Jag skulle vilja ha ett recept på en varm ansjovisrulle! Tack!
14 juni 2001
Gott!!! 50 g smör eller margarin4 dl mjölk1 dl grädde1 dl vetemjöl3 äggulor2 msk ansjovisspad3 äggvitor1/2 tsk bakpulverFyllning: 2 stora gula lökar1 stor purjolök1 msk olja eller smör1 burk ansjovisfilé à 125 g2 dl riven ost1 dl hackad persilja1 dl riven ost till gratineringSätt ugnen på 225°C. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och mjöl under kraftig omrörning. Låt smeten småkoka någon minut. Tillsätt äggulorna, en i taget, och ansjovisspadet. Låt smeten svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt bakpulver och fortsätt vispa en liten stund. Vänd ner detta i smeten. Smörj ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten jämnt över papperet. Sätt in långpannan långt ner i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Skala och hacka lökarna. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs alltsammans mjukt i matfettet i en kastrull. Grovhacka ansjovisen och tillsätt den och resten av ansjovisspadet. Vänd den gräddade bottnen upp och ner på ett stort bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämt ovanpå. Strö på riven ost och persilja. Rulla ihop rullen från långsidan. Så här långt kan du förbereda. Strö på lite ost och gratinera i 250°C i 8?10 minuter. Servera med något grönt.
Jag skulle vilja ha ett recept på en varm ansjovisrulle! Tack!
Gott!!! 50 g smör eller margarin4 dl mjölk1 dl grädde1 dl vetemjöl3 äggulor2 msk ansjovisspad3 äggvitor1/2 tsk bakpulverFyllning: 2 stora gula lökar1 stor purjolök1 msk olja eller smör1 burk ansjovisfilé à 125 g2 dl riven ost1 dl hackad persilja1 dl riven ost till gratineringSätt ugnen på 225°C. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och mjöl under kraftig omrörning. Låt smeten småkoka någon minut. Tillsätt äggulorna, en i taget, och ansjovisspadet. Låt smeten svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt bakpulver och fortsätt vispa en liten stund. Vänd ner detta i smeten. Smörj ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten jämnt över papperet. Sätt in långpannan långt ner i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Skala och hacka lökarna. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs alltsammans mjukt i matfettet i en kastrull. Grovhacka ansjovisen och tillsätt den och resten av ansjovisspadet. Vänd den gräddade bottnen upp och ner på ett stort bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämt ovanpå. Strö på riven ost och persilja. Rulla ihop rullen från långsidan. Så här långt kan du förbereda. Strö på lite ost och gratinera i 250°C i 8?10 minuter. Servera med något grönt.