Måste man ha smör? Kan man inte ta mjölk eller något liknade som ej är så fett?
Är det gott med nötter i kladdkakan? Vilka nötter i sådana fall?
Har någon på MK något slags svar?
Har ni någon förslag på tillbehör till kladdkaka?
Kul om man kunde få svar på alla frågor?
Tack på förhand
MHV\ Jollo10
Cassiopeya25 november 2010
Dinkelmjöl har jag aldrig använt, men prova dig fram. Byt ut hälften av mjölet till dinkel och se hur det blir :)
Nötter är supergott! Går bra med vilka nötter som helst, men det är ju bra om du gillar dem själv ;) Valnöt, cashewnöt, hasselnöt är goda tycker jag :)
Har du provat att söka på kladdkaka?`Kanske finns bra recept här på MK. Annars finns det massor med böcker om kladdkakor och säkert fullt med recept på andra sajter =)
Lycka till!
Eery25 november 2010
Hej!
Det finns massor med recept på kladdkaka med dinkelmjöl på nätet så det är bara att göra en sökning, kanske finns här? Grejen med dinkelmjöl är att man måste ha en mindre mängd än exempelvis vetemjöl för att det sväller. Jag har missat att ha i både ägg och smör, dock inte samtidigt och det har gått hur bra som helst! Jag är nöt allergiker så jag använder det inte själv men det är ju bara att hälla i de nötter du gillar.
Jag tycker det är gott att ha vispad cremè fraiche som tillbehör.
Testa dig fram vettja! Det är ju ett ganska snällt bakverk och misslyckas man kan man ju alltid äta med sked(L)
mongor26 november 2010
Hej! Jag gör en kladdkaka med sirap istället för smör, går utmärkt. om man blandar i lite snabbkaffe i smeten får kakan en moccasmak, jättegott. varför inte äta kakan med lite glass ?
JossanSt26 november 2010
Det är skitgott att äta varma hallon och grädde till en kladdkaka som fått stå i kylen över natten! Mumma!{curl-lip}
ky626 november 2010
Prova att göra pollykaka med vispgrädde till :)
Lavinini27 november 2010
Jag har 1-2 msk whiskey i smeten - mycket gott!!! {eat}
Hej jag undrar ett par grejer om KLADDKAKA
Kan man ta dinkelmjöl istället för vetemjöl?
Måste man ha smör? Kan man inte ta mjölk eller något liknade som ej är så fett?
Är det gott med nötter i kladdkakan? Vilka nötter i sådana fall?
Har någon på MK något slags svar?
Har ni någon förslag på tillbehör till kladdkaka?
Kul om man kunde få svar på alla frågor?
Tack på förhand
MHV\ Jollo10
Dinkelmjöl har jag aldrig använt, men prova dig fram. Byt ut hälften av mjölet till dinkel och se hur det blir :)
Nötter är supergott! Går bra med vilka nötter som helst, men det är ju bra om du gillar dem själv ;) Valnöt, cashewnöt, hasselnöt är goda tycker jag :)
Har du provat att söka på kladdkaka?`Kanske finns bra recept här på MK. Annars finns det massor med böcker om kladdkakor och säkert fullt med recept på andra sajter =)
Lycka till!
Hej!
Det finns massor med recept på kladdkaka med dinkelmjöl på nätet så det är bara att göra en sökning, kanske finns här? Grejen med dinkelmjöl är att man måste ha en mindre mängd än exempelvis vetemjöl för att det sväller. Jag har missat att ha i både ägg och smör, dock inte samtidigt och det har gått hur bra som helst! Jag är nöt allergiker så jag använder det inte själv men det är ju bara att hälla i de nötter du gillar.
Jag tycker det är gott att ha vispad cremè fraiche som tillbehör.
Testa dig fram vettja! Det är ju ett ganska snällt bakverk och misslyckas man kan man ju alltid äta med sked(L)
Hej! Jag gör en kladdkaka med sirap istället för smör, går utmärkt. om man blandar i lite snabbkaffe i smeten får kakan en moccasmak, jättegott. varför inte äta kakan med lite glass ?
Det är skitgott att äta varma hallon och grädde till en kladdkaka som fått stå i kylen över natten! Mumma!{curl-lip}
Prova att göra pollykaka med vispgrädde till :)
Jag har 1-2 msk whiskey i smeten - mycket gott!!! {eat}
Men går det att ta mjölk istället för smör?