Ska ha en större 40-årsfest med ca 60 gäster. Då budgeten är liten och krutet läggs på musiken så fixar vi det mesta med maten själva.
Tanken är att grilla oxfilé och att jag ska göra det själv. Då jag inte vill stå och grilla under middagen så är min tanke att helgrilla oxfilérna på ett par klotgrillar på morgonen/förmiddagen. När de är grillade ytligt så sätter jag dem i ugnen på låg temperatur och så får de ligga där och bli lagom klara tills det är matdags.
Vad tror ni om den idén?
Har någon nån aning om hur lång tid det skulle kunna ta för ca 10 st ytgrillade oxfiléer att bli klara i ugn om de ligger i ca 60 graders temperatur?
Andra reflektioner kring detta?
Till köttet kör vi bakpotatis och div olika kalla såser.
hansdotter4 maj 2010
Hej,
Att bjuda på oxfilé när budgeten är liten är verkligen tjusigt! Jag tror inte att någon skulle kommentera om du istället bjuder på fläskfilé eller kycklingfilé. Bara ett tips om ni vill hålla ner budgeten. Oxfilé är ju alltid otroligt gott, men det finns absolut alternativ.
Nåt tips på ugnstemp har jag inte. Brukar alltid göra köttet på ca 1 timme i ugnen men nu ska du vad jag förstår ha dem där längre?
Till bakpotatis finns det många goda kryddsmör du kan bjuda på. Lätt att göra själv och kan varieras i det oändliga.
Önskar dig ett hejdundrande kalas och ett stort lycka till med matlagningen!!!
Countrygirl4 maj 2010
Hej,
Det finns nötytterfilé som är billigare än oxfilé men som tillagas på samma sätt och som smakar ganska likt.
Här är ett recept på oxfilé i ugn vilket kan ge dig en hint om hur man kan göra på grillen. Ett tips är att använd termometer då blir alltid oxfilén perfekt för mig. Perfekt ugnsstekt oxfilè
Lycka till och hoppas att ni får en fantastikt rolig fest! {cowboy}
The_mama97mia4 maj 2010
Hej, jag skulle göra det i omvänd ordning, alltså först i ugn o sen på grillen för att få den goda smaken, men det kanske inte passar att göra så rent logistiskt sett...
chrisq4 maj 2010
:DDjag har haft 50 pers på det o andvände bara ugnen blev helt lyckat
Hej!
Ska ha en större 40-årsfest med ca 60 gäster. Då budgeten är liten och krutet läggs på musiken så fixar vi det mesta med maten själva.
Tanken är att grilla oxfilé och att jag ska göra det själv. Då jag inte vill stå och grilla under middagen så är min tanke att helgrilla oxfilérna på ett par klotgrillar på morgonen/förmiddagen. När de är grillade ytligt så sätter jag dem i ugnen på låg temperatur och så får de ligga där och bli lagom klara tills det är matdags.
Vad tror ni om den idén?
Har någon nån aning om hur lång tid det skulle kunna ta för ca 10 st ytgrillade oxfiléer att bli klara i ugn om de ligger i ca 60 graders temperatur?
Andra reflektioner kring detta?
Till köttet kör vi bakpotatis och div olika kalla såser.
Hej,
Att bjuda på oxfilé när budgeten är liten är verkligen tjusigt! Jag tror inte att någon skulle kommentera om du istället bjuder på fläskfilé eller kycklingfilé. Bara ett tips om ni vill hålla ner budgeten. Oxfilé är ju alltid otroligt gott, men det finns absolut alternativ.
Nåt tips på ugnstemp har jag inte. Brukar alltid göra köttet på ca 1 timme i ugnen men nu ska du vad jag förstår ha dem där längre?
Till bakpotatis finns det många goda kryddsmör du kan bjuda på. Lätt att göra själv och kan varieras i det oändliga.
Önskar dig ett hejdundrande kalas och ett stort lycka till med matlagningen!!!
Hej,
Det finns nötytterfilé som är billigare än oxfilé men som tillagas på samma sätt och som smakar ganska likt.
Här är ett recept på oxfilé i ugn vilket kan ge dig en hint om hur man kan göra på grillen. Ett tips är att använd termometer då blir alltid oxfilén perfekt för mig.
Perfekt ugnsstekt oxfilè
Lycka till och hoppas att ni får en fantastikt rolig fest! {cowboy}
Hej, jag skulle göra det i omvänd ordning, alltså först i ugn o sen på grillen för att få den goda smaken, men det kanske inte passar att göra så rent logistiskt sett...
:DDjag har haft 50 pers på det o andvände bara ugnen blev helt lyckat