Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda grillsåser och annat gott tillbehör

  • majamia 13 april 2008

    Igår grillade vi igen, det blev karré med en god potatisgratäng , sallader och så gjorde jag en lite starkare tomatsås till som blev mkt god.
    Igår var det en underbar kväll här i skåne och nu strålar solen lika vackert och kraftfullt igen, snart dags att ge sig ut i trädgården :D

  • vanillalover 29 april 2008

    Här kommer mina favoriter:

    BBQ sås
    Citronmarinerad karré
    Grillsås
    Sommarsallad
    Pikantsås
    Så nu e det bara att grilla på!!
    Passar på att önska alla en underbart trevlig Valborg!!
    /Marie

  • jas65 29 april 2008

    Jag skall grilla under helgen och har nu påbörjat min barbequesås, genom att koka soppa på på ben och skall reducera den under natten från 6 liter till 1 liter sedan. Därefter så kokas en grillsås och blandas med denna som också skall reduceras för att ge den goda smaken till köttet så antingen blir det grillning kanske på onsdag ,torsdag eller fredag då jag eventuellt är nöjd med smaken på barbequesåsen.

    Detta låter kanske konstigt men när den är klar så kan man nog aldrig grilla ett underbarare kött som smälter i mungiporna med denna marinad och barbequsås :)
    Dessutom så får min sambo en god soppa det förta uppkoket :)
    Ha det så gött i vår vädret och glömm inte att höfta mera

  • evamarie75 29 april 2008

    Gott tillbehör till grillmaten är: Fetaostgratinerade grönsaker. Finns i mina recept. Uppfann det receptet när jag år gI-mat. Då ska man ju inte äta potatis. (Y)

  • susannelotus 29 april 2008

    min favorit är just nu Annas grillsås.
    få se nu om jag lyckas lägga in den här:o
    {recept}{/23061}

  • susannelotus 29 april 2008

    nähä.......:@

  • monac 29 april 2008

    Chipotlepesto

    gott för oss chili-frälsta!:D

  • farmoringer 29 april 2008

    Annas grillsås

    en hjälpande hand..

  • monac 29 april 2008

    Mango, lime och avocadosalsa

    vill bara dela med mig av den här:D till helgen alla grillningar!(L)

  • marwis 29 april 2008

    Skrivet av timmele den 10 apr 2008

    Jag har en sås som jag brukar göra till grillat kött, men det går även att ha till pasta eller som dipp. Enkelt att göra är den oxå....
    1 burk creme fraiche
    1 grönsaksbuljong tärning
    1 pressad vitlök
    Banda allt i en kastrull och koka upp. Färdigt.


    Kan bara hålla med! (Y) Fast jag har använt köttbuljong,

  • majamia 3 maj 2008

    :D ja då blir det grillat gör oss i kväll med. Jag har köpt 2,5 kg benfri karre. Vet inte om jag ska grilla den hel eller i marinerade skivor. Tips?

  • monac 3 maj 2008

    skiva marinera den med t.ex. rödvin,soya,vitlök,örter & chili.
    ska du helsteka kan du späcka den med aprikoser.och glazea den med en blandning av koncentrerad apelsin juice,sirap,ox/kalvfond...jätte gott till fläskött:p(Y)

  • lennali 3 maj 2008

    Hittade detta på internet, är det så här det ser ut hos er?

    Grillning
    Efter månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).

    När en man erbjuder sig att grilla händer följande:
    Rutin:
    1. Kvinnan handlar all mat
    2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
    3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.

    Här kommer det viktiga:
    4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

    Mera rutiner:
    5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...
    6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

    Viktigt igen:
    7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.
    Ännu mera rutiner:
    8. Kvinnan dukar fram sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.
    9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

    Och viktigast av allt:
    10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .
    11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till , (det han har misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd!

    :D

  • Queenie 3 maj 2008

    Min favoritsås till grillat är en kall sås som jag brukar ha till helstekt fläskfilé

    2 dl mango chutney
    2 dl crème fraiche
    1 purjolök, fint hackad
    Några duttar ingefära

    Smaka av och ställ kallt

    Mums

  • monac 3 maj 2008

    en sås till.....gott till grillade fiskar av alla de slag,eller grönsaksspett t.ex(Y)

    Rouille

  • Ullis1 3 maj 2008

    Skrivet av lennali den 3 maj 2008

    Hittade detta på internet, är det så här det ser ut hos er?

    Grillning
    Efter månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).

    När en man erbjuder sig att grilla händer följande:
    Rutin:
    1. Kvinnan handlar all mat
    2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
    3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.

    Här kommer det viktiga:
    4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

    Mera rutiner:
    5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...
    6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

    Viktigt igen:
    7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.
    Ännu mera rutiner:
    8. Kvinnan dukar fram sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.
    9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

    Och viktigast av allt:
    10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .
    11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till , (det han har misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd!

    :D


    Ha ha! :D

  • monac 3 maj 2008

    den var bra!!!:D

  • monac 15 maj 2008

    pröva den här tapenaden till den ´grillade laxen nästa gång....den som vågar...låter kanske lite knäppt men det är otroligt gott!

    Blomkåls tapenade

  • majamia 18 maj 2008

    Ananas och Chilisalsa

  • PinkLadie 19 maj 2008

    Vad många tips jag sparat från er!(Y)
    Vi brukar variera mellan bearnaise (varm eller kall) och tzatziki
    Mitt tips på marinad:
    Marinad med öl

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.