Vad kan jag tillaga av mina murklor förutom murkelsås
Fick en hel kasse murklor av en snäll granne
MatAnders31 maj 2008
Vilken lyckos du är ja gör en god murkelstuvning och ät på rostat bröd så gott..
lennali31 maj 2008
Hej Sonja
Queenie har ett recept på en Murkelsoppa. Murkelsoppa
Hälsningar Lena
Ps. En sådan snäll granne skulle jag också vilja ha.
sonja5531 maj 2008
Skrivet av MatAnders den 31 maj 2008
Vilken lyckos du är ja gör en god murkelstuvning och ät på rostat bröd så gott..
Det låter gott ska absolut prova det
lennali31 maj 2008
Det här hittade jag på internet.
Potatisplättar med murklor och tomatsallad
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
300 g potatis, kokt
1 st ägg
eventuellt 0,5 msk mjöl
1 st gul lök, finhackad
1 burk(ar) murklor
0,5 msk färsk rosmarin
salt och peppar
3 dl ströbröd
brynt smör
Tomatsallad:
2 ask(ar) cocktailtomater
2 st selleristjälkar, finskurna
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
Gör så här:
Pressa potatisarna och blanda dem med ägget. Fräs löken, murklorna och rosmarinen i lite smör och olja och rör sedan ner det i potatissmeten. Tillsätt lite mer mjöl om smeten inte är tillräckligt fast och smaksätt med salt och peppar.
Låt smeten svalna lite och forma sedan potatisplättar med hjälp av händerna. Rulla dem i ströbrödet och stek dem gyllenbruna i smör och olja på båda sidor.
Ringla det brynta smöret över potatisbullarna och servera dem med tomatsallad som tillbehör.
Tomatsallad:
Dela tomaterna och blanda dem med de övriga ingredienserna. Smaksätt med salt och svartpeppar.
monac31 maj 2008
Hur är det nu med "giftiheten" med murklor????
Kommer så mycket larm rapporter stup i ett....om att de kan slå ut njurarna & gud vet allt.....
men nog är det gott alltid:)
Inte för att jag hittat några ännu...min murkel skog blev ett kalhygge tyvärr!:(
sonja5531 maj 2008
Det ska visst finnas väldigt gott om murklor här uppe i år,har sälv aldrig varit ute och plockat håller mig till kantareller (gula o trattisar)
tilda31 maj 2008
Jag plockar inte murklor själv, men de jag känner som gör det har hittat massor här.
goldcamilla31 maj 2008
Stek förvällda murklor och blanda dem med vitlök, basilika, salladslök och chili. Blanda sedan med pasta och parmesanost. Mycket gott.
farmoringer31 maj 2008
Var i skogarna utanför Piteå förra helgen och det var massvis med murklor...
Vad kan jag tillaga av mina murklor förutom murkelsås
Fick en hel kasse murklor av en snäll granne
Vilken lyckos du är ja gör en god murkelstuvning och ät på rostat bröd så gott..
Hej Sonja
Queenie har ett recept på en Murkelsoppa.
Murkelsoppa
Hälsningar Lena
Ps. En sådan snäll granne skulle jag också vilja ha.
Vilken lyckos du är ja gör en god murkelstuvning och ät på rostat bröd så gott..
Det låter gott ska absolut prova det
Det här hittade jag på internet.
Potatisplättar med murklor och tomatsallad
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
300 g potatis, kokt
1 st ägg
eventuellt 0,5 msk mjöl
1 st gul lök, finhackad
1 burk(ar) murklor
0,5 msk färsk rosmarin
salt och peppar
3 dl ströbröd
brynt smör
Tomatsallad:
2 ask(ar) cocktailtomater
2 st selleristjälkar, finskurna
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
Gör så här:
Pressa potatisarna och blanda dem med ägget. Fräs löken, murklorna och rosmarinen i lite smör och olja och rör sedan ner det i potatissmeten. Tillsätt lite mer mjöl om smeten inte är tillräckligt fast och smaksätt med salt och peppar.
Låt smeten svalna lite och forma sedan potatisplättar med hjälp av händerna. Rulla dem i ströbrödet och stek dem gyllenbruna i smör och olja på båda sidor.
Ringla det brynta smöret över potatisbullarna och servera dem med tomatsallad som tillbehör.
Tomatsallad:
Dela tomaterna och blanda dem med de övriga ingredienserna. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Hur är det nu med "giftiheten" med murklor????
Kommer så mycket larm rapporter stup i ett....om att de kan slå ut njurarna & gud vet allt.....
men nog är det gott alltid:)
Inte för att jag hittat några ännu...min murkel skog blev ett kalhygge tyvärr!:(
Det ska visst finnas väldigt gott om murklor här uppe i år,har sälv aldrig varit ute och plockat håller mig till kantareller (gula o trattisar)
Jag plockar inte murklor själv, men de jag känner som gör det har hittat massor här.
Stek förvällda murklor och blanda dem med vitlök, basilika, salladslök och chili. Blanda sedan med pasta och parmesanost. Mycket gott.
Var i skogarna utanför Piteå förra helgen och det var massvis med murklor...