:o Har ni någon god förrätt, som man kan servera innan matjesillen kommer på bordet i midsommar?
Gillsan2 juni 2009
(H)En klyfta honungsmelon med en skiva parmaskinka eller vanlig skinka.
Vill man inte ha skinka så går det bra med några räkor till melonen. Detta är en lagom förrätt och saftigt.(L)
lena43 juni 2009
(L)En trekantig rostad brödbit med räkor och majonäs citron och en dillkvist, enkelt och lätt att förbereda, Det kör jag ofta med . Och gott tycker alla.(L)(L)
umen3 juni 2009
Tack! Båda låter jättegott! Vi brukar ha olika sorters sill, köttbullar, prinskorv, Janssons Frestelse etc., I år slopar vi det extra och serverar bara matjesill, nypotatis, gräddfil och gräslök.
"Nypotatis" har vi redan ätit i en hel månad här nere i Skåne. Jordgubbarna kom redan i påskas.
Okänd4 juni 2009
Den här tror jag blir perfekt innan sillen och nubben!
Kokt grön sparris och riven parmesanost över. Enkelt och underbart gott!
anluk4 juni 2009
Här kommer ett par förslag till från mig:
umen4 juni 2009
Snart har jag en liten förrättsbuffé!(Y):p
Det hade kanske inte varit så dumt att ha.:o
Manne_N4 juni 2009
Att ha nåt före sillen känns, för mig, lite märkligt.
Sill är ju liksom starten på bufén eller lämpligt som förrätt i sig.
Men jag skulle gärna komplettera med en dillkryddad västerbottenspaj.
flingsalt4 juni 2009
Rostat bröd med gräddfil, rödlök, stenbitsrom och kanske någon kräftstjärt. :D
Humpakocken4 juni 2009
(Y)Dela kavringskivor i 4-8 bitar beroende på skivans storlek,lägg på ett salladsblad en klick gräddfil en bit matjessill stick i en tandpetare servera som apetizer med en kall snaps.
MosterNettan4 juni 2009
Skrivet av Manne_N den 4 jun 2009
Att ha nåt före sillen känns, för mig, lite märkligt.
Sill är ju liksom starten på bufén eller lämpligt som förrätt i sig.
Men jag skulle gärna komplettera med en dillkryddad västerbottenspaj.
Benägen att hålla med dig Manne! Västerbottenspajen låter som ett bra förslag! Överbliven paj blir utmärkt när det är dags för vickningen.
fajnifer4 juni 2009
Jag kan rekommendera att göra en räkbakelse kanske med bara två skivor bröd! Mumsigt och går super snabbt att göra!:)
:o Har ni någon god förrätt, som man kan servera innan matjesillen kommer på bordet i midsommar?
(H)En klyfta honungsmelon med en skiva parmaskinka eller vanlig skinka.
Vill man inte ha skinka så går det bra med några räkor till melonen. Detta är en lagom förrätt och saftigt.(L)
(L)En trekantig rostad brödbit med räkor och majonäs citron och en dillkvist, enkelt och lätt att förbereda, Det kör jag ofta med . Och gott tycker alla.(L)(L)
Tack! Båda låter jättegott! Vi brukar ha olika sorters sill, köttbullar, prinskorv, Janssons Frestelse etc., I år slopar vi det extra och serverar bara matjesill, nypotatis, gräddfil och gräslök.
"Nypotatis" har vi redan ätit i en hel månad här nere i Skåne. Jordgubbarna kom redan i påskas.
Den här tror jag blir perfekt innan sillen och nubben!
Skinkgömma med fetaost och mangosalsa.
Glad Midsommar!
Kokt grön sparris och riven parmesanost över. Enkelt och underbart gott!
Här kommer ett par förslag till från mig:
Snart har jag en liten förrättsbuffé!(Y):p
Det hade kanske inte varit så dumt att ha.:o
Att ha nåt före sillen känns, för mig, lite märkligt.
Sill är ju liksom starten på bufén eller lämpligt som förrätt i sig.
Men jag skulle gärna komplettera med en dillkryddad västerbottenspaj.
Rostat bröd med gräddfil, rödlök, stenbitsrom och kanske någon kräftstjärt. :D
(Y)Dela kavringskivor i 4-8 bitar beroende på skivans storlek,lägg på ett salladsblad en klick gräddfil en bit matjessill stick i en tandpetare servera som apetizer med en kall snaps.
Att ha nåt före sillen känns, för mig, lite märkligt.
Sill är ju liksom starten på bufén eller lämpligt som förrätt i sig.
Men jag skulle gärna komplettera med en dillkryddad västerbottenspaj.
Benägen att hålla med dig Manne! Västerbottenspajen låter som ett bra förslag! Överbliven paj blir utmärkt när det är dags för vickningen.
Jag kan rekommendera att göra en räkbakelse kanske med bara två skivor bröd! Mumsigt och går super snabbt att göra!:)