Har idag fått hem en hel gris bl a så fanns det med några flintastekar. I vanliga fall brukar köpa färdigmarinerad flintastek. Så har ni några samrriga recept att dela med er av?:) Hittade bara ett par styckna recept här på MK.
chrisq5 maj 2010
:DD jag kryddar bara med vitpeppar o piffi o vanlig grilloja blir helt i min smak.gillar inte färdigmarinerade bitar
tandri5 maj 2010
Jag brukar göra en marinad på rapsolja, kinesisk soja, thai sweetchili-sås och lite grillkrydda. Om man vill ha lite mer sting i marinaden så brukar jag ta i lite chili-flakes (torkad chili som är söndersmulad).
Bianca5 maj 2010
Skrivet av tandri den 5 maj 2010
Jag brukar göra en marinad på rapsolja, kinesisk soja, thai sweetchili-sås och lite grillkrydda. Om man vill ha lite mer sting i marinaden så brukar jag ta i lite chili-flakes (torkad chili som är söndersmulad).
Samma som ovan och med tillägg av pressad vitlök och färsk timjan, helt suveränt till speciellt fläskkött
The_mama97mia5 maj 2010
Jag skulle torr-krydda (rub) o sen ev pensla med glaze i grillen. Låta ligga länge för att suga åt sig av grillkryddorna.
safir745 maj 2010
Ah toppen. Tack för alla svar..här ska testas och expreminteras.{dance}
The_mama97mia5 maj 2010
Ska tillägga en sak, jag har tyckt att det varit svårt att grilla flinta till bra resultat, har testat att köra den i ugn istället, på hög värme o mellan läge, blivit kanon. Jag älskar ju att grilla men just den stydckningsbiten har inneburit svårigheter för mig. Kanske går bättre med mer indirekt grillmetod.
amoz5 maj 2010
Jag brukar göra en marinad på olivolja, balsamvinäger, flytande honung, riven ingefära, pressad vitlök, kinesisk soja, salt och svartpeppar. Man får höfta lite med måtten och smaka sig fram. Låt köttet ligga i marinaden minst 4 timmar.
Hejsan alla matklubbare!
Har idag fått hem en hel gris bl a så fanns det med några flintastekar. I vanliga fall brukar köpa färdigmarinerad flintastek. Så har ni några samrriga recept att dela med er av?:) Hittade bara ett par styckna recept här på MK.
:DD jag kryddar bara med vitpeppar o piffi o vanlig grilloja blir helt i min smak.gillar inte färdigmarinerade bitar
Jag brukar göra en marinad på rapsolja, kinesisk soja, thai sweetchili-sås och lite grillkrydda. Om man vill ha lite mer sting i marinaden så brukar jag ta i lite chili-flakes (torkad chili som är söndersmulad).
Jag brukar göra en marinad på rapsolja, kinesisk soja, thai sweetchili-sås och lite grillkrydda. Om man vill ha lite mer sting i marinaden så brukar jag ta i lite chili-flakes (torkad chili som är söndersmulad).
Samma som ovan och med tillägg av pressad vitlök och färsk timjan, helt suveränt till speciellt fläskkött
Jag skulle torr-krydda (rub) o sen ev pensla med glaze i grillen. Låta ligga länge för att suga åt sig av grillkryddorna.
Ah toppen. Tack för alla svar..här ska testas och expreminteras.{dance}
Ska tillägga en sak, jag har tyckt att det varit svårt att grilla flinta till bra resultat, har testat att köra den i ugn istället, på hög värme o mellan läge, blivit kanon. Jag älskar ju att grilla men just den stydckningsbiten har inneburit svårigheter för mig. Kanske går bättre med mer indirekt grillmetod.
Jag brukar göra en marinad på olivolja, balsamvinäger, flytande honung, riven ingefära, pressad vitlök, kinesisk soja, salt och svartpeppar. Man får höfta lite med måtten och smaka sig fram. Låt köttet ligga i marinaden minst 4 timmar.