http://www.chilihead.se/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=31
Och här , en sida om hur man odlar dem. :)(Y)
vanillalover23 juni 2008
Tusen tack "matnjutaren! för alla matnyttiga tips! Odlar du oxå dem?
/Marie
vanillalover23 juni 2008
Fast hitar fortfarande inget ang. tjuvskotten "vara eller inte vara"
Någon som vet?
/Marie
vanillalover23 juni 2008
Söker, söker, söker på nätet....men hittar inte!
Fortfarande ingen som vet om man ska knipa bort tjuvskotten på plantorna??
HJÄLP (L)
/Marie
bakakaka23 juni 2008
Jag har aldrig tagit bort några tjuvar på mina chiliplantor.(Y)
matnjutaren23 juni 2008
Nej det behövs inte alls. Det är ju en buskväxt. Kom på det nu. :)(Y)
matnjutaren23 juni 2008
Skrivet av vanillalover den 23 jun 2008
Tusen tack "matnjutaren! för alla matnyttiga tips! Odlar du oxå dem?
/Marie
Var så lite så. :D Ja jag odlar dem oxå själv. Gör inläggningar och använder dem både färska och frusna. (Y)
vanillalover23 juni 2008
Hej "matnjutaren"!
Jag använder mina färska eller torkade. Hänger dem på led i en ståltråd i köket (på en av mina krokar jag har köksredskap från förr, torkade kryddor mm) för att torka och som utsmyckning...
Ha en fortsatt gó kväll!
/Marie
matnjutaren23 juni 2008
Torkat dem har jag aldrig gjort. Är det något speciellt man ska tänka på då^^?
Eller är det bara att hänga dem utan skydd från damm å dylika "tingest"..:)
Fortsatt trevlig kväll på dej med! :)
Mvh/Marita
brii23 juni 2008
hmmm...vill du ha ett recept på aprikosgeleè med chilis?
jag har precis provat.
jättegott!
brii
matnjutaren24 juni 2008
Skrivet av brii den 24 jun 2008
hmmm...vill du ha ett recept på aprikosgeleè med chilis?
jag har precis provat.
jättegott!
brii
Tack brii! (L)
Jag har lagt den i min kokbok. :D(Y)
piusamadeusmozart24 juni 2008
Jag har lagt in ett recept pà "Inlagda fyllda runda peperoncini".
Annan peperoncini rycker jag upp med roten nàr frukten àr fàrdig och hànger den upp och ned och làter hela plantan torrka. Efterhand som jag behòver plockar jag av frukten
matnjutaren24 juni 2008
Skrivet av piusamadeusmozart den 24 jun 2008
Jag har lagt in ett recept pà "Inlagda fyllda runda peperoncini".
Annan peperoncini rycker jag upp med roten nàr frukten àr fàrdig och hànger den upp och ned och làter hela plantan torrka. Efterhand som jag behòver plockar jag av frukten
Tack för receptet! (Y)
Och vilken smart idé att rycka opp hela busken.:Kanontips! D(Y)
Har jag aldrig, ens tänkt tanken på att man kan göra.:)
Har ni fler recept på chili-varianter så emottages dessa TACKSAMT! (L)
/Marita
matnjutaren24 juni 2008
Har en liten "praktisk" fråga piusamadeusmozart , (he he kul namn..:en riktig "tungvrickare" p)
angående receptet på "Inlagda fyllda fyllda peperoncini". Kan man fylla dem eventuellt med fetaost, som ett annat litet "smakämne" som kompliment och kontrast till det sälta i sardinerna? Kan det vara en bra idé eller? :)
brii24 juni 2008
Skrivet av matnjutaren den 24 jun 2008
Har en liten "praktisk" fråga piusamadeusmozart , (he he kul namn..:en riktig "tungvrickare" p)
angående receptet på "Inlagda fyllda fyllda peperoncini". Kan man fylla dem eventuellt med fetaost, som ett annat litet "smakämne" som kompliment och kontrast till det sälta i sardinerna? Kan det vara en bra idé eller? :)
får jag svara? jag gör dem vart år också-
här i italien hittar vi dem på affären i september.
jag fyller med tonfisk, ansjovis och kapris.
dessa häller i ett år.
om du använder fetaost, vet jag inte hur länge de håller eller om de blir sura.
med det är ju bara att äta dem snabbare:D.
släng inte oljan de ha lägat i..
du kan använda som "sås" ti spaghettinsmakar bäst med spaghetti, bättre än kort pasta)
du kan använda det till att fräsa grönsaker
du kan användda det till att fräsa kyckling, eller kött bitar i.
(Y)
jättegott
matnjutaren24 juni 2008
Skrivet av brii den 24 jun 2008
Skrivet av matnjutaren den 24 jun 2008
Har en liten "praktisk" fråga piusamadeusmozart , (he he kul namn..:en riktig "tungvrickare" p)
angående receptet på "Inlagda fyllda fyllda peperoncini". Kan man fylla dem eventuellt med fetaost, som ett annat litet "smakämne" som kompliment och kontrast till det sälta i sardinerna? Kan det vara en bra idé eller? :)
får jag svara? jag gör dem vart år också-
här i italien hittar vi dem på affären i september.
jag fyller med tonfisk, ansjovis och kapris.
dessa häller i ett år.
om du använder fetaost, vet jag inte hur länge de håller eller om de blir sura.
med det är ju bara att äta dem snabbare:D.
släng inte oljan de ha lägat i..
du kan använda som "sås" ti spaghettinsmakar bäst med spaghetti, bättre än kort pasta)
du kan använda det till att fräsa grönsaker
du kan användda det till att fräsa kyckling, eller kött bitar i.
(Y)
jättegott
Åh! 1000 Tack för det!
Klart att det gick bra att du svarade istället! :D
Blir glad för alla goda råd inom detta goda ämne!:D (Y)
piusamadeusmozart24 juni 2008
Håller med brii. Det låter lite konstigt med fetaost i. Men varför inte. Kan man inte köpa fetaost som ligger i just olja. Nästa gång skall jag lägga i tonfisk också som brii. Men i år får jag nog köpa runda peperoncini. Grönsakslandet är lite tunnsått p.g.a. den fruktansvärt regniga och kalla våren.
Tänkte på det här med tjuvar. Är inte det på tomatplantor?
Till matnjutaren, trevligt att få sina recept även om jag inte skrivit många. Om det inte är gott så klaga på mig för jag skriver bara in recept som jag lärt mig i praktiken. Inga avskrivna så att säga.
http://www.chilihead.se/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=31
Och här , en sida om hur man odlar dem. :)(Y)
Tusen tack "matnjutaren! för alla matnyttiga tips! Odlar du oxå dem?
/Marie
Fast hitar fortfarande inget ang. tjuvskotten "vara eller inte vara"
Någon som vet?
/Marie
Söker, söker, söker på nätet....men hittar inte!
Fortfarande ingen som vet om man ska knipa bort tjuvskotten på plantorna??
HJÄLP (L)
/Marie
Jag har aldrig tagit bort några tjuvar på mina chiliplantor.(Y)
Nej det behövs inte alls. Det är ju en buskväxt. Kom på det nu. :)(Y)
Tusen tack "matnjutaren! för alla matnyttiga tips! Odlar du oxå dem?
/Marie
Var så lite så. :D Ja jag odlar dem oxå själv. Gör inläggningar och använder dem både färska och frusna. (Y)
Hej "matnjutaren"!
Jag använder mina färska eller torkade. Hänger dem på led i en ståltråd i köket (på en av mina krokar jag har köksredskap från förr, torkade kryddor mm) för att torka och som utsmyckning...
Ha en fortsatt gó kväll!
/Marie
Torkat dem har jag aldrig gjort. Är det något speciellt man ska tänka på då^^?
Eller är det bara att hänga dem utan skydd från damm å dylika "tingest"..:)
Fortsatt trevlig kväll på dej med! :)
Mvh/Marita
hmmm...vill du ha ett recept på aprikosgeleè med chilis?
jag har precis provat.
jättegott!
brii
hmmm...vill du ha ett recept på aprikosgeleè med chilis?
jag har precis provat.
jättegott!
brii
JAAAA Tack! Sååå gärna så! :D Vad spännande smaker ihop! (Y)(Y)(Y)
här hittar du den:
Aprikosgelè med Chili frukter
här hittar du den:
Aprikosgelè med Chili frukter
http://www.matklubben.se/recept/aprikosgelè_med_chili_frukter_33890.html
Tack brii! (L)
Jag har lagt den i min kokbok. :D(Y)
Jag har lagt in ett recept pà "Inlagda fyllda runda peperoncini".
Annan peperoncini rycker jag upp med roten nàr frukten àr fàrdig och hànger den upp och ned och làter hela plantan torrka. Efterhand som jag behòver plockar jag av frukten
Jag har lagt in ett recept pà "Inlagda fyllda runda peperoncini".
Annan peperoncini rycker jag upp med roten nàr frukten àr fàrdig och hànger den upp och ned och làter hela plantan torrka. Efterhand som jag behòver plockar jag av frukten
Tack för receptet! (Y)
Och vilken smart idé att rycka opp hela busken.:Kanontips! D(Y)
Har jag aldrig, ens tänkt tanken på att man kan göra.:)
Har ni fler recept på chili-varianter så emottages dessa TACKSAMT! (L)
/Marita
Har en liten "praktisk" fråga piusamadeusmozart , (he he kul namn..:en riktig "tungvrickare" p)
angående receptet på "Inlagda fyllda fyllda peperoncini". Kan man fylla dem eventuellt med fetaost, som ett annat litet "smakämne" som kompliment och kontrast till det sälta i sardinerna? Kan det vara en bra idé eller? :)
Har en liten "praktisk" fråga piusamadeusmozart , (he he kul namn..:en riktig "tungvrickare" p)
angående receptet på "Inlagda fyllda fyllda peperoncini". Kan man fylla dem eventuellt med fetaost, som ett annat litet "smakämne" som kompliment och kontrast till det sälta i sardinerna? Kan det vara en bra idé eller? :)
får jag svara? jag gör dem vart år också-
här i italien hittar vi dem på affären i september.
jag fyller med tonfisk, ansjovis och kapris.
dessa häller i ett år.
om du använder fetaost, vet jag inte hur länge de håller eller om de blir sura.
med det är ju bara att äta dem snabbare:D.
släng inte oljan de ha lägat i..
du kan använda som "sås" ti spaghettinsmakar bäst med spaghetti, bättre än kort pasta)
du kan använda det till att fräsa grönsaker
du kan användda det till att fräsa kyckling, eller kött bitar i.
(Y)
jättegott
Har en liten "praktisk" fråga piusamadeusmozart , (he he kul namn..:en riktig "tungvrickare" p)
angående receptet på "Inlagda fyllda fyllda peperoncini". Kan man fylla dem eventuellt med fetaost, som ett annat litet "smakämne" som kompliment och kontrast till det sälta i sardinerna? Kan det vara en bra idé eller? :)
får jag svara? jag gör dem vart år också-
här i italien hittar vi dem på affären i september.
jag fyller med tonfisk, ansjovis och kapris.
dessa häller i ett år.
om du använder fetaost, vet jag inte hur länge de håller eller om de blir sura.
med det är ju bara att äta dem snabbare:D.
släng inte oljan de ha lägat i..
du kan använda som "sås" ti spaghettinsmakar bäst med spaghetti, bättre än kort pasta)
du kan använda det till att fräsa grönsaker
du kan användda det till att fräsa kyckling, eller kött bitar i.
(Y)
jättegott
Åh! 1000 Tack för det!
Klart att det gick bra att du svarade istället! :D
Blir glad för alla goda råd inom detta goda ämne!:D (Y)
Håller med brii. Det låter lite konstigt med fetaost i. Men varför inte. Kan man inte köpa fetaost som ligger i just olja. Nästa gång skall jag lägga i tonfisk också som brii. Men i år får jag nog köpa runda peperoncini. Grönsakslandet är lite tunnsått p.g.a. den fruktansvärt regniga och kalla våren.
Tänkte på det här med tjuvar. Är inte det på tomatplantor?
Till matnjutaren, trevligt att få sina recept även om jag inte skrivit många. Om det inte är gott så klaga på mig för jag skriver bara in recept som jag lärt mig i praktiken. Inga avskrivna så att säga.