Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddtoppen - vad är oumbärligt i ditt kök?

  • maria_wijk 17 november 2009

    Kan vara intressant att se vad andra har för favoritkryddor. Nämn de fem torkade kryddor du använder mest (utan inbördes rangordning) utöver salt och svart- eller vitpeppar.

    Flitigast använda i mitt kök är:
    Timjan, Oregano, Basilika, Chilipeppar, Ingefära

  • boz1965 17 november 2009

    Jugoslavisk "aromatkrydda" (finns på ÖoB), timjan, svartpeppar, Knorr's "Fyra Peppar", oregano

    Örtkryddor (undantag: timjan och oregano) använder jag helst färska.

  • 123Linnea 17 november 2009

    Spiskummin, paprika, curry, pizzakrydda, timjan

    kanske - många följer tätt efter. Kul fråga!

  • WiolaH 17 november 2009

    Av de torkade kryddorna blir det nog Timjan, Ingefära, Paprikapulver (stark, ungersk), Oregano och Fransk dragon (Y). Fast jag föredrar ju de färska kryddorna, är lyckligt lottad och har en liten "örtagård" i trägår´n (L)

  • busan37 17 november 2009

    Jag använder piffi allkrydda,citronpeppar,örtsalt,4 peppar och pastakrydda

  • Annafbg 17 november 2009

    Här är det timjan, oregano, dragon, curry och Franska örter.

  • MatAnders 17 november 2009

    (Y)Spiskummin,cayennepeppar,chilipulver,paprikapulver och curry får det bli

  • 123Linnea 17 november 2009

    Skrivet av MatAnders den 17 nov 2009

    (Y)Spiskummin,cayennepeppar,chilipulver,paprikapulver och curry får det bli
    Skrivet av 123Linnea den 17 nov 2009

    Spiskummin, paprika, curry, pizzakrydda, timjan

    kanske - många följer tätt efter. Kul fråga!


    Ganska lika, faktiskt. Du måste laga fantastisk mat!

  • Gnurf 17 november 2009

    chili, ingefära, vitlök, salvia, rosmarin

  • jas65 17 november 2009

    chilie, riven vitlök.vitpeppar och salt
    Timjan, körvel,Franskdragon och Basilika

    Sedan så letar jag efter smaker från ost, ansjovis, sardeller och torkade frukter.


    Aromat krydda är bannlyst sedan 20 år tillbaka.

    Mvh
    Höfta på med upptäcker bland smaker och kryddor.
    Anders

  • matmarie 17 november 2009

    Då var det min tur...
    Vitlökspulver, vitlökspeppar, curry, paprikapulver och citronpeppar tror jag att jag väljer här..

    Mvh Marie

  • Okänd 17 november 2009

    Det går tyvärr inte att sammanfatta i ett begränsat antal kryddor för vår del.
    En sak är dock klar, i vårt kök har alla kryddblandningar med kemiska tillsatser åkt på soptippen.
    Framförallt alla med "smakförstärkare" som ingrediens!
    Det finns så många andra alternativ.
    Men de största favoriterna bland torkade kryddor är kanel, nejlika, chili, harissa och paprika.
    Kanel, nejlika och chili passar inte bara till kött, fisk eller fågel utan även till en mängd desserter!
    Harissa och paprika är oumbärliga när det skall lagas till lamm, oavsett om man använder en massa örtkryddor.

  • ros 17 november 2009

    :)Färsk vitlök...använder jag till mycket
    Torkade kryddor som jag använder ofta är:
    curry, paprikapulver, timjan, oregano, basilika, kanel m fl

  • Majainorr 17 november 2009

    Chilipulver, lökpulver (yngste sonen gillar inte lökbitar), oregano, pizzakrydda och curry används nog flitigast hemma hos oss.

  • maria_wijk 17 november 2009

    Själv tillhör jag dem som använder väldigt mycket kryddor, såväl färska som torkade, eftersom jag hämtar inspiration från matkulturer världen över. Troligen är det fler utöver mig som gör det och då kan det ju vara lite svårt att välja favoriter bland den kryddflora som finns att tillgå, frågan lyder därför "vilka fem kryddor använder du mest?".

    En liten sammanställning så här långt över MK-användarnas 5-i-topp över mest frekvent använda torkade kryddor:

    1. Timjan
    2. Paprikapulver, Oregano, Curry
    3. Chilipeppar
    4. Ingefära, Dragon, Vitlök
    5. Basilika, 4-peppar, Pizzakrydda, Citronpeppar, Chilipulver

  • The_mama97mia 17 november 2009

    I brist på färska så blir det oregano, basilika, rosmarin, paprika och chili som används mest här.

  • MatAnders 17 november 2009

    Skrivet av 123Linnea den 17 nov 2009

    Skrivet av MatAnders den 17 nov 2009

    (Y)Spiskummin,cayennepeppar,chilipulver,paprikapulver och curry får det bli
    Skrivet av 123Linnea den 17 nov 2009

    Spiskummin, paprika, curry, pizzakrydda, timjan

    kanske - många följer tätt efter. Kul fråga!


    Ganska lika, faktiskt. Du måste laga fantastisk mat!


    Ha ha ja jag ser ju det o det måste ju du göra du med*ler
    Ha så gott

  • jimboz 17 november 2009

    Jag har 26 olika kryddor hemma så det blir svårt att ta ut några men dessa kan jag tänka mig hamnar först.. Berbere, Ungersk paprika, Oregano, Timjan, Fransk kryddblandning.

  • Shoutoutloud 17 november 2009

    en krydda jag saknar...som fanns förut. är sellerisalt. supergott på pasta med köttfärsås

  • sessa79 18 november 2009

    grillkrydda, vitlökspulver, ingefära , chilipulver, thailänsk krydda

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.