Hjälp!
har 2 st benfria lammstekar i frysen på ca 1 kg vardera. har aldrig lagat lamm. funderar på att göra souvlaki, har någon nåt annat förslag på vad jag kan göra? har ingen kötttermometer så jag vet inte om jag kan laga den i ugnen, då kanske det är bättre att göra i gryta på spisen?tacksam för svar/förslag
Majainorr10 september 2009
En tråd som passar mig verkligen. Kommer att få tag på ett lamm i höst och jag är helt novis med allt vad lammkött heter! Alla recept på lammkött tas emot glädje!
Okänd11 september 2009
När höstkylansätter in passar det kanske med en soppa!
Ah då får du lov att införskaffa dig en köttermometer. :) finns billiga att köpa i livsmedelsaffären..
Själv brukar jag göra lammstek provencale med ugnsrostad sötpotatis med denna goda rödvinssås till.
tack för förslag och recept.!undrar dock fortfarande om man kan tillaga den i gryta på spisen...som med vanlig stek?
Jadå, det kan du! En stek är en stek så kör på bara! Annars kan man ju steka i ugn utan termometer också, jag brukar steka mina på en 180 grader i 40-60 minuter per kilo kött (beroende på hur genomstekt jag vill ha den).
bayrare11 september 2009
Jag skulle verkligen föredra att steka den i ugn på 150 grader, Då blir den svagt rosa och saftig helt igenom. Gnid in den med salt och vitlök om Du tycker om det. Servera även gärna med vilökssmör och en god potatisgratin.
:p
Anita
maggi11 september 2009
Riktigt gott blir det om du sticker små hål i steken och petar in vitlöksbitar. Gnid in steken med salt och peppar och rosmarin ställ den i ugnen 180-200 grader tills du känner att den är genom stekt ca 1timme ev mer.
Verkligt mört blir det om du har en lergryta. Du kan även lägga i klyftpotatisar där.
Hjälp!
har 2 st benfria lammstekar i frysen på ca 1 kg vardera. har aldrig lagat lamm. funderar på att göra souvlaki, har någon nåt annat förslag på vad jag kan göra? har ingen kötttermometer så jag vet inte om jag kan laga den i ugnen, då kanske det är bättre att göra i gryta på spisen?tacksam för svar/förslag
En tråd som passar mig verkligen. Kommer att få tag på ett lamm i höst och jag är helt novis med allt vad lammkött heter! Alla recept på lammkött tas emot glädje!
När höstkylansätter in passar det kanske med en soppa!
Libyan Soup
"Lammstek på potatisbädd" är en höjdare! (Y) Skall se om det finns på MK, annars skall jag lägga in det!
Här kommer mitt recept på lamm, jag hittade ett annat här på MK också :D
Lycka till!
Lammstek på potatisbädd (variant)
Lammstek på potatisbädd
Ah då får du lov att införskaffa dig en köttermometer. :) finns billiga att köpa i livsmedelsaffären..
Själv brukar jag göra lammstek provencale med ugnsrostad sötpotatis med denna goda rödvinssås till.
Bentes SUPERGODA rödvinssås
lägger också in lammstek provencale (själv köpte jag en som var färdigkryddad)
Lammstek provencale med rostad färskpotatis och gräddig sås
Använd lammkött istället i denna rätt
Anticuchos-grillspett från peru
Eller en god soppa
Harira från Casablanca
En god och saftig lammstek
Lammstek med omanska kryddor
Och här kommer kryddblandningen till lammsteken
Omani bizar
tack för förslag och recept.!undrar dock fortfarande om man kan tillaga den i gryta på spisen...som med vanlig stek?
Jag har ett gott lamm recept som du steker i järngryta med svag kaffesmak det blir en kanongod sås, kolla på den.
Här kommer ett recept från mig..
Kryddig lammgryta
tack för förslag och recept.!undrar dock fortfarande om man kan tillaga den i gryta på spisen...som med vanlig stek?
Jadå, det kan du! En stek är en stek så kör på bara! Annars kan man ju steka i ugn utan termometer också, jag brukar steka mina på en 180 grader i 40-60 minuter per kilo kött (beroende på hur genomstekt jag vill ha den).
Jag skulle verkligen föredra att steka den i ugn på 150 grader, Då blir den svagt rosa och saftig helt igenom. Gnid in den med salt och vitlök om Du tycker om det. Servera även gärna med vilökssmör och en god potatisgratin.
:p
Anita
Riktigt gott blir det om du sticker små hål i steken och petar in vitlöksbitar. Gnid in steken med salt och peppar och rosmarin ställ den i ugnen 180-200 grader tills du känner att den är genom stekt ca 1timme ev mer.
Verkligt mört blir det om du har en lergryta. Du kan även lägga i klyftpotatisar där.