Om några veckor skall vi ha en kräftfest, där vi skall äta god mat och sådant
Självklart skall vi ha kräftor, västerbottenpaj och hemmagjord aioli, men då undrar jag om ni har något tips på någon god sallad till detta och någon mer god lite annorlunda paj? Vad kan man göra för god sallad till och en god men lite annorlunda paj, har ni några tips?
Till efterrätt skall jag göra pannacotta men då undrar jag, har ni något tips på tillbehör, eller något goda marinerade bär eller liknade, eller någon spännande smaksättning på pannacottan?
Alla tips är välkomna!
Tack på förhand!
jollo1011 juli 2011
puff
irrevirr11 juli 2011
Lakritspannacotta med hallon är jättegott! Låter inget vidare men är super! =)
jollo1011 juli 2011
Har du recept på deT?
jollo1011 juli 2011
Ge mig mer tips!
safir7411 juli 2011
Själv marinerar jag skivade jordgubbar i flädersaft som jag sen har på pannacottan.
jollo1011 juli 2011
Ok, GOTT!
Någon som har tips på någon god paj och sallad?
knyppeltanten11 juli 2011
Jag brukar ha passionsfruktsgelé på, hittade receptet på nätet någonstans.
Jag trodde tråden skulle strömma in med svar, men har fått Mycket bra svar hittills, men vill ha mer!
Sallader?
Pajer, förutom västerbotten? Någon med kräftor`?
bigganv12 juli 2011
Tomatpaj,
kantarellpaj,
broccolipaj, ja, det går att variera hur mycket som helst.......
irrevirr13 juli 2011
Lakritspannacottan: 4 1/2 gelatinblad, 1200g grädde, 150g socker 1 1/2 msk lakritsgranulat. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde, lakrits och socker. Ta av kastrullen från plattan, krama ur gelatinet från vatten och lägg ner i kastrullen och rör om. Min dotter brukar använda turkisk peppar till detta. Gott med hallon på.
blekegreven13 juli 2011
Västerbottenpaj med tomater och färsk timjan i passar superbra till kräftor.
Som sallad skulle jag gå på en ganska enkel grönsallad (sallad, tomat, gurka och sockerärtor typ) med en fräch 'vinegrette' av pressad citron, olivolja och färsk dill.
Sedan tycker jag att ett riktigt gott bröd är ett måste!
(Hur ska man annars kunna suga upp all den goda 'sås' som hamnar på tallriken?)
Hej!
Om några veckor skall vi ha en kräftfest, där vi skall äta god mat och sådant
Självklart skall vi ha kräftor, västerbottenpaj och hemmagjord aioli, men då undrar jag om ni har något tips på någon god sallad till detta och någon mer god lite annorlunda paj? Vad kan man göra för god sallad till och en god men lite annorlunda paj, har ni några tips?
Till efterrätt skall jag göra pannacotta men då undrar jag, har ni något tips på tillbehör, eller något goda marinerade bär eller liknade, eller någon spännande smaksättning på pannacottan?
Alla tips är välkomna!
Tack på förhand!
puff
Lakritspannacotta med hallon är jättegott! Låter inget vidare men är super! =)
Har du recept på deT?
Ge mig mer tips!
Själv marinerar jag skivade jordgubbar i flädersaft som jag sen har på pannacottan.
Ok, GOTT!
Någon som har tips på någon god paj och sallad?
Jag brukar ha passionsfruktsgelé på, hittade receptet på nätet någonstans.
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/kraeftor_5213.html
Finns ett antal trådar till med tips o trix för kräftskivor!
Kantarellpaj brukar jag ha på våra kräftskivor.....
Till pannacottan kan du ha limemarinerade jordgubbar, det är supergott!
En fetaostpaj kanske
http://www.matklubben.se/recept/fetaostpaj_med_ruccula_och_soltorkade_tomater_40898.html
Haloumi som tillbehör i en sallad?
Jag gillar kalla skaldjurspajer (pajskal med kall röra och tex räkor)
En bra annorlunda sallad gör du med jordgubbar, vattenmelon, fetaost, oliver,mynta samt olja, salt och svartpeppar.
Ok, tack för tipsen, mer tips på pajer och salaldeR?
Taco-paj tycker jag funkar kanon på kräftskivorna... den här brukar jag göra:
http://www.matklubben.se/recept/tacopaj_24272.html
Lycka till! :)
Jag trodde tråden skulle strömma in med svar, men har fått Mycket bra svar hittills, men vill ha mer!
Sallader?
Pajer, förutom västerbotten? Någon med kräftor`?
Tomatpaj,
kantarellpaj,
broccolipaj, ja, det går att variera hur mycket som helst.......
Lakritspannacottan: 4 1/2 gelatinblad, 1200g grädde, 150g socker 1 1/2 msk lakritsgranulat. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde, lakrits och socker. Ta av kastrullen från plattan, krama ur gelatinet från vatten och lägg ner i kastrullen och rör om. Min dotter brukar använda turkisk peppar till detta. Gott med hallon på.
Västerbottenpaj med tomater och färsk timjan i passar superbra till kräftor.
Som sallad skulle jag gå på en ganska enkel grönsallad (sallad, tomat, gurka och sockerärtor typ) med en fräch 'vinegrette' av pressad citron, olivolja och färsk dill.
Sedan tycker jag att ett riktigt gott bröd är ett måste!
(Hur ska man annars kunna suga upp all den goda 'sås' som hamnar på tallriken?)