Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köpenhamn - Fyra firar fyrtio! och gärna med smörrebröd!

 • L81968 4 september 2009

  Har ni några trevliga restaurang och smörrebrödstips som vi kan testa nästa helg?! Fyra ladies ska ta tåget ner från stockholm en helg så egentligen är det väl lunch och middag på lördag som är vårt fokus!

 • gimmiahug 4 september 2009

  Hej!

  Jag jobbar i Köpenhamn och kan VARMT rekommendera att ni tar en tur till Nørrebro Bryghus och käkar middag; Ryesgade 3 har jag för mej att adressen är. De serverar inga smörrebröd men däremot supergod mat samt eget bryggeri om ni gillar öl! Eller, om ni har stora plånboken med, Noma på Strandgade 93 (inte alltid möjligt att få bord med kort varsel dock!).

  Vad gäller smørrebrød tycker jag du ska kolla in den här sidan; http://www.expressen.se/resor/1.1525547/smorrebrodskartan-over-kopenhamn - jag har bara varit på Cafe Sorgenfri men det var hur bra som helst.

  ELLER.... om ni är på Strøget, ta en avstickare till dess parallellgator för där finns MASSOR av ställen som serverar god (och billigare än på strøget) mat - framför allt kan jag rekommendera Riz Raz som finns på Stora Kannikestræde 19 och Kompagnistræde 20 och har en fin och prisvärd buffé; buffén är i sig vegetarisk och så kan man beställa till någon kötträtt (men det behövs liksom inte, buffén är så himla smakrik i sig själv - och detta kommer från Skånes största köttälskare!).

  En liten parantes; om ni ska in på Tivoli, så ta med er era tågbiljetter så ska ni få fin rabatt på inträdet (om erbjudandet fortfarande gäller vill säja, men det tror jag) och akta er för pubarna precis vid tivoli och gågatan - de är vansinnigt dyra och blir så fullpackade att man inte kan röra sig till slut (och fyra damer kommer aldrig att få vara ifred där inne heller kan jag lova ha, ha!). En bra hemsida att hitta lite annorlunda ställen är www.aok.dk , där finns allt vad gäller restauranger, uteliv, sevärdheter.... turistens paradissida.

  Ha en superhelg däröver i världens bästa stad!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.