jag är en stor älskare av potatismos (L) och naturligt vis hemmagjort.... med smör och gräddmjölk (nåja.. jag kan offra mig på enbart grädde oxå... :D) kryddat med salt och svartpeppar.... jag vispar mitt mos med elvispen... hur gör ni... och äter ni hemmamos eller pulver (yäck!)(N):'(
Amber20 januari 2008
Vi äter alltid hemmalagat. Jag har grädde salt & vitpeppar i mitt mos.
Vispar det oxå med elvispen.
Pulvermos finns inte i vårt hem...
lenastephanopoulos20 januari 2008
Hemmamos och med kokt mjölk innan den blandas med potatisen. Om min man är med och får bestämma så kokas potatisen med skal på och skalas när den är het.
Nettie20 januari 2008
Samma här , naturligtvis hemmagjort potatismos (Y), med smör och grädde,salt peppar
och en smula muskot. Kokar potatisen, mosar med potatispressen, kryddar och häller
på vätskan och rör runt med sleven.
Pulvermos kommer inte innanför min dörr(N)(N)
anluk20 januari 2008
Hemlagat. Mjölk, smör, salt och peppar. Har en riktigt bra potatisstöt så jag vispar inte det med elvispen. Tyvärr har jag inte potatismos så ofta här hemma eftersom äldsta dottern och maken inte gillar det...
Suddisen20 januari 2008
Hemmagjord potatismos
Okänd20 januari 2008
Pulvermos till varm korv.Annars är det hemlagat mos som gäller,med mycket smör i,mjölk,salt,vitpeppar,mos-och pomfrittkrydda eller knorr och lite grillkrydda.
irrevirre20 januari 2008
Alltid hemlagat.
Med mjölk,smör, salt, vitpeppar (ganska mycket vitpeppar) och något som jag fick lära mig när jag flyttade till Skåne, en gnutta strösocker! Vispar ordentligt med elvispen direkt i kastrullen.
Visst kan man sakna potatismos på sommaren när man bara kan köpa färskpotatis??
Snorkfroken20 januari 2008
Jag gör alltid egen potatismos. Har i smör, mjölk, salt, vitpeppar och ibland även finhackad lök :)
lennali20 januari 2008
Hemmagjord potatismos, mosar med potatisstöten tillsätter en klick lätta, mjölk och lite salt och peppar. Har ofta med matlåda till jobbet och vanlig kokt potatis är inte gott att värma i mikron (tycker jag), mos däremot går jättebra.
svensbyn20 januari 2008
Gott med västerbottensost och en gnutta vitlök i moset. Speciellt till lax med vittvinssås...MUMS
20 januari 2008
hemmagjort är bäst, potatis, mjölk, salt, elvisp. men om jag skall göra gratäng med mos i så blir det pulver
MammaModesty20 januari 2008
Skrivet av IrreVirre den 20 jan 2008
Alltid hemlagat.
Med mjölk,smör, salt, vitpeppar (ganska mycket vitpeppar) och något som jag fick lära mig när jag flyttade till Skåne, en gnutta strösocker! Vispar ordentligt med elvispen direkt i kastrullen.
Visst kan man sakna potatismos på sommaren när man bara kan köpa färskpotatis??
men det gåt att göra mos på färskpotatis... det gör då jag... utan att det blir klister.....
farmoringer20 januari 2008
jag gör mest "eget" potatismos med bregott, mjölk, salt och peppar och aromat. Stöter med stöten ingen elvisp. Föraktar inte pulvermos, kan vara bra att ha hemma när det är bråttom eller när guben min ska göra nåt...Och säger som nelirotger, till gratäng är pulver bra. Me det ska vara felix för mig..
MammaModesty20 januari 2008
Skrivet av MammaModesty den 20 jan 2008
Skrivet av IrreVirre den 20 jan 2008
Alltid hemlagat.
Med mjölk,smör, salt, vitpeppar (ganska mycket vitpeppar) och något som jag fick lära mig när jag flyttade till Skåne, en gnutta strösocker! Vispar ordentligt med elvispen direkt i kastrullen.
Visst kan man sakna potatismos på sommaren när man bara kan köpa färskpotatis??
men det går att göra mos på färskpotatis... det gör då jag... utan att det blir klister.....
Hjotrongull20 januari 2008
Alltid hemmagjor(Y)t!!! Jag älskar också potatismos och pulvermos är inte ens värt namnet tycker jag.(N)
ikah20 januari 2008
Hemgjort potatismos är det som gäller. Mosar det med potatisstöt och rör ner
mjölk, smör, salt, vitpeppar och lite socker. Mums!
evaldo20 januari 2008
Hemgjort naturligtvis. Pulvermos ska vi inte ens tänka på.
hansdotter20 januari 2008
Hemlagat!!
Med parmesan, mjölk, smör, salt, peppar.
SaraW20 januari 2008
Min sambo är mycket förtjust i potatismos, så vi äter det rätt ofta. Alltid hemmagjort! Jag gör det nog ganska omständigt för mig, men det är så min mamma gör mos. Pressar först potatisen i potatispress, vispar sedan med elvisp. Varm mjölk, en klick smör/margarin, salt och finmalen vitpeppar. Till fest gör jag gärna puré med generöst med riktigt smör, vispgrädde och gärna västerbottenost. Gott!
jag är en stor älskare av potatismos (L) och naturligt vis hemmagjort.... med smör och gräddmjölk (nåja.. jag kan offra mig på enbart grädde oxå... :D) kryddat med salt och svartpeppar.... jag vispar mitt mos med elvispen... hur gör ni... och äter ni hemmamos eller pulver (yäck!)(N):'(
Vi äter alltid hemmalagat. Jag har grädde salt & vitpeppar i mitt mos.
Vispar det oxå med elvispen.
Pulvermos finns inte i vårt hem...
Hemmamos och med kokt mjölk innan den blandas med potatisen. Om min man är med och får bestämma så kokas potatisen med skal på och skalas när den är het.
Samma här , naturligtvis hemmagjort potatismos (Y), med smör och grädde,salt peppar
och en smula muskot. Kokar potatisen, mosar med potatispressen, kryddar och häller
på vätskan och rör runt med sleven.
Pulvermos kommer inte innanför min dörr(N)(N)
Hemlagat. Mjölk, smör, salt och peppar. Har en riktigt bra potatisstöt så jag vispar inte det med elvispen. Tyvärr har jag inte potatismos så ofta här hemma eftersom äldsta dottern och maken inte gillar det...
Hemmagjord potatismos
Pulvermos till varm korv.Annars är det hemlagat mos som gäller,med mycket smör i,mjölk,salt,vitpeppar,mos-och pomfrittkrydda eller knorr och lite grillkrydda.
Alltid hemlagat.
Med mjölk,smör, salt, vitpeppar (ganska mycket vitpeppar) och något som jag fick lära mig när jag flyttade till Skåne, en gnutta strösocker! Vispar ordentligt med elvispen direkt i kastrullen.
Visst kan man sakna potatismos på sommaren när man bara kan köpa färskpotatis??
Jag gör alltid egen potatismos. Har i smör, mjölk, salt, vitpeppar och ibland även finhackad lök :)
Hemmagjord potatismos, mosar med potatisstöten tillsätter en klick lätta, mjölk och lite salt och peppar. Har ofta med matlåda till jobbet och vanlig kokt potatis är inte gott att värma i mikron (tycker jag), mos däremot går jättebra.
Gott med västerbottensost och en gnutta vitlök i moset. Speciellt till lax med vittvinssås...MUMS
hemmagjort är bäst, potatis, mjölk, salt, elvisp. men om jag skall göra gratäng med mos i så blir det pulver
Alltid hemlagat.
Med mjölk,smör, salt, vitpeppar (ganska mycket vitpeppar) och något som jag fick lära mig när jag flyttade till Skåne, en gnutta strösocker! Vispar ordentligt med elvispen direkt i kastrullen.
Visst kan man sakna potatismos på sommaren när man bara kan köpa färskpotatis??
men det gåt att göra mos på färskpotatis... det gör då jag... utan att det blir klister.....
jag gör mest "eget" potatismos med bregott, mjölk, salt och peppar och aromat. Stöter med stöten ingen elvisp. Föraktar inte pulvermos, kan vara bra att ha hemma när det är bråttom eller när guben min ska göra nåt...Och säger som nelirotger, till gratäng är pulver bra. Me det ska vara felix för mig..
Alltid hemlagat.
Med mjölk,smör, salt, vitpeppar (ganska mycket vitpeppar) och något som jag fick lära mig när jag flyttade till Skåne, en gnutta strösocker! Vispar ordentligt med elvispen direkt i kastrullen.
Visst kan man sakna potatismos på sommaren när man bara kan köpa färskpotatis??
men det går att göra mos på färskpotatis... det gör då jag... utan att det blir klister.....
Alltid hemmagjor(Y)t!!! Jag älskar också potatismos och pulvermos är inte ens värt namnet tycker jag.(N)
Hemgjort potatismos är det som gäller. Mosar det med potatisstöt och rör ner
mjölk, smör, salt, vitpeppar och lite socker. Mums!
Hemgjort naturligtvis. Pulvermos ska vi inte ens tänka på.
Hemlagat!!
Med parmesan, mjölk, smör, salt, peppar.
Min sambo är mycket förtjust i potatismos, så vi äter det rätt ofta. Alltid hemmagjort! Jag gör det nog ganska omständigt för mig, men det är så min mamma gör mos. Pressar först potatisen i potatispress, vispar sedan med elvisp. Varm mjölk, en klick smör/margarin, salt och finmalen vitpeppar. Till fest gör jag gärna puré med generöst med riktigt smör, vispgrädde och gärna västerbottenost. Gott!