Gamla traditionella recept specifika för olika landskap
potmarigold31 juli 2013
Söker från olika landskap gamla recept för landskapsrätter/-matbröd/-bakverk. Ex. Uppland - Upplandskubb (ett gammalt brödrecept från 20-talet). Förslag emottages tacksamt! :)
AnnaBorwin1 augusti 2013
Viltpaté från Roslagen
2 små formar eller en stor
450 g kycklinglever
1 gul lök
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 ask sardeller
20 gröna oliver
250 g lammfärs
250 g viltfärs
1 msk riven ingefära
3 dl vispgrädde
2 ägg
1 msk rosépeppar
1 1/2 krm muskot
2 msk pesto
1/2 msk torkade örtkryddor (ex. basilika, oregano och timjan
smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj kycklinglevern och torka av den. Stek i lite smör i en stekpanna. Låt svalna. Mixa med mixerstav eller i matberedare.
Skala och finhacka den gula löken. Ansa och finhacka purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Hacka sardellerna och oliverna. Blanda alla ingredienser.
Häll smeten i en smord form (eller två små). Ställ formen i en långpanna i ugnen. Fyll långpannan med 5 dl vatten eller så att botten täcks. Grädda i ca 1 1/2 timme.
Servera med chutney.
kallebakom1 augusti 2013
gotland = safranspankaka
piteå ? = pitepalt ?
skåne = spettekaka
är väl det jag kommer på ? stämmer det jag tror ?
Tussilago_Flikkan3 augusti 2013
I just skåne är väl Äggakaka med stekt fläsk och lingon det mest skånska jag kan komma på {eat}
Söker från olika landskap gamla recept för landskapsrätter/-matbröd/-bakverk. Ex. Uppland - Upplandskubb (ett gammalt brödrecept från 20-talet). Förslag emottages tacksamt! :)
Viltpaté från Roslagen
2 små formar eller en stor
450 g kycklinglever
1 gul lök
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 ask sardeller
20 gröna oliver
250 g lammfärs
250 g viltfärs
1 msk riven ingefära
3 dl vispgrädde
2 ägg
1 msk rosépeppar
1 1/2 krm muskot
2 msk pesto
1/2 msk torkade örtkryddor (ex. basilika, oregano och timjan
smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj kycklinglevern och torka av den. Stek i lite smör i en stekpanna. Låt svalna. Mixa med mixerstav eller i matberedare.
Skala och finhacka den gula löken. Ansa och finhacka purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Hacka sardellerna och oliverna. Blanda alla ingredienser.
Häll smeten i en smord form (eller två små). Ställ formen i en långpanna i ugnen. Fyll långpannan med 5 dl vatten eller så att botten täcks. Grädda i ca 1 1/2 timme.
Servera med chutney.
gotland = safranspankaka
piteå ? = pitepalt ?
skåne = spettekaka
är väl det jag kommer på ? stämmer det jag tror ?
I just skåne är väl Äggakaka med stekt fläsk och lingon det mest skånska jag kan komma på {eat}