(L) En av mina absoluta favoriter bland böcker som handlar om mat, men ändå inte är kokböcker, är "Året i Toscana" av Elizabeth Romer. Den följer en toscansk bondfamiljs liv under ett år och skildrar (med recept) varje månads olika sysslor och typiska maträtter. Superintressant!
Sedan samlar jag också på Time Life Books gamla bokserie från 60-talet, "All världens maträtter", där de tar upp olika kök såsom "Wienerköket", "Spanskt och portugisiskt kök" m m. Det spelar mig alls ingen roll att gränserna i världen idag är annorlunda än de var på 60-talet, det som är intressant är maten, vad som är typiskt för de olika regionerna i länderna som böckerna handlar om.
För att bara inte nämna alla hyllmeter kokböcker som står i mitt hem ... ojojoj, och jag tröttnar aldrig. Kokbokshyllan är vad jag först riktar in mig på när jag går in i en bokhandel.
The_mama97mia9 mars 2008
mmm.. det är roligt med kokböcker...
jag har en del hemma. Har dock insett att jag aldrig tittar i dom nu? jag glor ju bara på nätet??? Fast min favvo Bonniers stora kokbok står ju alltid uppslagen i köket... *ler*
Sen prenumererar jag på Allt om Mat. Ger vidare tidningarna sen till typ morbror o andra som är intresserade. Man kan kju inte ha flera års tidningar hemma. Försöker väl spara (åtminstone i huvudet) de recept som verkligen är ngt att ha....
PS, i år har jag givit mig själv bokreaförbud.... haha...
bernit9 mars 2008
Skrivet av Wombat04 den 9 mar 2008
(L) En av mina absoluta favoriter bland böcker som handlar om mat, men ändå inte är kokböcker, är "Året i Toscana" av Elizabeth Romer. Den följer en toscansk bondfamiljs liv under ett år och skildrar (med recept) varje månads olika sysslor och typiska maträtter. Superintressant!
Sedan samlar jag också på Time Life Books gamla bokserie från 60-talet, "All världens maträtter", där de tar upp olika kök såsom "Wienerköket", "Spanskt och portugisiskt kök" m m. Det spelar mig alls ingen roll att gränserna i världen idag är annorlunda än de var på 60-talet, det som är intressant är maten, vad som är typiskt för de olika regionerna i länderna som böckerna handlar om.
För att bara inte nämna alla hyllmeter kokböcker som står i mitt hem ... ojojoj, och jag tröttnar aldrig. Kokbokshyllan är vad jag först riktar in mig på när jag går in i en bokhandel.
Läser kokböcker som andra läser romaner !
Sista inköpet "300 traditional recipes Greek Cookery"
Det är en traditionell kokbok
/BÅ :p
The_mama97mia9 mars 2008
. och vad gör ni med dom recepten sen ??? Lägg ut det här hoppas jag!
*ler*
Mia rodnar skamset eller kanske klädsamt... haha
:p
bernit9 mars 2008
Skrivet av mama97mia den 9 mar 2008
. och vad gör ni med dom recepten sen ??? Lägg ut det här hoppas jag!
*ler*
Mia rodnar skamset eller kanske klädsamt... haha
:p
Jag lägger ut allt eftersom jag kommer på något !
/BÅ :p
bernit9 mars 2008
Skrivet av bernit den 9 mar 2008
Skrivet av mama97mia den 9 mar 2008
. och vad gör ni med dom recepten sen ??? Lägg ut det här hoppas jag!
*ler*
Mia rodnar skamset eller kanske klädsamt... haha
:p
Jag lägger ut allt eftersom jag kommer på något !
/BÅ :p
bernit9 mars 2008
Skrivet av bernit den 9 mar 2008
Skrivet av bernit den 9 mar 2008
Skrivet av mama97mia den 9 mar 2008
. och vad gör ni med dom recepten sen ??? Lägg ut det här hoppas jag!
*ler*
Mia rodnar skamset eller kanske klädsamt... haha
:p
Jag lägger ut allt eftersom jag kommer på något !
/BÅ :p
Fattar inte jag har ju skriveit ett svar
/BÅ :p
bernit9 mars 2008
Försöker igen !!
mina svar kommer inte med så jag har laddat om min dator.
Skrev att jag lägger ut recept när jag kommer på något jag vill delge er andra
/BÅ :p
GodareMat9 mars 2008
Favoritboken om mat, eller iaf den mest använda, är Vår Kokbok... Och så min egen kokbok så klart...
Wombat049 mars 2008
Vår Kokbok, ja, den gick jag med stolthet och köpte när jag började min dietistutbildning 1994. Vi använde den i undervisningen. Den var så tung, som en riktig tegelsten, tyckte jag, och nog är den suverän!
enAnnan10 mars 2008
Jag samlar på kokböcker och törs inte ens räkna efter hur många hundra jag har...
;)
Älskar att bläddra och söka och få inspiration.
Provar nya recept ganska ofta.
Favoriterna varierar ofta efter säsong eller vad jag är inne på just nu.
Men alla böcker av Anna Bergenström är underbara. Cathrine Schück är jag oxå mycket förtjust i. Och Jamie Oliver.
Jordnära enkel mat med fina goda råvaror.
Kicki810 mars 2008
Alla tiders bröd av Siv & Key Nilsson jättebra
Vår kokbok är given
Köpte även på rean Culinaria España spanska specialiteter STOR gul bok.Den läser jag för att få lite grepp på Spanien:D
JennyV10 mars 2008
Jag har Tinas alla böcker, kanske inte så jätteroliga recept alla gånger men väldigt fina böcker. Sen gick jag med en klubb (smakfullt) och samlade på recept och pärmar. Blev VÄLDIGT dyrt men en fin samling. Min sambo sa för ett bra tag sedan "När hade du tänkt att laga något ur den där samlingen?" Har fortfarande inte gjort det men min sambo lagade en rätt där ur i alla fall! Så helt onödig var den ju inte :'( Får gå igenom alla pärmarna och se om man hittar något gott :p
(L) En av mina absoluta favoriter bland böcker som handlar om mat, men ändå inte är kokböcker, är "Året i Toscana" av Elizabeth Romer. Den följer en toscansk bondfamiljs liv under ett år och skildrar (med recept) varje månads olika sysslor och typiska maträtter. Superintressant!
Sedan samlar jag också på Time Life Books gamla bokserie från 60-talet, "All världens maträtter", där de tar upp olika kök såsom "Wienerköket", "Spanskt och portugisiskt kök" m m. Det spelar mig alls ingen roll att gränserna i världen idag är annorlunda än de var på 60-talet, det som är intressant är maten, vad som är typiskt för de olika regionerna i länderna som böckerna handlar om.
För att bara inte nämna alla hyllmeter kokböcker som står i mitt hem ... ojojoj, och jag tröttnar aldrig. Kokbokshyllan är vad jag först riktar in mig på när jag går in i en bokhandel.
mmm.. det är roligt med kokböcker...
jag har en del hemma. Har dock insett att jag aldrig tittar i dom nu? jag glor ju bara på nätet??? Fast min favvo Bonniers stora kokbok står ju alltid uppslagen i köket... *ler*
Sen prenumererar jag på Allt om Mat. Ger vidare tidningarna sen till typ morbror o andra som är intresserade. Man kan kju inte ha flera års tidningar hemma. Försöker väl spara (åtminstone i huvudet) de recept som verkligen är ngt att ha....
PS, i år har jag givit mig själv bokreaförbud.... haha...
(L) En av mina absoluta favoriter bland böcker som handlar om mat, men ändå inte är kokböcker, är "Året i Toscana" av Elizabeth Romer. Den följer en toscansk bondfamiljs liv under ett år och skildrar (med recept) varje månads olika sysslor och typiska maträtter. Superintressant!
Sedan samlar jag också på Time Life Books gamla bokserie från 60-talet, "All världens maträtter", där de tar upp olika kök såsom "Wienerköket", "Spanskt och portugisiskt kök" m m. Det spelar mig alls ingen roll att gränserna i världen idag är annorlunda än de var på 60-talet, det som är intressant är maten, vad som är typiskt för de olika regionerna i länderna som böckerna handlar om.
För att bara inte nämna alla hyllmeter kokböcker som står i mitt hem ... ojojoj, och jag tröttnar aldrig. Kokbokshyllan är vad jag först riktar in mig på när jag går in i en bokhandel.
Läser kokböcker som andra läser romaner !
Sista inköpet "300 traditional recipes Greek Cookery"
Det är en traditionell kokbok
/BÅ :p
. och vad gör ni med dom recepten sen ??? Lägg ut det här hoppas jag!
Mia rodnar skamset eller kanske klädsamt... haha
*ler*
:p
. och vad gör ni med dom recepten sen ??? Lägg ut det här hoppas jag!
*ler*
:p
Jag lägger ut allt eftersom jag kommer på något !
/BÅ :p
. och vad gör ni med dom recepten sen ??? Lägg ut det här hoppas jag!
*ler*
:p
Jag lägger ut allt eftersom jag kommer på något !
/BÅ :p
. och vad gör ni med dom recepten sen ??? Lägg ut det här hoppas jag!
*ler*
:p
Jag lägger ut allt eftersom jag kommer på något !
/BÅ :p
Fattar inte jag har ju skriveit ett svar
/BÅ :p
Försöker igen !!
mina svar kommer inte med så jag har laddat om min dator.
Skrev att jag lägger ut recept när jag kommer på något jag vill delge er andra
/BÅ :p
Favoritboken om mat, eller iaf den mest använda, är Vår Kokbok... Och så min egen kokbok så klart...
Vår Kokbok, ja, den gick jag med stolthet och köpte när jag började min dietistutbildning 1994. Vi använde den i undervisningen. Den var så tung, som en riktig tegelsten, tyckte jag, och nog är den suverän!
Jag samlar på kokböcker och törs inte ens räkna efter hur många hundra jag har...
;)
Älskar att bläddra och söka och få inspiration.
Provar nya recept ganska ofta.
Favoriterna varierar ofta efter säsong eller vad jag är inne på just nu.
Men alla böcker av Anna Bergenström är underbara. Cathrine Schück är jag oxå mycket förtjust i. Och Jamie Oliver.
Jordnära enkel mat med fina goda råvaror.
Alla tiders bröd av Siv & Key Nilsson jättebra
Vår kokbok är given
Köpte även på rean Culinaria España spanska specialiteter STOR gul bok.Den läser jag för att få lite grepp på Spanien:D
Jag har Tinas alla böcker, kanske inte så jätteroliga recept alla gånger men väldigt fina böcker. Sen gick jag med en klubb (smakfullt) och samlade på recept och pärmar. Blev VÄLDIGT dyrt men en fin samling. Min sambo sa för ett bra tag sedan "När hade du tänkt att laga något ur den där samlingen?" Har fortfarande inte gjort det men min sambo lagade en rätt där ur i alla fall! Så helt onödig var den ju inte :'( Får gå igenom alla pärmarna och se om man hittar något gott :p