{snicker}Hej!
Det finns mycket gott som man ha i en smörgåstårta
I denna tråd kanske du kan få lite inspiration ifrån olika tips
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/smoergaastaarta_foer_typ_4_pers__6691.html
Lycka till!
The_mama97mia17 september 2010
Man kan ju tänka som en klassisk landgång - köttbullar och rödbetssallad, skivad leverpastej, ägg och majo.
Är det bara skaldjur som måste bort - går det bra med fisk? Jag tänkte på tonfiskröra som fyllning som är så gott, eller crabsticks som dekoration, det är ju fiskfusk liksom.
Lenkan17 september 2010
Jag brukar ha ett lager leverpastej som jag vispar med lite grädde, med hackad saltgurka i
Ett lager av mjukost med tärnad kassler och purjolök i
Och ett lager Äggsallad (till fyllning)
Sen dekorerar jag med sallad, köttbullar, ägg, gurka, tomat skinka och ost
elleave17 september 2010
4 st. smörgåstårtsbottnar, kantskurna (av långpanna)
Fyllning 1:
1 bruk tonfisk i vatten Smula tonfisken, rör i fraiche och
1 burk creme fraiche krydda efter smak.
gräslök, salt, citronpeppar Låt stå en stund.
Fyllning 2:
1 ask bredbar leverpastej Rör pastejen smidig och blanda med
flytande margarin margarin och gurka.
bostongurka
Fyllning 3:
1 burk kesella (gormet) Blanda kesellan med kryddor efter smak.
paprikapulver, salt Låt stå en stund.
Lägg den första bottnen på tårtkupan och bred över tonfiskröra jämt och ganska tjockt, lägg försiktigt på nästa botten.
Bred över pastejröran och lägg på den tredje bottnen.
Bred ut färskosten och lägg försiktigt på den sista tårtbottnen.
Garnering:
Lätt majonnäs
3 st. hårdkokta ägg, skivade
1 kruka plocksallad
ostskivor
kokt skinka i skivor
några röda vindruvor
skalade räkor
1 gurka
1 röd paprika
Bred majonäs runt hela tårtan. Lägg äggskivor som en rektangel på mitten av tårtan.
Lägg salladsblad från kanten in mot äggen, rulla skivor av ost och skinka (limma ev med majo)
Lägg rullarna på salladsbladen, dekorera med halva vindruvor där det finns plats.
Skär gurka och paprika i tunna skivor/strimlor och tyck fast på kanten.
Bred majonäs på äggen och lägg på ett berg med räkor
Den här kan man göra lätt utan räkor :)
LillaJa17 september 2010
Ett stort tack till er alla......nu ska jag välja
hälsningar LillaJa (Y)(Y){talktohand}
lennali17 september 2010
Ett förslag från mig kommer här: Åkes friska smörgåstårta
Jag har räkor på men det går lätt att byta till skinkrosor och mimosasallad exempelvis, innehåller inte räkor för övrigt.
Lycka till
Lager 1: Mjukost och rökt skinka (jag brukar ta t.ex. renost då det blir mer smak).
Lager 2: Mimosasallad och rostbiff.
Hacka kötten blanda till respektive lager.
För 2 landgångsbröds bredd behövs: 200 g mjukost, 300 g skinka, 200-300 mimossallad och ca 300 g rostbiff.. Mängden kött brukar räcka till garnering med. Sedan vispar man ca 1,5-2,0 dl grädde och blandar med ca 1 dl majonäs. Vill du ha lite extra saftigt kan du använda dig av lite mer mimosasallad och mjukost.
Denna smörgåstårta har jag fått enormt mycket beröm för och den är uppskattad av alla.
martina6317 september 2010
TIps, använd hönökakor, lägg ihop dem så får du en rund smörgåstårta.
Lägg på fyllningen dagen före så blir tårtan saftigare. Praktiskt att sedan bara behöva garnera strax innan servering!
anluk17 september 2010
Denna kycklingsmörgåstårtan är supergod!!! Kan rekommenderas!
Jag ska ha lite folk hemma, och tänkte bjuda på smörgåstårta men den måst vara utan skaldjur.
Ge mig ditt bästa recept...Tack !
Jag har idétorka
Ett lager mimosasallad
Ett lager ägg, creme fraiche och citronpeppar
Ett lager skinka, creme fraiche och basilika
Ett lager mimosasallad
Grädde runt om
Garnera med Rostbiff, Skicka, ägg, tomat, gurka, sallad, vindruvor... Vad fantasin kan komma på!
Lycka till!!!
Denna kan jag rekommendera.
Uteslut alla räkor. Skinka, rostbiff och grönsaker går ju bra att ha på.
Ny smörgåstårta
{snicker}Hej!
Det finns mycket gott som man ha i en smörgåstårta
I denna tråd kanske du kan få lite inspiration ifrån olika tips
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/smoergaastaarta_foer_typ_4_pers__6691.html
Lycka till!
Man kan ju tänka som en klassisk landgång - köttbullar och rödbetssallad, skivad leverpastej, ägg och majo.
Är det bara skaldjur som måste bort - går det bra med fisk? Jag tänkte på tonfiskröra som fyllning som är så gott, eller crabsticks som dekoration, det är ju fiskfusk liksom.
Jag brukar ha ett lager leverpastej som jag vispar med lite grädde, med hackad saltgurka i
Ett lager av mjukost med tärnad kassler och purjolök i
Och ett lager Äggsallad (till fyllning)
Sen dekorerar jag med sallad, köttbullar, ägg, gurka, tomat skinka och ost
4 st. smörgåstårtsbottnar, kantskurna (av långpanna)
Fyllning 1:
1 bruk tonfisk i vatten Smula tonfisken, rör i fraiche och
1 burk creme fraiche krydda efter smak.
gräslök, salt, citronpeppar Låt stå en stund.
Fyllning 2:
1 ask bredbar leverpastej Rör pastejen smidig och blanda med
flytande margarin margarin och gurka.
bostongurka
Fyllning 3:
1 burk kesella (gormet) Blanda kesellan med kryddor efter smak.
paprikapulver, salt Låt stå en stund.
Lägg den första bottnen på tårtkupan och bred över tonfiskröra jämt och ganska tjockt, lägg försiktigt på nästa botten.
Bred över pastejröran och lägg på den tredje bottnen.
Bred ut färskosten och lägg försiktigt på den sista tårtbottnen.
Garnering:
Lätt majonnäs
3 st. hårdkokta ägg, skivade
1 kruka plocksallad
ostskivor
kokt skinka i skivor
några röda vindruvor
skalade räkor
1 gurka
1 röd paprika
Bred majonäs runt hela tårtan. Lägg äggskivor som en rektangel på mitten av tårtan.
Lägg salladsblad från kanten in mot äggen, rulla skivor av ost och skinka (limma ev med majo)
Lägg rullarna på salladsbladen, dekorera med halva vindruvor där det finns plats.
Skär gurka och paprika i tunna skivor/strimlor och tyck fast på kanten.
Bred majonäs på äggen och lägg på ett berg med räkor
Den här kan man göra lätt utan räkor :)
Ett stort tack till er alla......nu ska jag välja
hälsningar LillaJa (Y)(Y){talktohand}
Ett förslag från mig kommer här:
Åkes friska smörgåstårta
Jag har räkor på men det går lätt att byta till skinkrosor och mimosasallad exempelvis, innehåller inte räkor för övrigt.
Lycka till
Smörgåstårta på italienska
Denna kan verkligen rekommenderas!
Lager 1: Mjukost och rökt skinka (jag brukar ta t.ex. renost då det blir mer smak).
Lager 2: Mimosasallad och rostbiff.
Hacka kötten blanda till respektive lager.
För 2 landgångsbröds bredd behövs: 200 g mjukost, 300 g skinka, 200-300 mimossallad och ca 300 g rostbiff.. Mängden kött brukar räcka till garnering med. Sedan vispar man ca 1,5-2,0 dl grädde och blandar med ca 1 dl majonäs. Vill du ha lite extra saftigt kan du använda dig av lite mer mimosasallad och mjukost.
Denna smörgåstårta har jag fått enormt mycket beröm för och den är uppskattad av alla.
TIps, använd hönökakor, lägg ihop dem så får du en rund smörgåstårta.
Lägg på fyllningen dagen före så blir tårtan saftigare. Praktiskt att sedan bara behöva garnera strax innan servering!
Denna kycklingsmörgåstårtan är supergod!!! Kan rekommenderas!
Brukar blir populär!
Smörgåstårta á la familjen
Jag brukar varva makrillfyllning och tonfiskfyllning, enkelt och gott(Y)