Här nere i södra Sverige har våren just tagit fart ordentligt... Och då e det ju oftast grillning som står högst på middagslistan. Till det äter vi gärna rostade rotfrukter och potatis, en god smarrig sås samt en fräsch sallad. Har fastnat lite i dressing-träsket och kör ständigt med samma "röra".
Finns det någon vänlig själ här ute som kan hjälpa mej??
Ideér, please *blink*
Tack på förhand!
/Marie
monac9 april 2008
Okey,här kommer en:
creme fraiche,hackade jordnötter,orientalisk curry &sweet chili.
-gott till kött,fisk,grillade/rostade grönsaker.
en till:
mixa kikärtor/vita eller blackeye bönor med sesampasta ,färsk basilika,vitlök samt kallpressad rapsolja(som hommus nästan!) man kan späda den med vatten om den blir för tjock! eller creme fr .kanske!?
En fantastisk sallad till grillat är .: tärnad avocado,tärnad mango,fint hackad röd chili,rejält med rödlök (hackad)... salta något & pressa färsk lime över. otroliga smaker ihop!
hoppas du kan använda något av detta!:)
//monac.
monac9 april 2008
eller var det "sallads dressing" specifikt du ville ha tips på...:o
pia619 april 2008
Balsamvinäger, olja, dijonsenap, honung, vitlök, salt och peppar.
Testa den, är jättegod! (Y)
SDMaya9 april 2008
Jag gör dressing på Rödvinsvinäger, olivolja, aromat, färskpressad vitlök och grovmalen svartpeppar... jätte gott till grönsallader!
Glitterfia9 april 2008
Kan ni inte skriva in måtten, om ni har några. De låter så goda :D
Oftast är det väl en dutt och en klutt och en slatt :p
LillaJa9 april 2008
Här är en enkel men god...passar till alla sallader, några droppar till sparrisen kan jag rekomendera.
Dressing Arnes favorit
1 (del, kan vara dl, msk, kaffekopp eller dylikt) av olivolja
1 del av äppelcider vinäger
1 del av flytande honung
Skaka om och förvara i flaskan i kylen.
Smaken ändras beroende på vilken olja, vinäger och honung man väljer, det är bara att testa (börja med en tsk av varje , det brukar jag göra) .
vanillalover10 april 2008
Tack för era förslag, som lät mycket goda! Ni som har fler tips får gärna "plussa" till dom här :-) Måste ju finnas massor...
/Marie
zudette10 april 2008
Keso - naturell! Tycker jag är godast och så magert och mättande - framförallt till en vanlig matsallad, men även salladen till pajen eller varma mackan.... tycker jag.... varför göra det svårt när man kan göra det lätt???
låt sallads ingredienserna tala för sig! ringla över lite valnötsolja & lite örtsalt !
svårare & mer "udda" behöver det inte vara....tycker jag:)
monac11 april 2008
Och....vill man ha lite syra tycker jag färsk pressad lime funkar bäst!
Ketronya11 april 2008
Naturell yoghurt med sweet chili-sås och salt och peppar brukar vi köra med, man kan slänga i en vitlöksklyfta också om man gillar det.
En annan klassiker som blivit en favorit är Creme fraiche, naturell yoghurt, bostongurka, ketchup och salt och peppar!
tandri11 april 2008
Cremefraiche, hackade soltorkade tomater, hackad färsk basilika och pressad vitlök mmm...
Eller Cremefraiche, mosad fetaost och färsk timjan.
I bägge recepten funkar det bra att använda grekisk yogurt istället för cremefraiche.
The_mama97mia12 april 2008
Ibland tycker jag att det kan räcka med pressad citron, beror på vilka andra smaker man ska konkurrera med.
Ngt jag saknar är dock en dressing på flaska som Kraft hade för många år sedan, Italian Dressing. Dom gjorde om den o det är inte alls detsamma nu. Den var så god, med massor av krossad vitlök i. Man var tvungen att skaka flaska ordentligt innan så att allt blandade sig. Nu är det ngt j-a emulgeringsmedel i så allt är tjockt o geggigt.
En god dressing till bara bladsallad är annars
gnid salladsskålen med en ituskuren klyfta vitlök,
i botten på skålen har du i en msk fransk senap (dijontyp)
rödvinsvinäger och god olja vispas med detta
krossad svartpeppar
och för att binda ihop det hela - en liten skv'ätt mjölk!
The_mama97mia23 maj 2008
Hittade den här gamla tråden igen o passar på att efterlysa en salladsdressing som innehåller ättika, dill, olja bland annat. Vi gjorde den på en lunhrestaurang jag jobbade på en gång i tiden. Dressingen hade vi på salladskål eller vitkål o den var så god så folk nästan ville dricka dressingen. Tips någon????
monac23 maj 2008
Den dressingen har jag hört talts om:D tror eller ej!
The_mama97mia23 maj 2008
Jag har sökt på nätet men hittar inget som är likt den. Får väl börja experimentera själv,men ättika känns ju lite vådligt att testa sig fram på..... Attans att jag inte kan minnas. O restaurangen finns inte mer heller....
sonja5523 maj 2008
Skrivet av mama97mia den 12 apr 2008
Ibland tycker jag att det kan räcka med pressad citron, beror på vilka andra smaker man ska konkurrera med.
Ngt jag saknar är dock en dressing på flaska som Kraft hade för många år sedan, Italian Dressing. Dom gjorde om den o det är inte alls detsamma nu. Den var så god, med massor av krossad vitlök i. Man var tvungen att skaka flaska ordentligt innan så att allt blandade sig. Nu är det ngt j-a emulgeringsmedel i så allt är tjockt o geggigt.
En god dressing till bara bladsallad är annars
gnid salladsskålen med en ituskuren klyfta vitlök,
i botten på skålen har du i en msk fransk senap (dijontyp)
rödvinsvinäger och god olja vispas med detta
krossad svartpeppar
och för att binda ihop det hela - en liten skv'ätt mjölk!
Håller med dig om Krafts dressing är sååå god
jag visste inte att de hade gjort om den ,jag hade den i fjolsommar och märkte ingen skillnad.
Hejsan alla glada :) !!
Här nere i södra Sverige har våren just tagit fart ordentligt... Och då e det ju oftast grillning som står högst på middagslistan. Till det äter vi gärna rostade rotfrukter och potatis, en god smarrig sås samt en fräsch sallad. Har fastnat lite i dressing-träsket och kör ständigt med samma "röra".
Finns det någon vänlig själ här ute som kan hjälpa mej??
Ideér, please *blink*
Tack på förhand!
/Marie
Okey,här kommer en:
creme fraiche,hackade jordnötter,orientalisk curry &sweet chili.
-gott till kött,fisk,grillade/rostade grönsaker.
en till:
mixa kikärtor/vita eller blackeye bönor med sesampasta ,färsk basilika,vitlök samt kallpressad rapsolja(som hommus nästan!) man kan späda den med vatten om den blir för tjock! eller creme fr .kanske!?
En fantastisk sallad till grillat är .: tärnad avocado,tärnad mango,fint hackad röd chili,rejält med rödlök (hackad)... salta något & pressa färsk lime över. otroliga smaker ihop!
hoppas du kan använda något av detta!:)
//monac.
eller var det "sallads dressing" specifikt du ville ha tips på...:o
Balsamvinäger, olja, dijonsenap, honung, vitlök, salt och peppar.
Testa den, är jättegod! (Y)
Jag gör dressing på Rödvinsvinäger, olivolja, aromat, färskpressad vitlök och grovmalen svartpeppar... jätte gott till grönsallader!
Kan ni inte skriva in måtten, om ni har några. De låter så goda :D
Oftast är det väl en dutt och en klutt och en slatt :p
Här är en enkel men god...passar till alla sallader, några droppar till sparrisen kan jag rekomendera.
Dressing Arnes favorit
1 (del, kan vara dl, msk, kaffekopp eller dylikt) av olivolja
1 del av äppelcider vinäger
1 del av flytande honung
Skaka om och förvara i flaskan i kylen.
Smaken ändras beroende på vilken olja, vinäger och honung man väljer, det är bara att testa (börja med en tsk av varje , det brukar jag göra) .
Tack för era förslag, som lät mycket goda! Ni som har fler tips får gärna "plussa" till dom här :-) Måste ju finnas massor...
/Marie
Keso - naturell! Tycker jag är godast och så magert och mättande - framförallt till en vanlig matsallad, men även salladen till pajen eller varma mackan.... tycker jag.... varför göra det svårt när man kan göra det lätt???
1 msk balsamvinäger, 3 msk rapsolja, 1/2 msk dijonsenap, 1/2 msk flytande honung, pressad vitlök, 1 tsk salt, nymalen svartpeppar
Inga "udda" recept? Någon please...
låt sallads ingredienserna tala för sig! ringla över lite valnötsolja & lite örtsalt !
svårare & mer "udda" behöver det inte vara....tycker jag:)
Och....vill man ha lite syra tycker jag färsk pressad lime funkar bäst!
Naturell yoghurt med sweet chili-sås och salt och peppar brukar vi köra med, man kan slänga i en vitlöksklyfta också om man gillar det.
En annan klassiker som blivit en favorit är Creme fraiche, naturell yoghurt, bostongurka, ketchup och salt och peppar!
Cremefraiche, hackade soltorkade tomater, hackad färsk basilika och pressad vitlök mmm...
Eller Cremefraiche, mosad fetaost och färsk timjan.
I bägge recepten funkar det bra att använda grekisk yogurt istället för cremefraiche.
Ibland tycker jag att det kan räcka med pressad citron, beror på vilka andra smaker man ska konkurrera med.
Ngt jag saknar är dock en dressing på flaska som Kraft hade för många år sedan, Italian Dressing. Dom gjorde om den o det är inte alls detsamma nu. Den var så god, med massor av krossad vitlök i. Man var tvungen att skaka flaska ordentligt innan så att allt blandade sig. Nu är det ngt j-a emulgeringsmedel i så allt är tjockt o geggigt.
En god dressing till bara bladsallad är annars
gnid salladsskålen med en ituskuren klyfta vitlök,
i botten på skålen har du i en msk fransk senap (dijontyp)
rödvinsvinäger och god olja vispas med detta
krossad svartpeppar
och för att binda ihop det hela - en liten skv'ätt mjölk!
Hittade den här gamla tråden igen o passar på att efterlysa en salladsdressing som innehåller ättika, dill, olja bland annat. Vi gjorde den på en lunhrestaurang jag jobbade på en gång i tiden. Dressingen hade vi på salladskål eller vitkål o den var så god så folk nästan ville dricka dressingen. Tips någon????
Den dressingen har jag hört talts om:D tror eller ej!
Jag har sökt på nätet men hittar inget som är likt den. Får väl börja experimentera själv,men ättika känns ju lite vådligt att testa sig fram på..... Attans att jag inte kan minnas. O restaurangen finns inte mer heller....
Ibland tycker jag att det kan räcka med pressad citron, beror på vilka andra smaker man ska konkurrera med.
Ngt jag saknar är dock en dressing på flaska som Kraft hade för många år sedan, Italian Dressing. Dom gjorde om den o det är inte alls detsamma nu. Den var så god, med massor av krossad vitlök i. Man var tvungen att skaka flaska ordentligt innan så att allt blandade sig. Nu är det ngt j-a emulgeringsmedel i så allt är tjockt o geggigt.
En god dressing till bara bladsallad är annars
gnid salladsskålen med en ituskuren klyfta vitlök,
i botten på skålen har du i en msk fransk senap (dijontyp)
rödvinsvinäger och god olja vispas med detta
krossad svartpeppar
och för att binda ihop det hela - en liten skv'ätt mjölk!
Håller med dig om Krafts dressing är sååå god
jag visste inte att de hade gjort om den ,jag hade den i fjolsommar och märkte ingen skillnad.