Matprogram och nya tekniker? Vad har du aldrig provat, men vill lära dig?
The_mama97mia25 januari 2012
Ser på Sveriges Mästerkock och blir så imponerad av alla duktiga och modiga som ställer upp.
Idag ska en tjej confitera fisk i olja i ugnen?
En kille skulle pochera ägg.
Det fick mig att tänka på att jag som ändå tycker att jag är en hyfsad hobbymatlagare inte har gjort vissa saker, testat vissa tekniker.
Vad har du inte testat/vill lära dig/ önskar tipsa om?
Samur25 januari 2012
Jag vill göra korv hemma samt röka kött {eat}
The_mama97mia25 januari 2012
Jag tänker på såna grejer som typ matlagningstävlingsdeltagare förväntas kunna, kanske. I förra omgången av Sv Mästerkock så var väl ett crucial moment att laga en perfekt omelett.
Det vete huggarn om jag skulle klara så där...
sju25 januari 2012
Baka en perfekt sufflé. Tror inte ens jag någonsin ätit en sufflé så det hade blivit jobbigt. Andra kritiska moment brukar väl vara att få till en klassisk bea eller egen majonnäs, vilket jag inte har gjort heller.
UBO501125 januari 2012
Jag ska snart på kurs i konsten att byta socker mot honung, detta eftersom det är olika sorters honung olika tider på sommaren.
irrevirre26 januari 2012
Jag önskar jag vågade fritera.... Men jag törs inte...:|
LitenRos26 januari 2012
Jag skulle vilja flambera det är väl i sig inte så svårt....men jag tänker på taket och vad det hela kan ställa till med.:'( {doctor} :@
safir7426 januari 2012
Jag skulle vilja flambera jag med, göra en krämig risotto (ser så gott ut)men verkar lite knepigt att få till.Vill verkligen inte få den för hård eller överkokt. Slå en bearnisesås vill jag också kunna.
Lite feg är man..haha :DD
EvaHeleneAntonsen26 januari 2012
Skulle vilja flambera någon gång. Har frityrstekt utan problem, men är nog mera rädd för flamberingen :P
jas6526 januari 2012
Ost fondue har jag aldrig gjort. Men trorsäkert att jag kan fixa det ändå.
CNathansson26 januari 2012
Skrivet av irrevirre den 26 jan 2012
Jag önskar jag vågade fritera.... Men jag törs inte...:|
Ser på Sveriges Mästerkock och blir så imponerad av alla duktiga och modiga som ställer upp.
Idag ska en tjej confitera fisk i olja i ugnen?
En kille skulle pochera ägg.
Det fick mig att tänka på att jag som ändå tycker att jag är en hyfsad hobbymatlagare inte har gjort vissa saker, testat vissa tekniker.
Vad har du inte testat/vill lära dig/ önskar tipsa om?
Jag vill göra korv hemma samt röka kött {eat}
Jag tänker på såna grejer som typ matlagningstävlingsdeltagare förväntas kunna, kanske. I förra omgången av Sv Mästerkock så var väl ett crucial moment att laga en perfekt omelett.
Det vete huggarn om jag skulle klara så där...
Baka en perfekt sufflé. Tror inte ens jag någonsin ätit en sufflé så det hade blivit jobbigt. Andra kritiska moment brukar väl vara att få till en klassisk bea eller egen majonnäs, vilket jag inte har gjort heller.
Jag ska snart på kurs i konsten att byta socker mot honung, detta eftersom det är olika sorters honung olika tider på sommaren.
Jag önskar jag vågade fritera.... Men jag törs inte...:|
Jag skulle vilja flambera det är väl i sig inte så svårt....men jag tänker på taket och vad det hela kan ställa till med.:'( {doctor} :@
Jag skulle vilja flambera jag med, göra en krämig risotto (ser så gott ut)men verkar lite knepigt att få till.Vill verkligen inte få den för hård eller överkokt. Slå en bearnisesås vill jag också kunna.
Lite feg är man..haha :DD
Skulle vilja flambera någon gång. Har frityrstekt utan problem, men är nog mera rädd för flamberingen :P
Ost fondue har jag aldrig gjort. Men trorsäkert att jag kan fixa det ändå.
Jag önskar jag vågade fritera.... Men jag törs inte...:|