Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kryddning till rökt lax

  • e-kmat 21 juni 2008

    Är det någon som har ett bra marinad recept till lax ,
    Vi ska röka laxen själva.
    Ska man ta på någon glaze innan man röker den?
    :)

  • Amika 21 juni 2008

    Är det varmrökt lax eller kallrökt ni ska göra? :)

  • e-kmat 21 juni 2008

    varmrökt

  • Amika 21 juni 2008

    JAg brukar bara olja in laxen och sen salta rejält och sockra lite. :) Sen är det bara att röka. :)

  • zonale 21 juni 2008

    Jag har blivit bjuden på varmrökt lax där laxen hade gnidits in med en blandning av lite olja, salt honung och dill. Det blev mycket gott!!!!!!

  • hva1640 21 juni 2008

    Hej när jag röker själv laxfileer så brukar det bli en blandning med salt grillkrydda citronpeppar hackad mynta och lite salvia. Det brukar vara poppis. Jag brukar röka sidor från lax eller öring som väger hela mellan 4.5 o 6 kg den tjockleken på köttet tycker jag blir bäst.

  • e-kmat 22 juni 2008

    Tack för tipsen(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.