten

  • matnjutaren 24 juni 2008

    Skrivet av piusamadeusmozart den 24 jun 2008

    Jag har lagt in ett recept pà "Inlagda fyllda runda peperoncini".
    Annan peperoncini rycker jag upp med roten nàr frukten àr fàrdig och hànger den upp och ned och làter hela plantan torrka. Efterhand som jag behòver plockar jag av frukten


    Tack för receptet! (Y)
    Och vilken smart idé att rycka opp hela busken.:Kanontips! D(Y)
    Har jag aldrig, ens tänkt tanken på att man kan göra.:)
    Har ni fler recept på chili-varianter så emottages dessa TACKSAMT! (L)
    /Marita

  • matnjutaren 24 juni 2008

    Har en liten "praktisk" fråga piusamadeusmozart , (he he kul namn..:en riktig "tungvrickare" p)
    angående receptet på "Inlagda fyllda fyllda peperoncini". Kan man fylla dem eventuellt med fetaost, som ett annat litet "smakämne" som kompliment och kontrast till det sälta i sardinerna? Kan det vara en bra idé eller? :)

  • brii 24 juni 2008

    Skrivet av matnjutaren den 24 jun 2008

    Har en liten "praktisk" fråga piusamadeusmozart , (he he kul namn..:en riktig "tungvrickare" p)
    angående receptet på "Inlagda fyllda fyllda peperoncini". Kan man fylla dem eventuellt med fetaost, som ett annat litet "smakämne" som kompliment och kontrast till det sälta i sardinerna? Kan det vara en bra idé eller? :)


    får jag svara? jag gör dem vart år också-
    här i italien hittar vi dem på affären i september.
    jag fyller med tonfisk, ansjovis och kapris.
    dessa häller i ett år.
    om du använder fetaost, vet jag inte hur länge de håller eller om de blir sura.
    med det är ju bara att äta dem snabbare:D.

    släng inte oljan de ha lägat i..
    du kan använda som "sås" ti spaghettinsmakar bäst med spaghetti, bättre än kort pasta)
    du kan använda det till att fräsa grönsaker
    du kan användda det till att fräsa kyckling, eller kött bitar i.
    (Y)

    jättegott

  • matnjutaren 24 juni 2008

    Skrivet av brii den 24 jun 2008

    Skrivet av matnjutaren den 24 jun 2008

    Har en liten "praktisk" fråga piusamadeusmozart , (he he kul namn..:en riktig "tungvrickare" p)
    angående receptet på "Inlagda fyllda fyllda peperoncini". Kan man fylla dem eventuellt med fetaost, som ett annat litet "smakämne" som kompliment och kontrast till det sälta i sardinerna? Kan det vara en bra idé eller? :)


    får jag svara? jag gör dem vart år också-
    här i italien hittar vi dem på affären i september.
    jag fyller med tonfisk, ansjovis och kapris.
    dessa häller i ett år.
    om du använder fetaost, vet jag inte hur länge de håller eller om de blir sura.
    med det är ju bara att äta dem snabbare:D.

    släng inte oljan de ha lägat i..
    du kan använda som "sås" ti spaghettinsmakar bäst med spaghetti, bättre än kort pasta)
    du kan använda det till att fräsa grönsaker
    du kan användda det till att fräsa kyckling, eller kött bitar i.
    (Y)

    jättegott

    Åh! 1000 Tack för det!
    Klart att det gick bra att du svarade istället! :D
    Blir glad för alla goda råd inom detta goda ämne!:D (Y)

  • piusamadeusmozart 24 juni 2008

    Håller med brii. Det låter lite konstigt med fetaost i. Men varför inte. Kan man inte köpa fetaost som ligger i just olja. Nästa gång skall jag lägga i tonfisk också som brii. Men i år får jag nog köpa runda peperoncini. Grönsakslandet är lite tunnsått p.g.a. den fruktansvärt regniga och kalla våren.
    Tänkte på det här med tjuvar. Är inte det på tomatplantor?
    Till matnjutaren, trevligt att få sina recept även om jag inte skrivit många. Om det inte är gott så klaga på mig för jag skriver bara in recept som jag lärt mig i praktiken. Inga avskrivna så att säga.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.