Varför är pannkaka inte en fullvärdig måltid....nyfiken;) Med ex en råkostsallad är det väl lika fullvärdigt som falukorv eller vad som helst som också kräver lite tillbehör för att bli fullvärdig. Nu äter jag iof bara LCHF pannkaka utan vetemjöl men med ägg, fett och tillbehör i rätt propotioner ger det de vitaminer och mineraler som är ok för en måltid. Tänkte du på något annat?
Det är för lite proteiner och för lite fibrer samt för mycket kolhydrater. Visst kan man äta råkostsallad och stekt fläsk till men då är det inte längre den klassiska rätter pannkaka med sylt.
Mistys29 januari 2012
Nja jag håller nog inte med. Näringsmässigt är det lika bra som vilken palt och falukorv som helst. tillbehör för en fullvärdig måltid behövs ju för i princip dom flesta klassiska maträtterna som presenterats här ( med några undantag) precis som för pannkaka. En falukorv med makaroner är i mina ögon inte heller fullvärdigt utan lite tillbehör;) Lägger man dessutom in det i ett program ex matdagboken.se ger det likvärdiga värden och ibland mer pga av äggen än många andra rätter.
Nu var det inte det som tråden handlade om så jag ber trådskaparen om ursäkt för det lilla sidoskuttet;)
Tycker dessa också tillhör svenska klassiker
Janssons frestelse
Kräftströmming
Slottsstek
Stekt fläsk och bruna bönor
Norrländska Kroppkakor
Stekt aborre med skirat smör
Lena29 januari 2012
Blodpankaka
Leverstuvning
Pölsa
Tortilla rullar
Lasagne
Gratänger av alla slag
Tortellini
Korv
Surströmming
Kräftor
Fenella29 januari 2012
Ja, jag kom att tänka på sillbullar med korintsås, en klassiker att ta vara på rester.
Lena30 januari 2012
Kom på en sak
Sillpudding
Kakan198630 januari 2012
Skrivet av Erajscha den 29 jan 2012
Pannkakor är ingen fullvärdig måltid.
Fast det där med pannkakor verkar ju vara väldigt olika vad man tycker, i min uppväxt har pannkakor varit klassat som middag. Jag har däremot aldrig förstått att äta pannkakor till efterrättt som en del gör.
Jag tror faktiskt att det handlar mycket om hur man är uppväxt också, självklart skapar man ju sina egna värderingar sen, men vi kan äta pannkakor eller ugnspannkaka med sylt som middag. Sallad och grönsaker hör till en middag i min värld så det ser jag som självklara tillbehör till all mat.
DoctorWho30 januari 2012
Fläskstek, sås och kokt potatis får inte glömmas bort.
pihal30 januari 2012
Dillkött är något jag tycker är husmanskost och pepparrotskött. Det blir inte att man gör det så ofta, men vad gott det är när man väl gör det.
stekt strömming o potatismos
kalops med potatis och rödbetor
kotletter med lök och gräddsås
kåldolmar
åh det finns så himla mycket god husmanskost...... blir hungrig........
Anderstam30 januari 2012
Hej på er !
Har alla glömt lappskojs med rödbetor.
Men man måste leta i äldre kokböcker för att hitta den
mattant4130 januari 2012
Pannkaka, jag tycker nog inte att det är riktig mat men idag blev det kvällsmat till sönernas glädje. När jag var barn fick vi pannkaka till söndagsfrukost.
Lena30 januari 2012
Skrivet av Anderstam den 30 jan 2012
Hej på er !
Har alla glömt lappskojs med rödbetor.
Men man måste leta i äldre kokböcker för att hitta den
Nej då bara glömde skriva dit det är ju bara så gott
estrid130 januari 2012
Rårakor tycker jag är en klassicker.
kallebakom17 juli 2012
kalvdans ! bor på gård och ja- vi äter den som måltid inte som endel gör bara som desert,MKT protein
amoz17 juli 2012
Skrivet av Lena den 29 jan 2012
Blodpankaka
Leverstuvning
Pölsa
Tortilla rullar
Lasagne
Gratänger av alla slag
Tortellini
Korv
Surströmming
Kräftor
Jag har väldigt svårt för att klassa Tortilla, Lasagne och Tortellini som klassiska maträtter. För det var väl svenska sådana som menades i tråden?
ktn17 juli 2012
En gammal klassisk rätt är väl fiskpudding? Serveras m ärtor och smält smör. Mums!
ca 5 dl risgrynsgröt (utan socker o kanel)
2 ägg
½-1 tsk salt
1 krm vitpeppar
5-6 dl kokt fisk i bitar
Blanda allt och häll i en smord form. Strö över skorpmjöl och lägg på smörklickar. In i ugnen 225 gr i 45 min.
Lycka till!
smeand18 juli 2012
Isterband med dillstuvad potatis
Skånsk äggakaka med stekt fläsk och äpple
Varför är pannkaka inte en fullvärdig måltid....nyfiken;) Med ex en råkostsallad är det väl lika fullvärdigt som falukorv eller vad som helst som också kräver lite tillbehör för att bli fullvärdig. Nu äter jag iof bara LCHF pannkaka utan vetemjöl men med ägg, fett och tillbehör i rätt propotioner ger det de vitaminer och mineraler som är ok för en måltid. Tänkte du på något annat?
Det är för lite proteiner och för lite fibrer samt för mycket kolhydrater. Visst kan man äta råkostsallad och stekt fläsk till men då är det inte längre den klassiska rätter pannkaka med sylt.
Nja jag håller nog inte med. Näringsmässigt är det lika bra som vilken palt och falukorv som helst. tillbehör för en fullvärdig måltid behövs ju för i princip dom flesta klassiska maträtterna som presenterats här ( med några undantag) precis som för pannkaka. En falukorv med makaroner är i mina ögon inte heller fullvärdigt utan lite tillbehör;) Lägger man dessutom in det i ett program ex matdagboken.se ger det likvärdiga värden och ibland mer pga av äggen än många andra rätter.
Nu var det inte det som tråden handlade om så jag ber trådskaparen om ursäkt för det lilla sidoskuttet;)
Tycker dessa också tillhör svenska klassiker
Janssons frestelse
Kräftströmming
Slottsstek
Stekt fläsk och bruna bönor
Norrländska Kroppkakor
Stekt aborre med skirat smör
Blodpankaka
Leverstuvning
Pölsa
Tortilla rullar
Lasagne
Gratänger av alla slag
Tortellini
Korv
Surströmming
Kräftor
Ja, jag kom att tänka på sillbullar med korintsås, en klassiker att ta vara på rester.
Kom på en sak
Sillpudding
Pannkakor är ingen fullvärdig måltid.
Fast det där med pannkakor verkar ju vara väldigt olika vad man tycker, i min uppväxt har pannkakor varit klassat som middag. Jag har däremot aldrig förstått att äta pannkakor till efterrättt som en del gör.
Jag tror faktiskt att det handlar mycket om hur man är uppväxt också, självklart skapar man ju sina egna värderingar sen, men vi kan äta pannkakor eller ugnspannkaka med sylt som middag. Sallad och grönsaker hör till en middag i min värld så det ser jag som självklara tillbehör till all mat.
Fläskstek, sås och kokt potatis får inte glömmas bort.
Dillkött är något jag tycker är husmanskost och pepparrotskött. Det blir inte att man gör det så ofta, men vad gott det är när man väl gör det.
Porterstek
plommonspäckad fläskkarre`
stuvad lake{clap}
stekt strömming o potatismos
kalops med potatis och rödbetor
kotletter med lök och gräddsås
kåldolmar
åh det finns så himla mycket god husmanskost...... blir hungrig........
Hej på er !
Har alla glömt lappskojs med rödbetor.
Men man måste leta i äldre kokböcker för att hitta den
Pannkaka, jag tycker nog inte att det är riktig mat men idag blev det kvällsmat till sönernas glädje. När jag var barn fick vi pannkaka till söndagsfrukost.
Hej på er !
Har alla glömt lappskojs med rödbetor.
Men man måste leta i äldre kokböcker för att hitta den
Nej då bara glömde skriva dit det är ju bara så gott
Rårakor tycker jag är en klassicker.
kalvdans ! bor på gård och ja- vi äter den som måltid inte som endel gör bara som desert,MKT protein
Blodpankaka
Leverstuvning
Pölsa
Tortilla rullar
Lasagne
Gratänger av alla slag
Tortellini
Korv
Surströmming
Kräftor
Jag har väldigt svårt för att klassa Tortilla, Lasagne och Tortellini som klassiska maträtter. För det var väl svenska sådana som menades i tråden?
En gammal klassisk rätt är väl fiskpudding? Serveras m ärtor och smält smör. Mums!
ca 5 dl risgrynsgröt (utan socker o kanel)
2 ägg
½-1 tsk salt
1 krm vitpeppar
5-6 dl kokt fisk i bitar
Blanda allt och häll i en smord form. Strö över skorpmjöl och lägg på smörklickar. In i ugnen 225 gr i 45 min.
Lycka till!
Isterband med dillstuvad potatis
Skånsk äggakaka med stekt fläsk och äpple