Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hittade lite rekomenderad tid på grillen!

  • tina62 26 maj 2008

    Här kommer några tiden att ungefärliga tider att tänka på.

    Kött Tjocklek
    Tid

    Biff, entrecote 1,5 cm
    2-3 min/sida

    Grillskivor av nöt 1,5 cm 2-3 min/sida

    Lövbiff 0,5 cm
    2 min, grillas på en sida

    Karré, fläskkotlett 1,5 cm
    3-4 min/sida

    Grillribs 1-2 cm
    4-5 min/sida

    Revbenspjäll, tjockskuret bitar
    10-15 min/sida

    Flintastek 3-4 cm
    10-15 min/sida

    Lammkotlett 1,5 cm
    2-3 min/sida

    Skivad lammstek 1,5 cm
    3-4 min/sida

    Grillkorv
    4 min totalt

    Bratwurst, frukostkorv
    8 min totalt

    Kyckling i bitar, utan ben
    10-12 min

    Kycklinghalvor
    30-40 min

    Små fiskar som halstras
    3-5 min/sida

    Lax 1,5-2 cm
    3-4 min/sida

    Strömming
    2-3 min

    Makrill, regnbåge, röding
    inpackade i folie direkt på glöden
    15-20 min

  • anluk 27 maj 2008

    Tackar! Kan ju vara bra att veta. Älskar att grilla och gör det så ofta övriga familjen godkänner det (de är inte alltid lika grillsugna som jag är JÄMT)

  • evaldo 27 maj 2008

    Flintastek kan man också förgrädda ca ½ timma i ugnen innan du grillar den då tar det inte så lång tid och det är inte så stor risk att den blir torr.

    Skrivet av tina62 den 26 maj 2008

    Här kommer några tiden att ungefärliga tider att tänka på.

    Kött Tjocklek
    Tid

    Biff, entrecote 1,5 cm
    2-3 min/sida

    Grillskivor av nöt 1,5 cm 2-3 min/sida

    Lövbiff 0,5 cm
    2 min, grillas på en sida

    Karré, fläskkotlett 1,5 cm
    3-4 min/sida

    Grillribs 1-2 cm
    4-5 min/sida

    Revbenspjäll, tjockskuret bitar
    10-15 min/sida

    Flintastek 3-4 cm
    10-15 min/sida

    Lammkotlett 1,5 cm
    2-3 min/sida

    Skivad lammstek 1,5 cm
    3-4 min/sida

    Grillkorv
    4 min totalt

    Bratwurst, frukostkorv
    8 min totalt

    Kyckling i bitar, utan ben
    10-12 min

    Kycklinghalvor
    30-40 min

    Små fiskar som halstras
    3-5 min/sida

    Lax 1,5-2 cm
    3-4 min/sida

    Strömming
    2-3 min

    Makrill, regnbåge, röding
    inpackade i folie direkt på glöden
    15-20 min

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.