En helt överlägsen är gazpacho.1 stor paprika1 lök1 gurka½ l Hettvatten2 höns eller grönsaksbuljongtärningar½ l kallt vatten1 burk krossade tomater1 vitlöks klyfta (eller efter behag)1 msk pressad citron eller vinäger1-2 msk oliv oljasalt,svartpeppartabascoLös upp buljongtärningarna i det heta vattnet.Slå på det kalla låt buljongen kallna. Mixapaprikan,gurkan,tomaterna och löken. Blanda med den kalla buljongen. Smaka av med citronsaften och kryddorna. Det finns många varianter på denna soppa. Gör den gärna dagen innan. Serveras iskall sen är det bara att vänta på en varm sommar dag.Glad midsommar.
19 juni 2001
Kör fruktköttet från 2 mogna avocado med 5 dl kall hönsbuljong i mixer. Tillsätt 2 dl vispgrädde och smaksätt med salt & peppar!Tänk så enkelt men så gott det kan bli!Servera omedelbart, den blir mörk om du låter den stå, garnera med med en klick crème fraîche och kraäftstjärtar!
21 juni 2001
600 g zuccini1 stor gul lök2 msk smör1 1/2 tsk stött kummin1 tsk curry5 dl hönsbuljong (2 täringar)4 dl gräddeSkölj och tärna zuccinin. Hacka löken fint och fräs i smöret. Tillsätt kryddorna och späd med buljong. Häll över i kastrull och blanda ner grädden. Serveras kall eller varm med en skiva citron toppad med löjrom!
önskas! Tack så länge.Kermit
En helt överlägsen är gazpacho.1 stor paprika1 lök1 gurka½ l Hettvatten2 höns eller grönsaksbuljongtärningar½ l kallt vatten1 burk krossade tomater1 vitlöks klyfta (eller efter behag)1 msk pressad citron eller vinäger1-2 msk oliv oljasalt,svartpeppartabascoLös upp buljongtärningarna i det heta vattnet.Slå på det kalla låt buljongen kallna. Mixapaprikan,gurkan,tomaterna och löken. Blanda med den kalla buljongen. Smaka av med citronsaften och kryddorna. Det finns många varianter på denna soppa. Gör den gärna dagen innan. Serveras iskall sen är det bara att vänta på en varm sommar dag.Glad midsommar.
Kör fruktköttet från 2 mogna avocado med 5 dl kall hönsbuljong i mixer. Tillsätt 2 dl vispgrädde och smaksätt med salt & peppar!Tänk så enkelt men så gott det kan bli!Servera omedelbart, den blir mörk om du låter den stå, garnera med med en klick crème fraîche och kraäftstjärtar!
600 g zuccini1 stor gul lök2 msk smör1 1/2 tsk stött kummin1 tsk curry5 dl hönsbuljong (2 täringar)4 dl gräddeSkölj och tärna zuccinin. Hacka löken fint och fräs i smöret. Tillsätt kryddorna och späd med buljong. Häll över i kastrull och blanda ner grädden. Serveras kall eller varm med en skiva citron toppad med löjrom!