Ja, överskattat -
det kanske är jag som inte lärt mig uppskatta vissa saker.
En sån sak är mozzarella (reservation för stavning), köper det gång på gång och har i sallader med tomat o balsamvinäger o goda smaker, men blir besviken jämt.
Har du nån sån där grej som du tycker är höjt till skyarna eller förekommer flitigt i recept eller liknande, som du provat och tycker är överskattat???
Kakan198620 september 2011
Ibland upplever jag samma med västerbottenost.... Inte alltid men många gånger
The_mama97mia20 september 2011
ja precis, allt är också relaterat till prisnivån... V-bottenost går ofta bra att ersätta med en smakrik prästost enligt mig.
boz196520 september 2011
Flingsalt! Jag säger bara FLINGSALT!!!
LittleMissTessie20 september 2011
Skrivet av boz1965 den 20 sep 2011
Flingsalt! Jag säger bara FLINGSALT!!!
Flingsalt! Hur är det möjligt!? Jag älskar flingsalt. Det smakar mycket bättre än 'vanligt' salt. Jag gillar det så pass mycket att jag kan äta bara saltflingorna (dock i mycket små mängder) {embarrassed}
The_mama97mia20 september 2011
och nu kommer ngn hugga på mig - men då säger jag också Parmesan - OK OK, kan vara att jag än inte fått tag på riktigt bra sådan. Men det jag testat och smakat har varit blaha blaha, fattar inte riktigt poängen.
Bumbis20 september 2011
Då måste jag få säga tryffel. Var i Italien förra veckan och åt fantastisk mat men om jag tycker att svart och vit tryffel är värt priset, absolut inte.
Mistys20 september 2011
Wokgrönsaker på burk, Mr cheng eller vad det nu är för märke. Köpt en gång och aldrig mer. Smakar beskt.
Tacka vet jag vanliga frysta classico.....är det findus tro?
MatAnders20 september 2011
Då drar jag till med hummer.
The_mama97mia20 september 2011
Och jag får fylla på själv med Couscous och Bulgur, har aldrig lärt mig gilla det, fattar inte varför det höjs till skyar o ska vara med i varje veckomatsedel. Barnen ratar det med.
Förresten, vad kan man använda couscousgrynen till om man inte vill tillaga dom på vanligt sätt? Går det att ha i bröddeg? Bröa formar med? Annat?
littlejohn20 september 2011
Sambal olek. Det tar död på alla andra smaker. Ska man ha den med måste man vara väldigt försiktig. Jag gillar mat med styrka men det ska vara med måtta ändå.
pihal20 september 2011
Färdiga grillmarinader tycker jag är överskattade.
The_mama97mia20 september 2011
Skrivet av pihal den 20 sep 2011
Färdiga grillmarinader tycker jag är överskattade.
Ja det kan jag hålla med om, även om jag ofta har en flaska eller två som lite nödproviant, särskilt i stugan där jag kanske itne har allt jag vill ha i en egen marinad....
callemero20 september 2011
Rysk kaviar. Vanlig stenbitsrom smakar lika bra.
Mistys20 september 2011
Champagne - finns gott om bubbel som inte är tillverkat i distriktet Champagne men smakar minst lika bra för halva priset!
littlejohn20 september 2011
Fläskfilé tycker jag är överskattad, har börjat köpa benfri kotlettrad istället. Jag tycker att det är saftigare och lika användbart. Lax är en jättetråkig fisk, det finns massor med annan fisk som smakar bättre, men jag medger att lax är bekvämt och hyfst billigt.
Erajscha20 september 2011
Färdigmarinerat kött! Jag fattar inte hur det kan sälja så bra, det smakar ju alltid bara grillkrydda...
Gurgelfranz20 september 2011
FÄNKÅL!! Har provat i många former, grillad, strimlad, torkad mm...kan inte förmå mig att gilla det.
Annars är det nog bara blodpudding utöver det som jag inte kan med, allt annat jag provat hittills har varit åtminstone ok. :)
The_mama97mia20 september 2011
Skrivet av Erajscha den 20 sep 2011
Färdigmarinerat kött! Jag fattar inte hur det kan sälja så bra, det smakar ju alltid bara grillkrydda...
Jag håller med! Brukar inte köpa men har väl fallit för det ibland om extrapris o extra ont om tid...
Kan lika gärna grilla korv då.
720120 september 2011
OSTRON !!!! BLÄÄÄÄÄÄÄÄ......JAG HÖLL PÅ KRÄKAS.
HUR KAN MAN TYCKA OM DET ???????
Ja, överskattat -
det kanske är jag som inte lärt mig uppskatta vissa saker.
En sån sak är mozzarella (reservation för stavning), köper det gång på gång och har i sallader med tomat o balsamvinäger o goda smaker, men blir besviken jämt.
Har du nån sån där grej som du tycker är höjt till skyarna eller förekommer flitigt i recept eller liknande, som du provat och tycker är överskattat???
Ibland upplever jag samma med västerbottenost.... Inte alltid men många gånger
ja precis, allt är också relaterat till prisnivån... V-bottenost går ofta bra att ersätta med en smakrik prästost enligt mig.
Flingsalt! Jag säger bara FLINGSALT!!!
Flingsalt! Jag säger bara FLINGSALT!!!
Flingsalt! Hur är det möjligt!? Jag älskar flingsalt. Det smakar mycket bättre än 'vanligt' salt. Jag gillar det så pass mycket att jag kan äta bara saltflingorna (dock i mycket små mängder) {embarrassed}
och nu kommer ngn hugga på mig - men då säger jag också Parmesan - OK OK, kan vara att jag än inte fått tag på riktigt bra sådan. Men det jag testat och smakat har varit blaha blaha, fattar inte riktigt poängen.
Då måste jag få säga tryffel. Var i Italien förra veckan och åt fantastisk mat men om jag tycker att svart och vit tryffel är värt priset, absolut inte.
Wokgrönsaker på burk, Mr cheng eller vad det nu är för märke. Köpt en gång och aldrig mer. Smakar beskt.
Tacka vet jag vanliga frysta classico.....är det findus tro?
Då drar jag till med hummer.
Och jag får fylla på själv med Couscous och Bulgur, har aldrig lärt mig gilla det, fattar inte varför det höjs till skyar o ska vara med i varje veckomatsedel. Barnen ratar det med.
Förresten, vad kan man använda couscousgrynen till om man inte vill tillaga dom på vanligt sätt? Går det att ha i bröddeg? Bröa formar med? Annat?
Sambal olek. Det tar död på alla andra smaker. Ska man ha den med måste man vara väldigt försiktig. Jag gillar mat med styrka men det ska vara med måtta ändå.
Färdiga grillmarinader tycker jag är överskattade.
Färdiga grillmarinader tycker jag är överskattade.
Ja det kan jag hålla med om, även om jag ofta har en flaska eller två som lite nödproviant, särskilt i stugan där jag kanske itne har allt jag vill ha i en egen marinad....
Rysk kaviar. Vanlig stenbitsrom smakar lika bra.
Champagne - finns gott om bubbel som inte är tillverkat i distriktet Champagne men smakar minst lika bra för halva priset!
Fläskfilé tycker jag är överskattad, har börjat köpa benfri kotlettrad istället. Jag tycker att det är saftigare och lika användbart. Lax är en jättetråkig fisk, det finns massor med annan fisk som smakar bättre, men jag medger att lax är bekvämt och hyfst billigt.
Färdigmarinerat kött! Jag fattar inte hur det kan sälja så bra, det smakar ju alltid bara grillkrydda...
FÄNKÅL!! Har provat i många former, grillad, strimlad, torkad mm...kan inte förmå mig att gilla det.
Annars är det nog bara blodpudding utöver det som jag inte kan med, allt annat jag provat hittills har varit åtminstone ok. :)
Färdigmarinerat kött! Jag fattar inte hur det kan sälja så bra, det smakar ju alltid bara grillkrydda...
Jag håller med! Brukar inte köpa men har väl fallit för det ibland om extrapris o extra ont om tid...
Kan lika gärna grilla korv då.
OSTRON !!!! BLÄÄÄÄÄÄÄÄ......JAG HÖLL PÅ KRÄKAS.
HUR KAN MAN TYCKA OM DET ???????