Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

erfarenheter av Muurikka eller liknande typ Per Moberg häll..

  • saxa 21 maj 2010

    Vi sitter här och funderar på att skaffa en Muurikka häll
    eller en Per Moberg häll.

    Då vill vi ha in synpunkter från Er med Erfarenhet av
    någon likvärdig häll eller ngn av nedanstående hällar.

    Kollar på Muurikkan härifrån
    http://www.matlagningute.se/EShop/Product.aspx?EshopID=a06ab544-3de3-4ea8-abc8-e221561e9ea0&CategoryID=7e94f566-8df4-4c49-a4f9-1e8cdcc60364&ProductID=9b817b66-d2dd-48c3-b7f8-df9c468f4c8e

    Per Moberg hällen härifrån
    http://www.grillbutiken.se/product/413-per-morberg-prod-stekhall.aspx


    Förtydligande så vill vi ha svar från er som har eller har lagat på dessa.

  • idea_ 21 maj 2010

    Har använt Muurikka dels under övernattning med klassen när jag gick på gymnasiet och dels under det halvår jag jobbade på en förskola som ofta jobbade med utomhuspedagogik. Det är en trevlig och lättskött produkt. Lätt att steka saker av olika slag på, Går även bra att värma upp mat på den. Allt du kan göra i din stekpanna kan du göra på murrikkan.

  • saxa 21 maj 2010

    Kul att få upplevda synpunkter på murrikkan.

    Ja dessa saker hade vi på känn

    Nästa fråga är den värd sitt pris ??

    JA vi lagar mycket mat ute på grillen idag. året runt, så denna vore
    ett bra komplement. eller är jag ute och cyklar

  • idea_ 21 maj 2010

    Om du behandlar den som du behandlar din gjutjärnspanna håller den i en evighet, så efter ett antal år tycker ni nog att den tjänar in sig själv. den är visserligen ogtast använd vid friluftsliv, men har ni en eldring på gården så kan den funka som ett komplement till grillen, steker ni hamburgarna på murrikkan, eller gör en paella på den så kan grillen användas till annat :)

  • jimboz 21 maj 2010

    Förlåt att jag lägger mig i men jag hittade denna intressanta stekplatta om man vill ha en mindre typ att steka i.. http://www.elgiganten.se/product/vitvaror/spisar/60CMPLAN/stekplatta-60-cm


    Så nu drar jag mig ur :)

  • saxa 21 maj 2010

    Vi funderade nu på att skaffa en med gasolbrännare som tillbehör
    för att få upp värmen lite snabbare.

    Men visst . det går ju att använda den på öppen eld oxå.

    Tror nog inte att gubben är svår övertalad i denna frågan..

    Är det något vi ska tänka på med Murrikan som jag kanske har glömt ??

  • Mistys 22 maj 2010

    Vet att det finns små murrika att köpa lagom för en familj och lämplig storlek att placera uppe på en klotgrill eller öppen eld. Du kanske tycker dom är för små? Kostar ca 500-700 kr
    Personligen skulle jag inte köpa Per Morbergs för 20000 kr. Undra hur mycket av dom pengarna som är pålagda för att det är just en " Per Morberg produkt" Då är väl den för 11000 ett bättre val. Får alltid klåda när jag ser produkter som en kändis står bakom och därför tar man x-antal extra tusenlappar betalt.

  • Bumbis 22 maj 2010

    Kpte en mindre murikka för ca 700 kr förra året. Som så mycket annat är den inte anväd ännu. Jag hade tänkt att ha den på grillen som en stor wook el stekpanna för på landet finns ju inte allt som man har hemma. Just nu är den ljusunderlägg och det funkar den oxå som...

  • Forsen 22 maj 2010

    Hej, har flitigt använt en Muurikka med gasolbrännare de senaste 15åren, lagar i princip all mat på den varje kväll när vi är ute med husvagen sommartid. Ex på mina användningsområden: Wooka kött +potatis +grönsaker, grädda egna tacobröd, till hamburgarna, "fläsk slobber"(stekta små rimmade fläsktärningar +plättsmet) mm. Råstek potatis nästan klart och häll sedan över grädde + en ask krämig vitlöksost, rör försiktigt om med värmen på ett minimun = en god potatisgratäng!
    Hade inte velat vara utan den. (Y)

  • kasamark 22 maj 2010

    .vi har en muurika som används då och då.
    Vi har köpt en en rapobrännare till den. Det är en "burk" som fylls med pellets och murrikan ställs ovanpå.Väldigt praktisk,enkel att ta med , kostar ca 700

  • boz1965 22 maj 2010

    Skrivet av jimboz den 21 maj 2010

    Förlåt att jag lägger mig i men jag hittade denna intressanta stekplatta om man vill ha en mindre typ att steka i.. http://www.elgiganten.se/product/vitvaror/spisar/60CMPLAN/stekplatta-60-cm


    Så nu drar jag mig ur :)


    Vet du vad den har för yta. Om det är teflon/nonstick eller gjutjärn? Står inget om det i annonsen. Är det gjutjärn så är den helt klart intressant för min del.

  • jimboz 22 maj 2010

    Skrivet av boz1965 den 22 maj 2010

    Skrivet av jimboz den 21 maj 2010

    Förlåt att jag lägger mig i men jag hittade denna intressanta stekplatta om man vill ha en mindre typ att steka i.. http://www.elgiganten.se/product/vitvaror/spisar/60CMPLAN/stekplatta-60-cm


    Så nu drar jag mig ur :)


    Vet du vad den har för yta. Om det är teflon/nonstick eller gjutjärn? Står inget om det i annonsen. Är det gjutjärn så är den helt klart intressant för min del.


    Samma här jag hittar inte vad det är för material men jag har för mig att den är gjord av något slittåligt + nonstick.....Jag är inte intresserad av något fjantigt teflon..Jag ska söka vidare och se om jag hittar produktbeskrivningen..Tror att det var Norska elgiganten jag var inne på först.

    Hittade den nu !
    http://www.meteor.nu/meteorstekhall.html

  • Forsen 22 maj 2010

    Skrivet av jimboz den 22 maj 2010

    Skrivet av boz1965 den 22 maj 2010

    Skrivet av jimboz den 21 maj 2010

    Förlåt att jag lägger mig i men jag hittade denna intressanta stekplatta om man vill ha en mindre typ att steka i.. http://www.elgiganten.se/product/vitvaror/spisar/60CMPLAN/stekplatta-60-cm


    Så nu drar jag mig ur :)


    Vet du vad den har för yta. Om det är teflon/nonstick eller gjutjärn? Står inget om det i annonsen. Är det gjutjärn så är den helt klart intressant för min del.


    Samma här jag hittar inte vad det är för material men jag har för mig att den är gjord av något slittåligt + nonstick.....Jag är inte intresserad av något fjantigt teflon..Jag ska söka vidare och se om jag hittar produktbeskrivningen..Tror att det var Norska elgiganten jag var inne på först.

    Hittade den nu !
    http://www.meteor.nu/meteorstekhall.html


    Har lånat en Meteorhäll av en jobbarkompis ett par ggr och haft den till att grädda bröd på, smidigt! Jag har aldrig lagat mat på den själv men det har den jag lånade den av gjort, och han är nöjd med den.

  • jimboz 22 maj 2010

    Jag hittade lite priser på muurika och gasolprännare ...Det var inte så dyrt om man nu inte ska vara 50 pers...
    http://www.outdoorlife.se/default.aspx

    Skulle skrota idén på en stekhäll för 20 papp när man kan komma undan med 2-3 tusen

  • boz1965 22 maj 2010

    Skrivet av jimboz den 22 maj 2010

    Jag hittade lite priser på muurika och gasolprännare ...Det var inte så dyrt om man nu inte ska vara 50 pers...
    http://www.outdoorlife.se/default.aspx

    Skulle skrota idén på en stekhäll för 20 papp när man kan komma undan med 2-3 tusen


    Men rent krasst sett skulle man ju kunna ta sig ut på industriområdet och be en plåtslagarfirma eller smed att skära ut en bit 3-5mm's stålplåt i valfri storlek åt sig också.

  • saxa 22 maj 2010

    Skrivet av jimboz den 22 maj 2010

    Jag hittade lite priser på muurika och gasolprännare ...Det var inte så dyrt om man nu inte ska vara 50 pers...
    http://www.outdoorlife.se/default.aspx

    Skulle skrota idén på en stekhäll för 20 papp när man kan komma undan med 2-3 tusen


    Det är samma priser på murrikkan vart du än kollar.

  • jimboz 23 maj 2010

    Knallar in till skrotnisse och haffar ett oljefat och döper om det till Morbergs petroleum :)

    Jag brukar göra Yakiniku eller Bulgogi och då spelar det ingen roll om det är lite skavanker på plåten..Då har vätskan lättare att sippra bort.

  • Mistys 23 maj 2010

    Skrivet av saxa den 22 maj 2010

    Skrivet av jimboz den 22 maj 2010

    Jag hittade lite priser på muurika och gasolprännare ...Det var inte så dyrt om man nu inte ska vara 50 pers...
    http://www.outdoorlife.se/default.aspx

    Skulle skrota idén på en stekhäll för 20 papp när man kan komma undan med 2-3 tusen


    Det är samma priser på murrikkan vart du än kollar.



    Ja fast Morbergs kostade ju 20000 och det andra exemplet du hade var väl 11000 om jag inte minns fel. Det är iallafall 9000 kr att handla mat för till murrikan (Y)

  • jimboz 23 maj 2010

    Absolut ! Skippar man alla mellanhänder så kan man krama ut 9500:- från Bonden :)
    Dessutom :
    Tanka bilen
    skicka ungarna på internat (någon vecka)
    mata katten
    fixa naglarna
    klippa sig
    lacka käften
    köpa en pall chips på Lidl
    återuppväcka Astrid Lindgren
    sist men inte minst !!
    köpa 1000 röstmutor åt Moderaterna

  • jas65 9 mars 2012

    Man kan lätt knacka till en själv med 3 mm plåt och svetsa på ben och svärta den med olja som korrosionskydd.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.