Vilket är din helt subjektiva åsikt om vad som är den perfekta nattamaten?
Personligen håller jag på Janssons frestelse. {eat}
Nusse19 april 2012
Var är gilla-knappen när man behöver den??
Facebookskadad..jag??{curl-lip}
bernit19 april 2012
Vad är nattamat ??
I går gjorde jag en laxmousse, tog precis för 5 min. en macka med denna mousse som tilltugg, är det nattamat ?
Nattamat förknippar jag med fest, när festen lider mot sitt slut och klockan har rullat över till ny dag, då är det gott med nattamat.
Jag har genom åren haft en mängd olika varianter både beroende på årstid men också på vilken typ av fest det varit. Håller med om att en Jansson alltid är OK,
Vintertid har jag haft kålsoppa med frikadeller serverat med en snaps och ett glas gott öl, inte så dumt när gästerna skall ut i vinterkylan.
Någon gång en lasagne etc. Huvudsaken är att maten är möjlig att göra i förväg och att den passar in på festen i övrigt. Får heller inte vara "för mycket"
Jag undviker korv & bröd - fram för nattamat !!
boz196520 april 2012
Ingen mer som har några idéer om den perfekta nattamaten? :)
The_mama97mia20 april 2012
Jag kan tänka att det varierar lite med sammanhang och storlek på sällskapet/festen.
I studentsammanhang - sexor - har väl Janssons varit vanligt förekommande och mkt uppskattat.
Chili con carne + ris och/eller vanlig kf sås o pasta har jag varit med om också.
Och - inte att förglömma - Pyttipanna!
I hemmet/mindre sällskap så är varma mackor bra om man inte vill ha Jansson.
Min 70-talsmacka med kaviar o purjogegga emellan är perfekt då!
Man vill ju ha ngt salt, inte för geggigt men ändå mättande.
Jag håller på ostbricka. Lätt att äta, lätt att förbereda och var och en kan ta för sig det han/hon vill ha.
Ta olika sorters ostar, goda kex och annorlunda (gärna hemgjorda) marmelader. Och så olika sorters färsk frukt som är pricken över i. Om man vill variera den traditionella ostbrickan kan man ex ha med ostpaj eller brieosttårta.
Andra förslag på nattamat är tapas eller varma mackor.
Mellanbellan20 april 2012
Inget går upp emot en krämig Jansson men jag brukar även steka mackor som också passar bra på nattkröken En god början med äggansjoviskräm
chrisq20 april 2012
{laugh} langos är nummer ett
bitten5620 april 2012
Piroger (hemmagjorda) är sååå gott som nattamat. Bara att ta fram ur frysen och värma i micron.
MatAnders20 april 2012
En mustig chili eller pörkölt med massa baugette att doppa o smaska i sig.
Roggan20 april 2012
Crêpes med mammas skinkstuvning är perfekt nattamat för mig. Lätt att förbereda långt i förväg. Går ju också bra att frysa in. Tjong in i ugnen. Klart att servera. Mammas skinkstuvning
Roskerstin20 april 2012
Korv med bröd går alltid hem, vilken tid på dygnet som helst, nästan(Y)
Jzetterberg20 april 2012
Skrivet av chrisq den 20 apr 2012
{laugh} langos är nummer ett
Håller med!!! Langos är så gott! Äter vi det till middag kan de gärna ligga och bli lite sega och sen kan de ätas kalla med lite salt och gräddfil!! MUMS!
DoctorWho21 april 2012
Skrivet av bitten56 den 20 apr 2012
Piroger (hemmagjorda) är sååå gott som nattamat. Bara att ta fram ur frysen och värma i micron.
(Y) Om det blir några kvar att lägga i frysen...
Är tvungen att jämt göra minst dubbel sats för de blir fort uppätna här.
Vilket är din helt subjektiva åsikt om vad som är den perfekta nattamaten?
Personligen håller jag på Janssons frestelse. {eat}
Var är gilla-knappen när man behöver den??
Facebookskadad..jag??{curl-lip}
Vad är nattamat ??
I går gjorde jag en laxmousse, tog precis för 5 min. en macka med denna mousse som tilltugg, är det nattamat ?
Nattamat förknippar jag med fest, när festen lider mot sitt slut och klockan har rullat över till ny dag, då är det gott med nattamat.
Jag har genom åren haft en mängd olika varianter både beroende på årstid men också på vilken typ av fest det varit. Håller med om att en Jansson alltid är OK,
Vintertid har jag haft kålsoppa med frikadeller serverat med en snaps och ett glas gott öl, inte så dumt när gästerna skall ut i vinterkylan.
Någon gång en lasagne etc. Huvudsaken är att maten är möjlig att göra i förväg och att den passar in på festen i övrigt. Får heller inte vara "för mycket"
Jag undviker korv & bröd - fram för nattamat !!
Ingen mer som har några idéer om den perfekta nattamaten? :)
Jag kan tänka att det varierar lite med sammanhang och storlek på sällskapet/festen.
I studentsammanhang - sexor - har väl Janssons varit vanligt förekommande och mkt uppskattat.
Chili con carne + ris och/eller vanlig kf sås o pasta har jag varit med om också.
Och - inte att förglömma - Pyttipanna!
I hemmet/mindre sällskap så är varma mackor bra om man inte vill ha Jansson.
Min 70-talsmacka med kaviar o purjogegga emellan är perfekt då!
Man vill ju ha ngt salt, inte för geggigt men ändå mättande.
http://www.matklubben.se/recept/stekt_macka_med_kaviar_o_purjofyllning_14894.html
Stekt macka med kaviar o purjofyllning
Jag håller på ostbricka. Lätt att äta, lätt att förbereda och var och en kan ta för sig det han/hon vill ha.
Ta olika sorters ostar, goda kex och annorlunda (gärna hemgjorda) marmelader. Och så olika sorters färsk frukt som är pricken över i. Om man vill variera den traditionella ostbrickan kan man ex ha med ostpaj eller brieosttårta.
Andra förslag på nattamat är tapas eller varma mackor.
Inget går upp emot en krämig Jansson men jag brukar även steka mackor som också passar bra på nattkröken En god början med äggansjoviskräm
{laugh} langos är nummer ett
Piroger (hemmagjorda) är sååå gott som nattamat. Bara att ta fram ur frysen och värma i micron.
En mustig chili eller pörkölt med massa baugette att doppa o smaska i sig.
Crêpes med mammas skinkstuvning är perfekt nattamat för mig. Lätt att förbereda långt i förväg. Går ju också bra att frysa in. Tjong in i ugnen. Klart att servera.
Mammas skinkstuvning
Korv med bröd går alltid hem, vilken tid på dygnet som helst, nästan(Y)
{laugh} langos är nummer ett
Håller med!!! Langos är så gott! Äter vi det till middag kan de gärna ligga och bli lite sega och sen kan de ätas kalla med lite salt och gräddfil!! MUMS!
Piroger (hemmagjorda) är sååå gott som nattamat. Bara att ta fram ur frysen och värma i micron.
(Y) Om det blir några kvar att lägga i frysen...
Är tvungen att jämt göra minst dubbel sats för de blir fort uppätna här.