.hej hur förväll er man kantareller?
tack för svar
keti25 augusti 2010
hur förväller man kantareller för att frysa dom sen.har plockat rätt mycket i år.jag bruka rensa ock frysa dom direkt tacksamm för svar
keti
emaxen25 augusti 2010
Skrivet av keti den 25 aug 2010
hur förväller man kantareller för att frysa dom sen.har plockat rätt mycket i år.jag bruka rensa ock frysa dom direkt tacksamm för svar
keti
Hej jag steker svampen i pannan tills det blir "vått" i pannan så de liksom kokar sedan häller jag dem i en skål för att svalna sedan lägger jag dem i lagom stora potionspåsar ihop med spadet o sen in i frysen.
Har idag plockat 3 liter kantareller som jag nu ska rensa innan jobbet.
Lycka till kram emaxen:D
ros25 augusti 2010
{snicker}Jag rensar kantarellerna och delar i mindre bitar
Låter dem sjuda i lite vatten med lite salt och svartpeppar.
När dom är mer bruna än gula tycker jag att det räcker.
Jag häller bort vattnet, kyler ner svampen (sätter grytan i kallt vattenbad i diskhon) innan jag förpackar dem i lämpliga frysburkar.
Det är så gott att njuta av kantareller senare under vintern...
Lycka till!
keti25 augusti 2010
tack för svaret .DÅ har jag gjort rätt!!!(Y)
littlejohn25 augusti 2010
Att förvälla svamp i lite vatten (och den egna vätskan som svampen ger) tar ca 20 min. Häll sedan INTE bort spadet som är kvar för där finns mycket av smaken. Har varit ute och plockat blandad svamp i omgångar nu (även kremlor) och frusit in ca 20 liter. Jag är mest förtjust i blandsvamp för den är användbar till det mesta.(Y)
keti25 augusti 2010
Skrivet av littlejohn den 25 aug 2010
Att förvälla svamp i lite vatten (och den egna vätskan som svampen ger) tar ca 20 min. Häll sedan INTE bort spadet som är kvar för där finns mycket av smaken. Har varit ute och plockat blandad svamp i omgångar nu (även kremlor) och frusit in ca 20 liter. Jag är mest förtjust i blandsvamp för den är användbar till det mesta.(Y)
.hej hur förväll er man kantareller?
tack för svar
hur förväller man kantareller för att frysa dom sen.har plockat rätt mycket i år.jag bruka rensa ock frysa dom direkt tacksamm för svar
keti
hur förväller man kantareller för att frysa dom sen.har plockat rätt mycket i år.jag bruka rensa ock frysa dom direkt tacksamm för svar
keti
Hej jag steker svampen i pannan tills det blir "vått" i pannan så de liksom kokar sedan häller jag dem i en skål för att svalna sedan lägger jag dem i lagom stora potionspåsar ihop med spadet o sen in i frysen.
Har idag plockat 3 liter kantareller som jag nu ska rensa innan jobbet.
Lycka till kram emaxen:D
{snicker}Jag rensar kantarellerna och delar i mindre bitar
Låter dem sjuda i lite vatten med lite salt och svartpeppar.
När dom är mer bruna än gula tycker jag att det räcker.
Jag häller bort vattnet, kyler ner svampen (sätter grytan i kallt vattenbad i diskhon) innan jag förpackar dem i lämpliga frysburkar.
Det är så gott att njuta av kantareller senare under vintern...
Lycka till!
tack för svaret .DÅ har jag gjort rätt!!!(Y)
Att förvälla svamp i lite vatten (och den egna vätskan som svampen ger) tar ca 20 min. Häll sedan INTE bort spadet som är kvar för där finns mycket av smaken. Har varit ute och plockat blandad svamp i omgångar nu (även kremlor) och frusit in ca 20 liter. Jag är mest förtjust i blandsvamp för den är användbar till det mesta.(Y)
Att förvälla svamp i lite vatten (och den egna vätskan som svampen ger) tar ca 20 min. Häll sedan INTE bort spadet som är kvar för där finns mycket av smaken. Har varit ute och plockat blandad svamp i omgångar nu (även kremlor) och frusit in ca 20 liter. Jag är mest förtjust i blandsvamp för den är användbar till det mesta.(Y)
tack igen kram keti(Y)