Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta utan skaldjur till fest

  • LillaJa 17 september 2010

    Jag ska ha lite folk hemma, och tänkte bjuda på smörgåstårta men den måst vara utan skaldjur.
    Ge mig ditt bästa recept...Tack !
    Jag har idétorka

  • MarinaO 17 september 2010

    Ett lager mimosasallad
    Ett lager ägg, creme fraiche och citronpeppar
    Ett lager skinka, creme fraiche och basilika
    Ett lager mimosasallad

    Grädde runt om
    Garnera med Rostbiff, Skicka, ägg, tomat, gurka, sallad, vindruvor... Vad fantasin kan komma på!

    Lycka till!!!

  • lena4 17 september 2010

    Denna kan jag rekommendera.
    Uteslut alla räkor. Skinka, rostbiff och grönsaker går ju bra att ha på.

    Ny smörgåstårta

  • ros 17 september 2010

    {snicker}Hej!
    Det finns mycket gott som man ha i en smörgåstårta
    I denna tråd kanske du kan få lite inspiration ifrån olika tips
    http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/smoergaastaarta_foer_typ_4_pers__6691.html
    Lycka till!

  • The_mama97mia 17 september 2010

    Man kan ju tänka som en klassisk landgång - köttbullar och rödbetssallad, skivad leverpastej, ägg och majo.
    Är det bara skaldjur som måste bort - går det bra med fisk? Jag tänkte på tonfiskröra som fyllning som är så gott, eller crabsticks som dekoration, det är ju fiskfusk liksom.

  • Lenkan 17 september 2010

    Jag brukar ha ett lager leverpastej som jag vispar med lite grädde, med hackad saltgurka i
    Ett lager av mjukost med tärnad kassler och purjolök i
    Och ett lager Äggsallad (till fyllning)

    Sen dekorerar jag med sallad, köttbullar, ägg, gurka, tomat skinka och ost

  • elleave 17 september 2010

    4 st. smörgåstårtsbottnar, kantskurna (av långpanna)

    Fyllning 1:
    1 bruk tonfisk i vatten Smula tonfisken, rör i fraiche och
    1 burk creme fraiche krydda efter smak.
    gräslök, salt, citronpeppar Låt stå en stund.

    Fyllning 2:
    1 ask bredbar leverpastej Rör pastejen smidig och blanda med
    flytande margarin margarin och gurka.
    bostongurka

    Fyllning 3:
    1 burk kesella (gormet) Blanda kesellan med kryddor efter smak.
    paprikapulver, salt Låt stå en stund.

    Lägg den första bottnen på tårtkupan och bred över tonfiskröra jämt och ganska tjockt, lägg försiktigt på nästa botten.
    Bred över pastejröran och lägg på den tredje bottnen.
    Bred ut färskosten och lägg försiktigt på den sista tårtbottnen.

    Garnering:
    Lätt majonnäs
    3 st. hårdkokta ägg, skivade
    1 kruka plocksallad
    ostskivor
    kokt skinka i skivor
    några röda vindruvor
    skalade räkor
    1 gurka
    1 röd paprika

    Bred majonäs runt hela tårtan. Lägg äggskivor som en rektangel på mitten av tårtan.
    Lägg salladsblad från kanten in mot äggen, rulla skivor av ost och skinka (limma ev med majo)
    Lägg rullarna på salladsbladen, dekorera med halva vindruvor där det finns plats.
    Skär gurka och paprika i tunna skivor/strimlor och tyck fast på kanten.
    Bred majonäs på äggen och lägg på ett berg med räkor

    Den här kan man göra lätt utan räkor :)

  • LillaJa 17 september 2010

    Ett stort tack till er alla......nu ska jag välja

    hälsningar LillaJa (Y)(Y){talktohand}

  • lennali 17 september 2010

    Ett förslag från mig kommer här:
    Åkes friska smörgåstårta
    Jag har räkor på men det går lätt att byta till skinkrosor och mimosasallad exempelvis, innehåller inte räkor för övrigt.
    Lycka till

  • marwis 17 september 2010

    Smörgåstårta på italienska
    Denna kan verkligen rekommenderas!

  • zorbaz 17 september 2010

    Lager 1: Mjukost och rökt skinka (jag brukar ta t.ex. renost då det blir mer smak).
    Lager 2: Mimosasallad och rostbiff.

    Hacka kötten blanda till respektive lager.
    För 2 landgångsbröds bredd behövs: 200 g mjukost, 300 g skinka, 200-300 mimossallad och ca 300 g rostbiff.. Mängden kött brukar räcka till garnering med. Sedan vispar man ca 1,5-2,0 dl grädde och blandar med ca 1 dl majonäs. Vill du ha lite extra saftigt kan du använda dig av lite mer mimosasallad och mjukost.

    Denna smörgåstårta har jag fått enormt mycket beröm för och den är uppskattad av alla.

  • martina63 17 september 2010

    TIps, använd hönökakor, lägg ihop dem så får du en rund smörgåstårta.
    Lägg på fyllningen dagen före så blir tårtan saftigare. Praktiskt att sedan bara behöva garnera strax innan servering!

  • anluk 17 september 2010

    Denna kycklingsmörgåstårtan är supergod!!! Kan rekommenderas!

  • LEDIVO 17 september 2010

    Brukar blir populär!
    Smörgåstårta á la familjen

  • Marre73 17 september 2010

    Jag brukar varva makrillfyllning och tonfiskfyllning, enkelt och gott(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.