För mig är det inte i första hand konsistensen jag inte gillar utan lukten o smaken.
boz196531 oktober 2009
Kom precis på att leverbiffar inte heller är nån höjdare. Antagligen är det dom där "gummipuckarna" man fick i skolan på 70-talet som spökar fortfarande, för lever gillar jag i vanliga fall. Gräddstuvad kycklinglever t.ex. är ju ljuvligt gott.
Amika1 november 2009
Fiskburgare.... Det låter gott och ser så gott ut... Men icke. Min mun säger stopp!
Linlock1 november 2009
Senap! Fast jag gillar senapssill, mycket märkligt. Och drinkar av alla de slag! Tycker det ser så roligt ut att blanda och köpa snygga drinkglas men blä! Gillar nästan ingen drink möjligtvis Irish Coffee..
Vill helst lära mig att gilla allt jag inte tycker om. Saker jag lärt mig de senaste åren är falukorv, kassler och räkor(Y)
safir741 november 2009
Jag tycker inte om : oliver (fast jag fullkommligt älskar tapenade), Jansson, messmör, kroppkakor, kåldolmar (kålpudding funkar dock), lax (hua), potatisbullar, raggmunk (älskar annars potatis men dessa två går inte,)strömming, leverpastej, kaviar ...hmm finns säkert flera men kommer ej på mera just nu
Däremot så har jag lärt mig tycka om sushi, matjesill, mozzarella,rotselleri och kålrot
Jansonsfrestelse är något jag verkligen skulle vilja kunna äta, men det går verkligen.
Gnurf1 november 2009
Bönor och övriga baljväxter skulle jag verkligen vilja gilla...ypperligt näringsvärde men det hjälper inte, kommer mig väldigt sällan för att använda dessa i min matlagning. Annars äter jag det mesta...njure, hjärna, bräss har jag aldrig provat...men vet å andra sidan inte heller om det är någon Mat som jag vill gilla....:o
boz19651 november 2009
Skrivet av Gnurf den 1 nov 2009
...hjärna, bräss har jag aldrig provat...men vet å andra sidan inte heller om det är någon Mat som jag vill gilla....:o
Hjärna... Det får mig att tänka på "Hannibal" när Hannibal Lecter tvingar Ray Liottas rollfigur att äta sin egen hjärna... Ryyys!
Gnurf1 november 2009
Nä...lite väl grymt öde även för en så pass grisig man. Men du skulle smaka mina leverbiffar med fläskfärs i en gräddig sås med bacon, champinjoner och örtkryddor...då skulle du vara botad...:p
Skrivet av boz1965 den 1 nov 2009
Skrivet av Gnurf den 1 nov 2009
...hjärna, bräss har jag aldrig provat...men vet å andra sidan inte heller om det är någon Mat som jag vill gilla....:o
Hjärna... Det får mig att tänka på "Hannibal" när Hannibal Lecter tvingar Ray Liottas rollfigur att äta sin egen hjärna... Ryyys!
Fiona2 november 2009
Svamp (alla sorters) inälvsmat och blodmat, alla slags bönor av alla de slag, majs, ärtor av alla de slag, broccoli, rå lök, majonnäs (och allt som innehåller det), ättika, vinäger, blomkål, kokta morötter, havregrynsgröt... det är det jag kommer på nu som jag önskar att jag kunde tycka om, men det går bara inte.
Dunadain2 november 2009
Det finns MASSOR av mat jag inte klarar. Mycket av det ni skrivit redan. Men en sak saknas här. Innekryddan nummer 1 KORIANDER (färsk). Provat den i otalet recept, men funkar inte. VArken för mig eller min fru, och lustigt nog inte för en herre vi mötte som driver en indisk butik. Vi har kommit så långt att vi i alla fall klarar av den torkade varianten. METALL är smaken som registreras i min gom..huga! Och just det ja,,SAFFRAN ligger tyvärr åt samma håll. Så lussebullar bakas utan saffran här.
popik2 november 2009
Färsk koriander med sin speciella smak är nog en krydda som man antingen älskar eller hatar. jag för min del har svårt för messmör, lutfisk, stekt makrill, ostron, grodlår och sniglar som nämndes innan men jag anser inte det är mänsklig föda. Fläskpannkaka tycker jag heller inte om.
Lilloo2 november 2009
Jag skulle vilja tycka om fisk. Har så himla svårt för doften. Sambon och hans familj är fisktokiga medans jag är nästan tvärt om. En annan sak jag skulle vilja tycka om är räkor...Ser såååå himla gott ut, men det går bara inte att äta dem... man bara tuggar tuggar och det växer och växer. Samma sak med svamp, det bara går inte... HUA
boz19652 november 2009
Jag har också svårt för kräftor, men det är inte kräftorna i sig, utan snarare allt "slabb" det innebär att äta dem kokta och med skalet på. Tacka vet jag kräftstjärtar. När andra sitter och sörplar och slafsar med sina kräftor i skal så har jag inga problem att sätta i mig mängder av kräftstjärtar och tigerprawns. :p
amoe2 november 2009
Vill gilla ost i mat men kan inte äta det. Helst inte parmesanost det luktar som spya.
jimboz2 november 2009
Fruktkaka är nog det vidrigaste jag vet så den kanske man borde bli omvänd på..
The_mama97mia2 november 2009
Med risk för att upprepa mig - men det är två saker som jag tycker låter gott men kan bara inte äta, och det är STEKT SALT SILL
och STEKT FLÄSK med löksås.
Jag gillar bacon. Men inte fläsk.
Ulrika912 november 2009
Kom också på mer nu, skaldjur, blä. Mycket verkstad för en seg bit kallsup, nej det är inget för mig, trots att jag gärna hade gillar det. Kikärtor är en sån sak som jag verkligen inte kan äta. Och inälvsmat, men det lider jag inte av alls. Sill är en sån sak som jag verkligen inte kan äta, likaså gravad, rökt- och allt vad de heter - fisk. Färska koriander avskyr min mamma, och när jag köpte hem det och smakade, förstod jag varför. Blä. Bläckfisk växer i munnen, det är inte föda, det är käk-träning eller nåt :p
Nyligen har jag lärt mig äta kräftor och sushi ( gillar inte avocado, fisken i den form den serveras på sådana ställen, crabfish osv) men jag kan äta vegetariska makirullar :) Dom gillar jag, även fast jag inte gillar avocado.
boz19653 november 2009
Och sen är dt ju spenat - denna vidriga skapelse. Gud måste ha skrattat gott åt sitt skämt med mänskligheten när Han skapade spenaten.
För mig är det inte i första hand konsistensen jag inte gillar utan lukten o smaken.
Kom precis på att leverbiffar inte heller är nån höjdare. Antagligen är det dom där "gummipuckarna" man fick i skolan på 70-talet som spökar fortfarande, för lever gillar jag i vanliga fall. Gräddstuvad kycklinglever t.ex. är ju ljuvligt gott.
Fiskburgare.... Det låter gott och ser så gott ut... Men icke. Min mun säger stopp!
Senap! Fast jag gillar senapssill, mycket märkligt. Och drinkar av alla de slag! Tycker det ser så roligt ut att blanda och köpa snygga drinkglas men blä! Gillar nästan ingen drink möjligtvis Irish Coffee..
Vill helst lära mig att gilla allt jag inte tycker om. Saker jag lärt mig de senaste åren är falukorv, kassler och räkor(Y)
Jag tycker inte om : oliver (fast jag fullkommligt älskar tapenade), Jansson, messmör, kroppkakor, kåldolmar (kålpudding funkar dock), lax (hua), potatisbullar, raggmunk (älskar annars potatis men dessa två går inte,)strömming, leverpastej, kaviar ...hmm finns säkert flera men kommer ej på mera just nu
Däremot så har jag lärt mig tycka om sushi, matjesill, mozzarella,rotselleri och kålrot
lägger in receptet åt dig här Majainorr.....
Senapssill
Tack för tipset, ska absolut prova det!
Tack!
Jansonsfrestelse är något jag verkligen skulle vilja kunna äta, men det går verkligen.
Bönor och övriga baljväxter skulle jag verkligen vilja gilla...ypperligt näringsvärde men det hjälper inte, kommer mig väldigt sällan för att använda dessa i min matlagning. Annars äter jag det mesta...njure, hjärna, bräss har jag aldrig provat...men vet å andra sidan inte heller om det är någon Mat som jag vill gilla....:o
...hjärna, bräss har jag aldrig provat...men vet å andra sidan inte heller om det är någon Mat som jag vill gilla....:o
Hjärna... Det får mig att tänka på "Hannibal" när Hannibal Lecter tvingar Ray Liottas rollfigur att äta sin egen hjärna... Ryyys!
Nä...lite väl grymt öde även för en så pass grisig man. Men du skulle smaka mina leverbiffar med fläskfärs i en gräddig sås med bacon, champinjoner och örtkryddor...då skulle du vara botad...:p
...hjärna, bräss har jag aldrig provat...men vet å andra sidan inte heller om det är någon Mat som jag vill gilla....:o
Hjärna... Det får mig att tänka på "Hannibal" när Hannibal Lecter tvingar Ray Liottas rollfigur att äta sin egen hjärna... Ryyys!
Svamp (alla sorters) inälvsmat och blodmat, alla slags bönor av alla de slag, majs, ärtor av alla de slag, broccoli, rå lök, majonnäs (och allt som innehåller det), ättika, vinäger, blomkål, kokta morötter, havregrynsgröt... det är det jag kommer på nu som jag önskar att jag kunde tycka om, men det går bara inte.
Det finns MASSOR av mat jag inte klarar. Mycket av det ni skrivit redan. Men en sak saknas här. Innekryddan nummer 1 KORIANDER (färsk). Provat den i otalet recept, men funkar inte. VArken för mig eller min fru, och lustigt nog inte för en herre vi mötte som driver en indisk butik. Vi har kommit så långt att vi i alla fall klarar av den torkade varianten. METALL är smaken som registreras i min gom..huga! Och just det ja,,SAFFRAN ligger tyvärr åt samma håll. Så lussebullar bakas utan saffran här.
Färsk koriander med sin speciella smak är nog en krydda som man antingen älskar eller hatar. jag för min del har svårt för messmör, lutfisk, stekt makrill, ostron, grodlår och sniglar som nämndes innan men jag anser inte det är mänsklig föda. Fläskpannkaka tycker jag heller inte om.
Jag skulle vilja tycka om fisk. Har så himla svårt för doften. Sambon och hans familj är fisktokiga medans jag är nästan tvärt om. En annan sak jag skulle vilja tycka om är räkor...Ser såååå himla gott ut, men det går bara inte att äta dem... man bara tuggar tuggar och det växer och växer. Samma sak med svamp, det bara går inte... HUA
Jag har också svårt för kräftor, men det är inte kräftorna i sig, utan snarare allt "slabb" det innebär att äta dem kokta och med skalet på. Tacka vet jag kräftstjärtar. När andra sitter och sörplar och slafsar med sina kräftor i skal så har jag inga problem att sätta i mig mängder av kräftstjärtar och tigerprawns. :p
Vill gilla ost i mat men kan inte äta det. Helst inte parmesanost det luktar som spya.
Fruktkaka är nog det vidrigaste jag vet så den kanske man borde bli omvänd på..
Med risk för att upprepa mig - men det är två saker som jag tycker låter gott men kan bara inte äta, och det är STEKT SALT SILL
och STEKT FLÄSK med löksås.
Jag gillar bacon. Men inte fläsk.
Kom också på mer nu, skaldjur, blä. Mycket verkstad för en seg bit kallsup, nej det är inget för mig, trots att jag gärna hade gillar det. Kikärtor är en sån sak som jag verkligen inte kan äta. Och inälvsmat, men det lider jag inte av alls. Sill är en sån sak som jag verkligen inte kan äta, likaså gravad, rökt- och allt vad de heter - fisk. Färska koriander avskyr min mamma, och när jag köpte hem det och smakade, förstod jag varför. Blä. Bläckfisk växer i munnen, det är inte föda, det är käk-träning eller nåt :p
Nyligen har jag lärt mig äta kräftor och sushi ( gillar inte avocado, fisken i den form den serveras på sådana ställen, crabfish osv) men jag kan äta vegetariska makirullar :) Dom gillar jag, även fast jag inte gillar avocado.
Och sen är dt ju spenat - denna vidriga skapelse. Gud måste ha skrattat gott åt sitt skämt med mänskligheten när Han skapade spenaten.