Vad MÅSTE du ha på ditt julbord för att du ska kunna kalla det, just julbord?
Tre saker för min del: Skinka, små köttbullar med kryddpeppar i och så ris à-la malta.
Sedan brukar jag bulla upp med annat jag känner för, bl.a. dansk flæskesteg med rødkål, plumpudding eftersom min ena systerdotters sambo är engelsman + annat smått och gott.
lenajeanette23 november 2008
Skinka, Janssons frestelse och inlagd sill.....(orginellt?)
princesstess23 november 2008
Pappas danska julmiddag med anka är det enda måstet för mig! :D
dilba223 november 2008
Rensallad är ett måste!
Ägghalvor med kaviargrädde, små kryddiga köttbullar och vitlökssill.(Y)
busan3723 november 2008
Skinka, prinskorv och köttbullar är mina måsten
kickiekblad23 november 2008
Skinka köttbullar kålpuding prinskorvar
segerwitch23 november 2008
:D Dopp i gryta, skinka, olika sillinläggningar! Försökte en gång slopa dopp i gryta, men då sa ungarna" Vill du förstöra julen för oss?"(L) Så den hänger med varje år + all som brukar vara på ett julbord(Y)
Babzan23 november 2008
Janssons frestelse är ett måste( fast det är bara jag i familjen som äter det) annars är förstås julskinka ett måste och sillsallad(Y) Det gick åt 4 skinkor förra julen!:o
boz196523 november 2008
Jag höll ju på att glömma den hemgjorda pressyltan och prinskorven som man har snittat i ändarna innan stekningen. Och GLÖGGEN inte att förglömma. I glöggen vill jag ha korinter eller sultanrussin istället för vanliga russin. Och flagad mandel ska det vara - inte hel eller hackad.
stinalena23 november 2008
Prinskorv, köttbullar,lax och rödbetssallad. Resten klarar jag mig faktiskt utan.
Disen23 november 2008
Förutom skinka, janssons, sill, köttbullar m m, så MÅSTE GRÖNKÅL finnas på bordet.
Det blir ingen jul utan grönkål. mums!:p
ros23 november 2008
Julskinka, janssons frestelse, egengjorda köttbullar, ägghalvor med räkor och rom på, prinskorv, rödbetssallad, sill, senap, revbensspjäll, dopp i grytan, gravad lax med hovmästarsås, brysselkål, tomat/rödlök/fetasallad
segerwitch23 november 2008
:pJag glömde Jansson, det är ett måste(Y)
Som alltid när jag tänker på Janssons, så har vi i familjen en liten rolig berättelse.
Jag erbjöd mig att göra Janssons för några år sen, då sa min dotter att hon skulle göra den, för hennes var mycket godare, för hon hade fått ett recept av Edda (fd svärdotter) och det var det godaste hon hade smakat på, då fick jag mig ett gott skratt, det var mitt recept som Edda använde, för hon kunde inte göra Janssons:p
Challan23 november 2008
Grönkålssallad, långkål, sill och julmust förstås:D
croxie6423 november 2008
Jag har faktiskt klarat mig alldeles utmärkt utan både skinkan och julmusten i 5 år nu. Men...jag brukar laga till vad jag kan hitta ingredienser till häromkring. Ris-ala-malta till exempel. Det gör jag alltid till jul oavsett var jag befinner mig.
Men annars så äter vi gås på jul :)
C.
MrsC23 november 2008
Ett måste (Y) på mitt julbord, jag kokar in dem själv till mig och min bror.
Vad MÅSTE du ha på ditt julbord för att du ska kunna kalla det, just julbord?
Tre saker för min del: Skinka, små köttbullar med kryddpeppar i och så ris à-la malta.
Sedan brukar jag bulla upp med annat jag känner för, bl.a. dansk flæskesteg med rødkål, plumpudding eftersom min ena systerdotters sambo är engelsman + annat smått och gott.
Skinka, Janssons frestelse och inlagd sill.....(orginellt?)
Pappas danska julmiddag med anka är det enda måstet för mig! :D
Rensallad är ett måste!
Ägghalvor med kaviargrädde, små kryddiga köttbullar och vitlökssill.(Y)
Skinka, prinskorv och köttbullar är mina måsten
Skinka köttbullar kålpuding prinskorvar
:D Dopp i gryta, skinka, olika sillinläggningar! Försökte en gång slopa dopp i gryta, men då sa ungarna" Vill du förstöra julen för oss?"(L) Så den hänger med varje år + all som brukar vara på ett julbord(Y)
Janssons frestelse är ett måste( fast det är bara jag i familjen som äter det) annars är förstås julskinka ett måste och sillsallad(Y) Det gick åt 4 skinkor förra julen!:o
Jag höll ju på att glömma den hemgjorda pressyltan och prinskorven som man har snittat i ändarna innan stekningen. Och GLÖGGEN inte att förglömma. I glöggen vill jag ha korinter eller sultanrussin istället för vanliga russin. Och flagad mandel ska det vara - inte hel eller hackad.
Prinskorv, köttbullar,lax och rödbetssallad. Resten klarar jag mig faktiskt utan.
Förutom skinka, janssons, sill, köttbullar m m, så MÅSTE GRÖNKÅL finnas på bordet.
Det blir ingen jul utan grönkål. mums!:p
Julskinka, janssons frestelse, egengjorda köttbullar, ägghalvor med räkor och rom på, prinskorv, rödbetssallad, sill, senap, revbensspjäll, dopp i grytan, gravad lax med hovmästarsås, brysselkål, tomat/rödlök/fetasallad
:pJag glömde Jansson, det är ett måste(Y)
Som alltid när jag tänker på Janssons, så har vi i familjen en liten rolig berättelse.
Jag erbjöd mig att göra Janssons för några år sen, då sa min dotter att hon skulle göra den, för hennes var mycket godare, för hon hade fått ett recept av Edda (fd svärdotter) och det var det godaste hon hade smakat på, då fick jag mig ett gott skratt, det var mitt recept som Edda använde, för hon kunde inte göra Janssons:p
Grönkålssallad, långkål, sill och julmust förstås:D
Jag har faktiskt klarat mig alldeles utmärkt utan både skinkan och julmusten i 5 år nu. Men...jag brukar laga till vad jag kan hitta ingredienser till häromkring. Ris-ala-malta till exempel. Det gör jag alltid till jul oavsett var jag befinner mig.
Men annars så äter vi gås på jul :)
C.
Ett måste (Y) på mitt julbord, jag kokar in dem själv till mig och min bror.
Inkokta Grisfötter
Skinka, janssons frestelse, prinskorv, köttullar, rödkål, rödbetssallad, pressylta m m och så naturligtvis GLÖGG:D
oxå ett måste: (Y)
Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll
Leverpastej
Skinka, Janssons frestelse och inlagd sill.....(orginellt?)
Instämmer till fullo!:D