Du hinner aldrig ikapp, så det är inte mycket att göra åt!
Men tack för att du uppmuntrar "Den gamla"
Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010
Åh tack!! Ditt lilla charmtroll...vore jag bara 20 år äldre så skulle jag slå till direkt...>:D
Skrivet av sikaal den 28 mar 2010
Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010
Jag smälter smör och blandar med salt, peppar, lite chilisås, lite soja. Sedan penslar jag Majskolvarna regelbundet emedans de gosar sig på grillgallret. En slags kontinuerlig glazeing helt enkelt. Ja så gör iaf jag...{eat}
Det var jättegott, jag kallar den Grurfen's glaze! {highfive}
Gnurf28 mars 2010
Hahaha...du har ju humor för tusan sikaal 8-|
Boz: Bundys? Förekommer det där? Tänkte på filmen Drömmarnas Fält där ett Majsfält spelar en central roll...
sikaal28 mars 2010
Gnurf, boz och jimboz ni är toppen! Jag har fått många glada skratt av er!
Tack ur hjärtat! (L)
(Upprepning från en ennan tråd)
maxxess2 april 2010
Skrivet av mama97mia den 27 mar 2010
Marinerat i undertryck??? NU måste du berätta mera!
Att marinera under tryck (dvs. på väg mot vakuum) är ingen garanti för att segt kött blir mört, något som "reklamen" påstår. (jag hade sanlös tur med min köttbit, den bästa ryggbiff jag ätit på många många år :-)
När man marinerar i "vakuum" är det dock ett faktum att undertrycket gör att marinaden sugs in i råvaran lättare. Jag har varit med om att all marinad helt och hållet "försvunnit" när jag marinerat fläskkött eller kycklingfilé.
Jag använder "Instant Marinater" som jag köpt på http://www.smartasaker.se/vakuummarinerare-p-253-c-111.aspx
Om man inte marinerar direkt i skålen så går det bra med plastpåsar med olika råvaror i samma kärl (om man har olika marinader).
Räkna som sagt inte med underverk vad gäller mörhet, men jag kan intyga att marinaden tas upp *mycket* bättre under tryck och man behöver inte marinera så länge (om man inte vill :-). Smidigt kärl också, håller insekter och andra objudna gäster borta på sommaren tills det är dags att lägga på det som skall grillas.
Man kan komma ruskigt nära vakuum med denna anordning (ca 65 pumptag med 1 kg kött i skålen) men då imploderar locket ganska fort hehe.. Jag hade sönder två kärl innan importören kom fram till att så mycket skall man inte pumpa och ändrade instruktionerna. Smarta Saker hade excellent kundservice och nu sedan jag bara pumpar 20-25 tag för 1 kg så fungerar det lika bra.
Lite dyr, men rekommenderas ändå (och så hittar man ju alltid något annat man inte visste man behövde när man skall handla från smartasaker hehehe)
The_mama97mia2 april 2010
Tack för utförligt svar Maxxess!
Detta tål att tänkas på, låter mkt avancerat?
Till dess jag skaffar en dylik får jag nöja mig med att marinera en fläskfilé på vanligt sätt och lägga på grillen i eftermiddag.
sikaal2 april 2010
Här är det grillväder just nu, hoppas att det håller i sig! I alla fall blir det "målade" kycklingfileér och majs med Gnurfens glaze. Till det rostad potatis och morötter! (L)
Målade = penslade/marinerade som Klara 5 år säger ;)
Gnurf2 april 2010
Grillar fläskfilé här oxå...marinerade den för en stund sedan med olja, flytande honung, mitt egna örtsalt chili/garlic style och resterna av en pizzasås (tomat). Annars bara legat sängen å kollat film (Law abinding citizen). Blir nog promenad snart å sen premiärtända i bastun, sitta i relaxen å läsa medans man väntar på korrekt temperatur...(Y)
The_mama97mia6 april 2010
Gnurf - eget örtsalt? Du får gärna dela med dig av det tipset?
Här blir inte grillat förrän på torsdag tidigast, tänkte ta fram fläskkött idag o låta ligga länge i marinad. Det där med planering...
Näst grillning ska jag köra bruschetta av eget surdegsbröd då, med tomatsalsa på.
boz19656 april 2010
Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010
Hahaha...du har ju humor för tusan sikaal 8-|
Boz: Bundys? Förekommer det där? Tänkte på filmen Drömmarnas Fält där ett Majsfält spelar en central roll...
Det förkommer i ett avsnitt av "Våra Värsta År" där Bud genomgår en livskris. Han tillbringar flera dagar i källaren med att bygga en "portal" där hans bättre jag ska komma igenom. Hela tiden har han den här rösten i huvudet som säger "If you build it, he will come"... *asg*
Snoffa6 april 2010
Åååh grillat, det älskar jag.
Till sommaren ska pappa grilla hans underbara hemmagjorda hamburgare och kött och framförallt majskolvar, mumms.
Längtar.
Vi brukar nästan jämt ha den här grillsåsen då vi brukar grilla den är hur god som helst, den måste ni bara testa.
-------------------------------------
Problem, hur ser man siffrorna på receptet så att jag ska kunna lägga in det?
När du klickar på ditt recept så står numret till receptet i adresstråden liksom.
maxxess9 april 2010
Skrivet av mama97mia den 2 apr 2010
Tack för utförligt svar Maxxess!
Detta tål att tänkas på, låter mkt avancerat?
Din vanliga marinad blev säkert god som vanligt, utan tryckkärl.
Kärlet är superlätt att använda, det är mindre tekniskt än en slickepott. Typ. Det saknar tom. lysdiod vilket brukar vara ett krav för köp här hemma *S*
Man skall dock inte förvänta sig underverk, alla bröd man gjort blir inte avgjort bättre med en assistent, likadant är det med instant marinater. Allt blir inte bättre men vissa saker går liksom inte att få till på samma sätt utan..
amoz9 april 2010
Visst är det en härlig tid som vi har framför oss när vi kan grilla och sitta ute och avnjuta maten. Detta receptet är väldigt gott så prova gärna.
Mkt intressant. Jag vet att vi diskuterade marineringsspruta - tror det var Jas65 som förde fram den idén i tidigare års grilltrådar.
Nu har jag en oxfilé minsann som jag tänkte grilla imorgon, om det inte spöregnar, inte trevligt med eltändare då..
En Oxfilé tror jag gör sig allra bäst bara torrkryddad, den behöver jag inte marinera för mörning menar jag.
Vi får se vänner. Grillat = gillat
amoz9 april 2010
Skrivet av mama97mia den 9 apr 2010
Mkt intressant. Jag vet att vi diskuterade marineringsspruta - tror det var Jas65 som förde fram den idén i tidigare års grilltrådar.
Nu har jag en oxfilé minsann som jag tänkte grilla imorgon, om det inte spöregnar, inte trevligt med eltändare då..
En Oxfilé tror jag gör sig allra bäst bara torrkryddad, den behöver jag inte marinera för mörning menar jag.
Vi får se vänner. Grillat = gillat
Jag skulle kunna tänka mig att byta ut fläskfiléen mot oxfilé i mitt recept på pepparfilé. Blir säkert hur gott som helst.
The_mama97mia9 april 2010
mmm.. allt grillat är gott.. nästan..
(Y)
chrisq10 april 2010
:DD solen lyser så ikväll blir det grillat lite fläskfile och grillade paprikor sen en potatisgratäng till det o lite goda såser o en sallad äntligen vår på riktigt
Lotta3910 april 2010
Ikväll så blir det nog premiärgrillning! Bara för att det är så gott! Ett par goda karrebitar ! Och lite korv till ungarna!
florin10 april 2010
Blir nog premiär här med snart. Ska bara köpa ny grill. Vi brukar alltid göra nötfärsbiffar med cous-cous och mangochutneysås, perfekt attb juda på til Mors dag!(L)
Du hinner aldrig ikapp, så det är inte mycket att göra åt!
Men tack för att du uppmuntrar "Den gamla"
Åh tack!! Ditt lilla charmtroll...vore jag bara 20 år äldre så skulle jag slå till direkt...>:D
Jag smälter smör och blandar med salt, peppar, lite chilisås, lite soja. Sedan penslar jag Majskolvarna regelbundet emedans de gosar sig på grillgallret. En slags kontinuerlig glazeing helt enkelt. Ja så gör iaf jag...{eat}
Det var jättegott, jag kallar den Grurfen's glaze! {highfive}
Hahaha...du har ju humor för tusan sikaal 8-|
Boz: Bundys? Förekommer det där? Tänkte på filmen Drömmarnas Fält där ett Majsfält spelar en central roll...
Gnurf, boz och jimboz ni är toppen! Jag har fått många glada skratt av er!
Tack ur hjärtat! (L)
(Upprepning från en ennan tråd)
Marinerat i undertryck??? NU måste du berätta mera!
Att marinera under tryck (dvs. på väg mot vakuum) är ingen garanti för att segt kött blir mört, något som "reklamen" påstår. (jag hade sanlös tur med min köttbit, den bästa ryggbiff jag ätit på många många år :-)
När man marinerar i "vakuum" är det dock ett faktum att undertrycket gör att marinaden sugs in i råvaran lättare. Jag har varit med om att all marinad helt och hållet "försvunnit" när jag marinerat fläskkött eller kycklingfilé.
Jag använder "Instant Marinater" som jag köpt på http://www.smartasaker.se/vakuummarinerare-p-253-c-111.aspx
Om man inte marinerar direkt i skålen så går det bra med plastpåsar med olika råvaror i samma kärl (om man har olika marinader).
Räkna som sagt inte med underverk vad gäller mörhet, men jag kan intyga att marinaden tas upp *mycket* bättre under tryck och man behöver inte marinera så länge (om man inte vill :-). Smidigt kärl också, håller insekter och andra objudna gäster borta på sommaren tills det är dags att lägga på det som skall grillas.
Man kan komma ruskigt nära vakuum med denna anordning (ca 65 pumptag med 1 kg kött i skålen) men då imploderar locket ganska fort hehe.. Jag hade sönder två kärl innan importören kom fram till att så mycket skall man inte pumpa och ändrade instruktionerna. Smarta Saker hade excellent kundservice och nu sedan jag bara pumpar 20-25 tag för 1 kg så fungerar det lika bra.
Lite dyr, men rekommenderas ändå (och så hittar man ju alltid något annat man inte visste man behövde när man skall handla från smartasaker hehehe)
Tack för utförligt svar Maxxess!
Detta tål att tänkas på, låter mkt avancerat?
Till dess jag skaffar en dylik får jag nöja mig med att marinera en fläskfilé på vanligt sätt och lägga på grillen i eftermiddag.
Här är det grillväder just nu, hoppas att det håller i sig! I alla fall blir det "målade" kycklingfileér och majs med Gnurfens glaze. Till det rostad potatis och morötter! (L)
Målade = penslade/marinerade som Klara 5 år säger ;)
Grillar fläskfilé här oxå...marinerade den för en stund sedan med olja, flytande honung, mitt egna örtsalt chili/garlic style och resterna av en pizzasås (tomat). Annars bara legat sängen å kollat film (Law abinding citizen). Blir nog promenad snart å sen premiärtända i bastun, sitta i relaxen å läsa medans man väntar på korrekt temperatur...(Y)
Gnurf - eget örtsalt? Du får gärna dela med dig av det tipset?
Här blir inte grillat förrän på torsdag tidigast, tänkte ta fram fläskkött idag o låta ligga länge i marinad. Det där med planering...
Näst grillning ska jag köra bruschetta av eget surdegsbröd då, med tomatsalsa på.
Hahaha...du har ju humor för tusan sikaal 8-|
Boz: Bundys? Förekommer det där? Tänkte på filmen Drömmarnas Fält där ett Majsfält spelar en central roll...
Det förkommer i ett avsnitt av "Våra Värsta År" där Bud genomgår en livskris. Han tillbringar flera dagar i källaren med att bygga en "portal" där hans bättre jag ska komma igenom. Hela tiden har han den här rösten i huvudet som säger "If you build it, he will come"... *asg*
Åååh grillat, det älskar jag.
Till sommaren ska pappa grilla hans underbara hemmagjorda hamburgare och kött och framförallt majskolvar, mumms.
Längtar.
Vi brukar nästan jämt ha den här grillsåsen då vi brukar grilla den är hur god som helst, den måste ni bara testa.
-------------------------------------
Problem, hur ser man siffrorna på receptet så att jag ska kunna lägga in det?
Pappas kalla grillsås
När du klickar på ditt recept så står numret till receptet i adresstråden liksom.
Tack för utförligt svar Maxxess!
Detta tål att tänkas på, låter mkt avancerat?
Din vanliga marinad blev säkert god som vanligt, utan tryckkärl.
Kärlet är superlätt att använda, det är mindre tekniskt än en slickepott. Typ. Det saknar tom. lysdiod vilket brukar vara ett krav för köp här hemma *S*
Man skall dock inte förvänta sig underverk, alla bröd man gjort blir inte avgjort bättre med en assistent, likadant är det med instant marinater. Allt blir inte bättre men vissa saker går liksom inte att få till på samma sätt utan..
Visst är det en härlig tid som vi har framför oss när vi kan grilla och sitta ute och avnjuta maten. Detta receptet är väldigt gott så prova gärna.
Pepparfilé med fyllda paprikor.
Även detta är supergott!
Rosmarinkyckling med citronsmör
Mkt intressant. Jag vet att vi diskuterade marineringsspruta - tror det var Jas65 som förde fram den idén i tidigare års grilltrådar.
Nu har jag en oxfilé minsann som jag tänkte grilla imorgon, om det inte spöregnar, inte trevligt med eltändare då..
En Oxfilé tror jag gör sig allra bäst bara torrkryddad, den behöver jag inte marinera för mörning menar jag.
Vi får se vänner. Grillat = gillat
Mkt intressant. Jag vet att vi diskuterade marineringsspruta - tror det var Jas65 som förde fram den idén i tidigare års grilltrådar.
Nu har jag en oxfilé minsann som jag tänkte grilla imorgon, om det inte spöregnar, inte trevligt med eltändare då..
En Oxfilé tror jag gör sig allra bäst bara torrkryddad, den behöver jag inte marinera för mörning menar jag.
Vi får se vänner. Grillat = gillat
Jag skulle kunna tänka mig att byta ut fläskfiléen mot oxfilé i mitt recept på pepparfilé. Blir säkert hur gott som helst.
mmm.. allt grillat är gott.. nästan..
(Y)
:DD solen lyser så ikväll blir det grillat lite fläskfile och grillade paprikor sen en potatisgratäng till det o lite goda såser o en sallad äntligen vår på riktigt
Ikväll så blir det nog premiärgrillning! Bara för att det är så gott! Ett par goda karrebitar ! Och lite korv till ungarna!
Blir nog premiär här med snart. Ska bara köpa ny grill. Vi brukar alltid göra nötfärsbiffar med cous-cous och mangochutneysås, perfekt attb juda på til Mors dag!(L)