Är det någon som har ett bra och gott recept.
De jag har är inga höjdare.
Lena14 november 2007
Prova min 3 veckors sallad den är kanon till pizza. Du hittar recept på min sida mvh Lena
MrsC14 november 2007
Tack...det låter som en bra idé :)
bolla8514 november 2007
hej. koka olja, ättika, äpelcidervinäger. krydda med grovmalen svartpeppar. ha i lite socker de gör kålen mjukare. blanda riven kål och hackad paprika i olika färger häll på den varma vinegretten och låt stå.
evaldo14 november 2007
Pizzasallad
15 portioner
Ingredienser
1 kg vitkål (ca 3 liter strimlad)
1 gul lök
1 paprika, grön
1 stor morot
persilja
Salladssås:
1 dl olja
½ dl vinäger
½ dl vatten
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Tillagning:
Strimla vitkålen fint.
Koka upp ingredienserna till salladsåsen.
Blanda i kålen och låt den svalna.
Skala och finhacka löken.
Klyv och kärna ur paprikan, skär den i tunna strimlor.
Skala och grovriv moroten.
Blanda lök, paprika och morot med kålen.
Låt salladen stå övertäckt i kylskåp ett par timmar innan den serveras.
Blanda gärna i finhackad persilja vid serveringen.
Okänd14 november 2007
Hej.Här kommer ett gott recept som vi använder oss ofta av i skolköket.
Strimlad vitkål
1 dl matolja
1/2 dl vitvinsvinäger
Socker
Salt
Italiensk salladskrydda
Vitlökssalt
Prova dig fram med kryddningen, men snåla inte på italienska salladskryddan.Lycka till .
matvraket14 november 2007
Skrivet av Liliane den 14 nov 2007
Hej.Här kommer ett gott recept som vi använder oss ofta av i skolköket.
Strimlad vitkål
1 dl matolja
1/2 dl vitvinsvinäger
Socker
Salt
Italiensk salladskrydda
Vitlökssalt
Prova dig fram med kryddningen, men snåla inte på italienska salladskryddan.Lycka till .
Detta lät som ett enkelt och gott recept. (Y) Tycker dock det är svårt att få hemmagjord pizzasallad lika god som den man får på pizzeria. Ogillar när det är paprika i, usch! (N) Men italiensk salladskrydda är ju gott i vanliga fall, så det borde vara bra här i med. :p
irrevirre14 november 2007
För att "safta" till vitkålen (som den brukar vara på pizzeria) kan du kavla den hårt med en kavel, efter det du har strimlat den med osthyvel.
MrsC14 november 2007
Tack för så många goda recept (Y) !!
Jessika15 november 2007
Ytterligare en variant hittar du bland mina recept. Vitkålssallad. Den brukar gå åt med en väldans fart hemma.
MrsC15 november 2007
Tackar så väldigt mycket, nu kan jag verkligen frossa i pizzasallader.
//Mrsc51 :D
Kockis8812 januari 2008
rödvinsvinägar
socker
salt
ättika
salladskrydda
lite timjan
farmoringer12 januari 2008
1 dl olja
0.75 äppelcidervinäger
0.5 dl socker
1 tsk salt
koka ihop och slå över vitkålen
sen kan man krydda med vad man vill ex. svartpeppar och oregano..
Okänd12 januari 2008
I skolan har vi en jättegod och populär pizzasallad.
Strimlad vitkål
1 del matolja
1/2 del vitvinsvinäger
Salt
Socker
Massor av Italiensk salladskrydda
Vitlökspulver(Inte alltid)
Ibland blandar vi i strimlad paprika också.
Om du tex. tar 1 dl olja så tar du 1/2 dl vinäger.
Vinägern är alltid oljans halva mängd.
Okänd12 januari 2008
Skrivet av Liliane den 12 jan 2008
I skolan har vi en jättegod och populär pizzasallad.
Strimlad vitkål
1 del matolja
1/2 del vitvinsvinäger
Salt
Socker
Massor av Italiensk salladskrydda
Vitlökspulver(Inte alltid)
Ibland blandar vi i strimlad paprika också.
Om du tex. tar 1 dl olja så tar du 1/2 dl vinäger.
Vinägern är alltid oljans halva mängd.
Nej nu tror jag nog att jag börjar bli senil.Har ju skrivit samma recept 2 gånger.
Är det åldern som spökar???
16 februari 2008
Strunta i vinäger och gör pizzasallad på ättika istället
då blir det nästan som på pizzeriorna.....sök på "äkta pizzasallad" på google så hittar ni fina recept på pizzasallad med ättika i.
Jag älskar pizzasallad :)
Är det någon som har ett bra och gott recept.
De jag har är inga höjdare.
Prova min 3 veckors sallad den är kanon till pizza. Du hittar recept på min sida mvh Lena
Tack...det låter som en bra idé :)
hej. koka olja, ättika, äpelcidervinäger. krydda med grovmalen svartpeppar. ha i lite socker de gör kålen mjukare. blanda riven kål och hackad paprika i olika färger häll på den varma vinegretten och låt stå.
Pizzasallad
15 portioner
Ingredienser
1 kg vitkål (ca 3 liter strimlad)
1 gul lök
1 paprika, grön
1 stor morot
persilja
Salladssås:
1 dl olja
½ dl vinäger
½ dl vatten
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Tillagning:
Strimla vitkålen fint.
Koka upp ingredienserna till salladsåsen.
Blanda i kålen och låt den svalna.
Skala och finhacka löken.
Klyv och kärna ur paprikan, skär den i tunna strimlor.
Skala och grovriv moroten.
Blanda lök, paprika och morot med kålen.
Låt salladen stå övertäckt i kylskåp ett par timmar innan den serveras.
Blanda gärna i finhackad persilja vid serveringen.
Hej.Här kommer ett gott recept som vi använder oss ofta av i skolköket.
Strimlad vitkål
1 dl matolja
1/2 dl vitvinsvinäger
Socker
Salt
Italiensk salladskrydda
Vitlökssalt
Prova dig fram med kryddningen, men snåla inte på italienska salladskryddan.Lycka till .
Hej.Här kommer ett gott recept som vi använder oss ofta av i skolköket.
Strimlad vitkål
1 dl matolja
1/2 dl vitvinsvinäger
Socker
Salt
Italiensk salladskrydda
Vitlökssalt
Prova dig fram med kryddningen, men snåla inte på italienska salladskryddan.Lycka till .
Detta lät som ett enkelt och gott recept. (Y) Tycker dock det är svårt att få hemmagjord pizzasallad lika god som den man får på pizzeria. Ogillar när det är paprika i, usch! (N) Men italiensk salladskrydda är ju gott i vanliga fall, så det borde vara bra här i med. :p
För att "safta" till vitkålen (som den brukar vara på pizzeria) kan du kavla den hårt med en kavel, efter det du har strimlat den med osthyvel.
Tack för så många goda recept (Y) !!
Ytterligare en variant hittar du bland mina recept. Vitkålssallad. Den brukar gå åt med en väldans fart hemma.
Tackar så väldigt mycket, nu kan jag verkligen frossa i pizzasallader.
//Mrsc51 :D
rödvinsvinägar
socker
salt
ättika
salladskrydda
lite timjan
1 dl olja
0.75 äppelcidervinäger
0.5 dl socker
1 tsk salt
koka ihop och slå över vitkålen
sen kan man krydda med vad man vill ex. svartpeppar och oregano..
I skolan har vi en jättegod och populär pizzasallad.
Strimlad vitkål
1 del matolja
1/2 del vitvinsvinäger
Salt
Socker
Massor av Italiensk salladskrydda
Vitlökspulver(Inte alltid)
Ibland blandar vi i strimlad paprika också.
Om du tex. tar 1 dl olja så tar du 1/2 dl vinäger.
Vinägern är alltid oljans halva mängd.
I skolan har vi en jättegod och populär pizzasallad.
Strimlad vitkål
1 del matolja
1/2 del vitvinsvinäger
Salt
Socker
Massor av Italiensk salladskrydda
Vitlökspulver(Inte alltid)
Ibland blandar vi i strimlad paprika också.
Om du tex. tar 1 dl olja så tar du 1/2 dl vinäger.
Vinägern är alltid oljans halva mängd.
Nej nu tror jag nog att jag börjar bli senil.Har ju skrivit samma recept 2 gånger.
Är det åldern som spökar???
Strunta i vinäger och gör pizzasallad på ättika istället
då blir det nästan som på pizzeriorna.....sök på "äkta pizzasallad" på google så hittar ni fina recept på pizzasallad med ättika i.