Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallumi

  • farmoringer 25 juli 2008

    Eller hur det nu stavas.....

    Har börjat att grilla denna utsökta ost. Jag penslar lite olja och sen på grillen. Hur gör ni andra? Har ni nåt bra tips hur man gör den på grillen?

  • Disen 25 juli 2008

    Halloumi är ju bara sååååå gott.:p:p

    Jag gör som du, penslar med olja och lite svart peppar.
    Tycker inte man ska krångla till det för den är så god som den är. :p

    Jag grillar nästan alltid denna ost till allt.

  • farmoringer 25 juli 2008

    Aha, du har i alla fall lite svartpeppar. jag funderade på nån olja med smak. Vad tror du om det?

  • Disen 25 juli 2008

    Isåfall lite olivolja. Jag kör med majsolja. Tycker det är bäst. Men pröva dig fram vetja.:p

  • farmoringer 25 juli 2008

    Jo, får göra det för det är ju så gott...

  • anluk 25 juli 2008



    Här har ni ett riktigt gott halloumirec

  • Fiona 25 juli 2008

    Stek den i stekpannan... tunna skivor o stek i smör... mums!!!
    Grilla har jag inte provat, har ingen balkong o bor på vån. 3

  • Amika 25 juli 2008

    Det här älskar jag...
    Grillad halloumi och aubergine torn

  • MatAnders 26 juli 2008

    Jag brukar steka och äta med skivad tomat med balsamvinäger och lite oregano över.(Y)

  • lenajeanette 26 juli 2008

    Jättegod att steka i olivolja och ha över finhackad röd chili. Skulle tipsa om baconlindad, men det var redan gjort....:D

  • monac 26 juli 2008

    för er liksom jag som tycker hahullomi bra är lam & gnisslig...
    Pröva med bacon lindad fetaost eller en god getost(L) istället(Y)

  • monac 26 juli 2008

    oj,jätte felstavat:'(

  • Fiona 26 juli 2008

    Glömde skriva... Äter den oftast i sallad, typ en matig pastasallad (som den jag har recept på här)

  • Okänd 26 juli 2008

    Har inte provat denna ost,men har hört att den ska vara supergod.
    Lägger ni den direkt på grillgallret eller hur gör ni?
    Ge mig gärna mer tips och info.
    PS.Här är det redan 33 grader i skuggan så grillen åker fram senare idag.

  • farmoringer 26 juli 2008

    Den är som monac skriver lite gnisslig men jag tycker den är god. Vi har alltid teflongaller på grillgalret så vi penslade med rapsolja och la på osten där. Men här kommer ju fler och fler förslag vad man kan göra. Jag är bara nybörjare på osten. Men jag tycker den är god även om den är lite "gnisslig"...(Y):D

  • Ketronya 26 juli 2008

    Hmm... "Monac" och "farmoringer" vad menas med att en ost är "gnisslig"???

  • farmoringer 26 juli 2008

    Det är när man tuggar den så gnisslar det mellan tänderna...:p

  • grill 26 juli 2008

    mmmm jätte god. Jag penslar den med olja och krydda med persilado.

  • busan37 26 juli 2008

    Jag har aldrig smakat Halloumi. Är det liknande fetaost?

  • Amika 26 juli 2008

    Skrivet av busan37 den 26 jul 2008

    Jag har aldrig smakat Halloumi. Är det liknande fetaost?



    Nej inte alls. :) Halloumi har en mild smak och ganska framträdande sälta. :) Mycket god ost. (L)Och jag tycker inte den "gnisslar" när den är varm. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.