För att alkohol skall koka bort krävs en väldigt lång koktid. Och det kommer alltid finnas litegrann kvar oavsett hur länge man kokar. Att glögg inte skall koka - för att alkoholen försvinner är alltså bara en myt, däremot så kan ju glöggen smaka bränt om den kokar, vilket ju inte är vidare gott. Men alkohol finns det gott om kvar även om det kokat en ack så liten stund.
Myt nr. 6
All Alkohol kokar bort i mat & dryck?
FALSKT!
För att alkohol skall koka bort krävs en väldigt lång koktid. Och det kommer alltid finnas litegrann kvar oavsett hur länge man kokar. Att glögg inte skall koka - för att alkoholen försvinner är alltså bara en myt, däremot så kan ju glöggen smaka bränt om den kokar, vilket ju inte är vidare gott. Men alkohol finns det gott om kvar även om det kokat en ack så liten stund.
Källhänvisning: http://falknergastronomi.blogspot.com/2009/09/matmyter-alkohol-i-matlagningen.html
Intressant artikel.
Hmmm där ser man. Jag som sagt till min dotter (nykterist) att den kokar bort. Alltid lär man sig nåt!