Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkorv

  • bernit 4 december 2009

    Jag förbereder just årets "korvning" och skulle inhandla krokfjälster idag, fanns inte !!! Jag var i två butiker men ingen hade, (skulle komma in)
    Är det så att folk gör egen korv i så stor utsträckning att fjälstren tar slut eller är det så att det inte är någon försäljning så att handlarn inte tar hem tillräkligt ?

    Hur är det - gör ni egen julkorv ?:p:p:p

  • boz1965 4 december 2009

    Jag brukar göra den här:

    Gammaldags julkorv

    Har dock inte haft tid till det ännu, så jag har inte försökt få tag i fjälster, men hoppas iaf att det går att beställa om det inte finns i charkdisken.

  • Disen 4 december 2009

    Och jag gör den här smarriga korven :p

    Köttkorv till julen

  • bernit 4 december 2009

    Jag gör dessa

    Julkorv - Grynkorv
    Julkorv - Köttkorv

  • sikaal 4 december 2009

    Jag har också haft problem att hitta, men en del affärer har frysta!
    Det låter dumt, men det funkar:p
    Passa på och lägg några förpackningar med salt och allt i frysen när du hittar. (Tina i kylskåp och vattna ur som vanligt)
    Ingen julkorv i år, men blir pesionär 1.1.10, så nästa år!!!:D

  • bernit 4 december 2009

    Skrivet av sikaal den 4 dec 2009

    Jag har också haft problem att hitta, men en del affärer har frysta!
    Det låter dumt, men det funkar:p
    Passa på och lägg några förpackningar med salt och allt i frysen när du hittar. (Tina i kylskåp och vattna ur som vanligt)
    Ingen julkorv i år, men blir pesionär 1.1.10, så nästa år!!!:D

    Menar du att Julkorv och penionär hänger samman ??:p

  • sikaal 4 december 2009

    Skrivet av bernit den 4 dec 2009

    Skrivet av sikaal den 4 dec 2009

    Jag har också haft problem att hitta, men en del affärer har frysta!
    Det låter dumt, men det funkar:p
    Passa på och lägg några förpackningar med salt och allt i frysen när du hittar. (Tina i kylskåp och vattna ur som vanligt)
    Ingen julkorv i år, men blir pesionär 1.1.10, så nästa år!!!:D

    Menar du att Julkorv och penionär hänger samman ??:p


    "skratt", på sätt och vis! Tiden och orken böör vara bättre!
    Jobbar med lutfisk vi denna tiden, det är mycket för en "gammal" tant:)

  • bernit 4 december 2009

    Skrivet av sikaal den 4 dec 2009

    Skrivet av bernit den 4 dec 2009

    Skrivet av sikaal den 4 dec 2009

    Jag har också haft problem att hitta, men en del affärer har frysta!
    Det låter dumt, men det funkar:p
    Passa på och lägg några förpackningar med salt och allt i frysen när du hittar. (Tina i kylskåp och vattna ur som vanligt)
    Ingen julkorv i år, men blir pesionär 1.1.10, så nästa år!!!:D

    Menar du att Julkorv och penionär hänger samman ??:p


    "skratt", på sätt och vis! Tiden och orken böör vara bättre!
    Jobbar med lutfisk vi denna tiden, det är mycket för en "gammal" tant:)


    I mitt hem blötlade vi lutfiken på "Anna"-dagen, har själv inte lutat på ca 10 år, älskar lutfisk men köper av fiskhandlarn:p

  • sikaal 4 december 2009

    Skrivet av bernit den 4 dec 2009

    Skrivet av sikaal den 4 dec 2009

    Skrivet av bernit den 4 dec 2009

    Skrivet av sikaal den 4 dec 2009

    Jag har också haft problem att hitta, men en del affärer har frysta!
    Det låter dumt, men det funkar:p
    Passa på och lägg några förpackningar med salt och allt i frysen när du hittar. (Tina i kylskåp och vattna ur som vanligt)
    Ingen julkorv i år, men blir pesionär 1.1.10, så nästa år!!!:D

    Menar du att Julkorv och penionär hänger samman ??:p


    "skratt", på sätt och vis! Tiden och orken böör vara bättre!
    Jobbar med lutfisk vi denna tiden, det är mycket för en "gammal" tant:)


    I mitt hem blötlade vi lutfiken på "Anna"-dagen, har själv inte lutat på ca 10 år, älskar lutfisk men köper av fiskhandlarn:p


    "Industriell" framställd lutfisk tar ca 4 veckor från blötläggning till färdig. Anna-dagen har inte en chans i fabriken! :D

  • The_mama97mia 4 december 2009

    Jag brukar inte ha problem att hitta fjälster, men jag kanske inte alltid är ute i så god tid som du Bernit. Det är säkerligen en säsongsvara....

    Vad gäller lutfisk har jag slutat äta det, tycker det är för dyrt för så liten smakupplevelse. Vitsås, ärter, kryddpeppar o potatis haha, det räcker.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.