Igår grillade vi igen, det blev karré med en god potatisgratäng , sallader och så gjorde jag en lite starkare tomatsås till som blev mkt god.
Igår var det en underbar kväll här i skåne och nu strålar solen lika vackert och kraftfullt igen, snart dags att ge sig ut i trädgården :D
Jag skall grilla under helgen och har nu påbörjat min barbequesås, genom att koka soppa på på ben och skall reducera den under natten från 6 liter till 1 liter sedan. Därefter så kokas en grillsås och blandas med denna som också skall reduceras för att ge den goda smaken till köttet så antingen blir det grillning kanske på onsdag ,torsdag eller fredag då jag eventuellt är nöjd med smaken på barbequesåsen.
Detta låter kanske konstigt men när den är klar så kan man nog aldrig grilla ett underbarare kött som smälter i mungiporna med denna marinad och barbequsås :)
Dessutom så får min sambo en god soppa det förta uppkoket :)
Ha det så gött i vår vädret och glömm inte att höfta mera
evamarie7529 april 2008
Gott tillbehör till grillmaten är: Fetaostgratinerade grönsaker. Finns i mina recept. Uppfann det receptet när jag år gI-mat. Då ska man ju inte äta potatis. (Y)
susannelotus29 april 2008
min favorit är just nu Annas grillsås.
få se nu om jag lyckas lägga in den här:o
{recept}{/23061}
vill bara dela med mig av den här:D till helgen alla grillningar!(L)
marwis29 april 2008
Skrivet av timmele den 10 apr 2008
Jag har en sås som jag brukar göra till grillat kött, men det går även att ha till pasta eller som dipp. Enkelt att göra är den oxå....
1 burk creme fraiche
1 grönsaksbuljong tärning
1 pressad vitlök
Banda allt i en kastrull och koka upp. Färdigt.
Kan bara hålla med! (Y) Fast jag har använt köttbuljong,
majamia3 maj 2008
:D ja då blir det grillat gör oss i kväll med. Jag har köpt 2,5 kg benfri karre. Vet inte om jag ska grilla den hel eller i marinerade skivor. Tips?
monac3 maj 2008
skiva marinera den med t.ex. rödvin,soya,vitlök,örter & chili.
ska du helsteka kan du späcka den med aprikoser.och glazea den med en blandning av koncentrerad apelsin juice,sirap,ox/kalvfond...jätte gott till fläskött:p(Y)
lennali3 maj 2008
Hittade detta på internet, är det så här det ser ut hos er?
Grillning
Efter månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).
När en man erbjuder sig att grilla händer följande:
Rutin:
1. Kvinnan handlar all mat
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.
Här kommer det viktiga:
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.
Mera rutiner:
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...
6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!
Viktigt igen:
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.
Ännu mera rutiner:
8. Kvinnan dukar fram sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.
9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.
Och viktigast av allt:
10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till , (det han har misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd!
:D
Queenie3 maj 2008
Min favoritsås till grillat är en kall sås som jag brukar ha till helstekt fläskfilé
Hittade detta på internet, är det så här det ser ut hos er?
Grillning
Efter månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).
När en man erbjuder sig att grilla händer följande:
Rutin:
1. Kvinnan handlar all mat
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.
Här kommer det viktiga:
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.
Mera rutiner:
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...
6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!
Viktigt igen:
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.
Ännu mera rutiner:
8. Kvinnan dukar fram sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.
9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.
Och viktigast av allt:
10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till , (det han har misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd!
:D
Ha ha! :D
monac3 maj 2008
den var bra!!!:D
monac15 maj 2008
pröva den här tapenaden till den ´grillade laxen nästa gång....den som vågar...låter kanske lite knäppt men det är otroligt gott!
Igår grillade vi igen, det blev karré med en god potatisgratäng , sallader och så gjorde jag en lite starkare tomatsås till som blev mkt god.
Igår var det en underbar kväll här i skåne och nu strålar solen lika vackert och kraftfullt igen, snart dags att ge sig ut i trädgården :D
Här kommer mina favoriter:
BBQ sås
Citronmarinerad karré
Grillsås
Sommarsallad
Pikantsås
Så nu e det bara att grilla på!!
Passar på att önska alla en underbart trevlig Valborg!!
/Marie
Jag skall grilla under helgen och har nu påbörjat min barbequesås, genom att koka soppa på på ben och skall reducera den under natten från 6 liter till 1 liter sedan. Därefter så kokas en grillsås och blandas med denna som också skall reduceras för att ge den goda smaken till köttet så antingen blir det grillning kanske på onsdag ,torsdag eller fredag då jag eventuellt är nöjd med smaken på barbequesåsen.
Detta låter kanske konstigt men när den är klar så kan man nog aldrig grilla ett underbarare kött som smälter i mungiporna med denna marinad och barbequsås :)
Dessutom så får min sambo en god soppa det förta uppkoket :)
Ha det så gött i vår vädret och glömm inte att höfta mera
Gott tillbehör till grillmaten är: Fetaostgratinerade grönsaker. Finns i mina recept. Uppfann det receptet när jag år gI-mat. Då ska man ju inte äta potatis. (Y)
min favorit är just nu Annas grillsås.
få se nu om jag lyckas lägga in den här:o
{recept}{/23061}
nähä.......:@
Chipotlepesto
gott för oss chili-frälsta!:D
Annas grillsås
en hjälpande hand..
Mango, lime och avocadosalsa
vill bara dela med mig av den här:D till helgen alla grillningar!(L)
Jag har en sås som jag brukar göra till grillat kött, men det går även att ha till pasta eller som dipp. Enkelt att göra är den oxå....
1 burk creme fraiche
1 grönsaksbuljong tärning
1 pressad vitlök
Banda allt i en kastrull och koka upp. Färdigt.
Kan bara hålla med! (Y) Fast jag har använt köttbuljong,
:D ja då blir det grillat gör oss i kväll med. Jag har köpt 2,5 kg benfri karre. Vet inte om jag ska grilla den hel eller i marinerade skivor. Tips?
skiva marinera den med t.ex. rödvin,soya,vitlök,örter & chili.
ska du helsteka kan du späcka den med aprikoser.och glazea den med en blandning av koncentrerad apelsin juice,sirap,ox/kalvfond...jätte gott till fläskött:p(Y)
Hittade detta på internet, är det så här det ser ut hos er?
Grillning
Efter månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).
När en man erbjuder sig att grilla händer följande:
Rutin:
1. Kvinnan handlar all mat
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.
Här kommer det viktiga:
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.
Mera rutiner:
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...
6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!
Viktigt igen:
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.
Ännu mera rutiner:
8. Kvinnan dukar fram sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.
9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.
Och viktigast av allt:
10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till , (det han har misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd!
:D
Min favoritsås till grillat är en kall sås som jag brukar ha till helstekt fläskfilé
2 dl mango chutney
2 dl crème fraiche
1 purjolök, fint hackad
Några duttar ingefära
Smaka av och ställ kallt
Mums
en sås till.....gott till grillade fiskar av alla de slag,eller grönsaksspett t.ex(Y)
Rouille
Hittade detta på internet, är det så här det ser ut hos er?
Grillning
Efter månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).
När en man erbjuder sig att grilla händer följande:
Rutin:
1. Kvinnan handlar all mat
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.
Här kommer det viktiga:
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.
Mera rutiner:
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...
6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!
Viktigt igen:
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.
Ännu mera rutiner:
8. Kvinnan dukar fram sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.
9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.
Och viktigast av allt:
10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till , (det han har misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd!
:D
Ha ha! :D
den var bra!!!:D
pröva den här tapenaden till den ´grillade laxen nästa gång....den som vågar...låter kanske lite knäppt men det är otroligt gott!
Blomkåls tapenade
Ananas och Chilisalsa
Vad många tips jag sparat från er!(Y)
Vi brukar variera mellan bearnaise (varm eller kall) och tzatziki
Mitt tips på marinad:
Marinad med öl