Jag har nyligen upptäckt denna super duper paprika/chili, jag gillar den grillad,stekt eller bara skivad på en räkost smörgås. Den har lite svag chili smak men blir söt och smakrik vid tillagning. Nu senast är favoriten att bre på mycket räkost mellan 2 tortilla bröd och skiva på sivri och steka och vända bröden så osten smälter och dela i kvartar.
Vad gör ni med Er?
The_mama97mia19 februari 2011
Jag skivar och har till sallad, tycker den är så god rå.
Bumbis19 februari 2011
Hur ser en sivri-paprika ut? Jag har bara sett vanliga och spets. Kan dom kallas något annat, det låter spännande.
monicadanell19 februari 2011
jag gillar den skapt
äta den rå:)
The_mama97mia19 februari 2011
Skrivet av Bumbis den 19 feb 2011
Hur ser en sivri-paprika ut? Jag har bara sett vanliga och spets. Kan dom kallas något annat, det låter spännande.
Jag köpte på NETTO sist och det hette verkligen Sivripraprika, men fanns lite olika varianter, långsmala av olika grön färg. Det stod på etiketten vad det var för styrka.
Du får hålla utkik!
Vanlig vit spetspaprika köper jag ofta typ på Lidl, men den är bara väldigt mild och god,. Sivrin har mer bett och sting!
detta ska jag göra på mina sivri - när jag hittat Webern under snö och presenning.
Ulrika9122 februari 2011
Jag visste först inte vad du menade, men googlade på det och såg på bilden att det är sån paprika som brukar finnas på min netto. Tror det brukar stå "turkisk paprika" eller nåt på förpackningen. Säljs i plastpåse, i ganska stor kvantitet. Aldrig hört/sett namnet sivri-paprika förut. Tror det är samma dock.
The_mama97mia22 februari 2011
Helt rätt Ulrika, jag köpte på Netto och de såldes under namnet Sivri och som sagt, det stod lite olika på etiketten på påsen, såldes i typ halvkilospåsar.
Men testa nästa gång du ser den, mkt intressant smak jämfört med vår vanliga sötaktiga paprika.
Ulrika9122 februari 2011
Ja det ska jag göra. Har aldrig testat faktiskt!
The_mama97mia14 mars 2011
På förekommen anledning puffar jag här, i Nettos veckoerbjudande fanns Sivripaprikan igen!
Här ska bunkras!
Jag har nyligen upptäckt denna super duper paprika/chili, jag gillar den grillad,stekt eller bara skivad på en räkost smörgås. Den har lite svag chili smak men blir söt och smakrik vid tillagning. Nu senast är favoriten att bre på mycket räkost mellan 2 tortilla bröd och skiva på sivri och steka och vända bröden så osten smälter och dela i kvartar.
Vad gör ni med Er?
Jag skivar och har till sallad, tycker den är så god rå.
Hur ser en sivri-paprika ut? Jag har bara sett vanliga och spets. Kan dom kallas något annat, det låter spännande.
jag gillar den skapt
äta den rå:)
Hur ser en sivri-paprika ut? Jag har bara sett vanliga och spets. Kan dom kallas något annat, det låter spännande.
Jag köpte på NETTO sist och det hette verkligen Sivripraprika, men fanns lite olika varianter, långsmala av olika grön färg. Det stod på etiketten vad det var för styrka.
Du får hålla utkik!
Vanlig vit spetspaprika köper jag ofta typ på Lidl, men den är bara väldigt mild och god,. Sivrin har mer bett och sting!
Ostfyllda små "snacks" paprika
detta ska jag göra på mina sivri - när jag hittat Webern under snö och presenning.
Jag visste först inte vad du menade, men googlade på det och såg på bilden att det är sån paprika som brukar finnas på min netto. Tror det brukar stå "turkisk paprika" eller nåt på förpackningen. Säljs i plastpåse, i ganska stor kvantitet. Aldrig hört/sett namnet sivri-paprika förut. Tror det är samma dock.
Helt rätt Ulrika, jag köpte på Netto och de såldes under namnet Sivri och som sagt, det stod lite olika på etiketten på påsen, såldes i typ halvkilospåsar.
Men testa nästa gång du ser den, mkt intressant smak jämfört med vår vanliga sötaktiga paprika.
Ja det ska jag göra. Har aldrig testat faktiskt!
På förekommen anledning puffar jag här, i Nettos veckoerbjudande fanns Sivripaprikan igen!
Här ska bunkras!