Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagsnöje vid crossbanan.

 • gideson 15 maj 2010

  Nästan varje söndag från maj till oktober finns vi vid crossbanan. Där finns en grill som tänds och vi grillar. Alla har nu blivit ganska trötta på korv och hamburgare. Vad kan jag grilla när det är ganska enkelt, trångt och i bland regnigt?
  Hjälp mig, jag vill ha något annat att äta!{dont-know}

 • AnneNi 15 maj 2010

  Kanske grillspett som du förberett hemma innan? Om du använder nötkött tex behöver du inte tänka på om alla bitar är helt genomstekta ifall det är trångt på grillen. Spetten kan du variera med olika grönsaker, köttsorter, korvar etc. Bara fantasin sätter gränser.
  Lycka till!

 • Okänd 15 maj 2010

  Grillspett? Behöver ju inte göras på marinerade köttkuber utan kan göras snabbt med t ex prinskorv,köttbullar,minimajs, körsbärstomater och hela (burk?)champinjoner..

  Halloumiost är supergott att grilla! Ha en färdig sallad med och toppa med osten kanske?

  Toast-mackor med antingen ost och skinka emellan eller varför inte någon smaksatt mjukost som enda fyllning...

  Förberedda folieknyten med exempelvis lax eller potatis- och grönsaksfyllning. Lägg dem på grillen, gå och titta vidare på crossen och kom tillbaks lite senare för färdiga knyten :)

  Färdiggrillade drumsticks-bara att värma upp på grillen.

 • Mistys 16 maj 2010

  Gör foliepaket hemma med mat som du sen värmer/grillar på grillen var väl ett bra tips.Det har vi också kört med. Men man kan ju i princip ta vilken mat som helst som inte är allt för rinnig. Något som också är gott är att du tar jättestora potatisar, skivar i ca 1 1/2 - 2 cm tjocka skivor. Förkoka dom hemma ett par minuter i saltat vatten. Sen kryddar man dom och grillar tills dom fått fin färg och är genomkokta. Sen har du foliepaket till med någon mat du gjort hemma som passar till potatis. Fisk i folie är ju en hit men barnen kanske inte är så förtjusta i den varianten. Lasagne, pasta med lite fastare köttfärssås, ris och kyckling ja det mesta funkar men man måste smörja folien lite först med margarin innan man fyller den.

  Något vi ofta gjorde när vi var ute var att vi grillade köttbullar ( mest för att värma dom) Sen hade vi pitabröd som vi fyllde med allt möjligt. Rödbetssallad, grönsaker mm samt våra värmda köttbullar.

  Det finns också smarta korgar att köpa som man kan lägga på grillen. Då kan man grilla köttbullar, prinskorv , grönsaker och annat smått utan att trä på spett. Vi använder alltid sådana hemma när vi grillar lax och grönsaker. Då blir det aldrig problem med fisk och grönt som ramlar mellan gallret.

 • 123Linnea 16 maj 2010

  Ett smart och mättande sätt med grillspett (oavsett vad man har på) är att "dra av spettet" i en baguette. Det blir som ett stort korvbröd med ett innehåll som går att variera!

 • MatAnders 16 maj 2010

  Dom där teflon grillkorgarna är suveräna man kan som hastigast grilla upp köttfärs,lövbiff eller mindre strimlat kött och sedan göra goda pitabröd/tunnbröds fyllningar med lite tomat & gurka och någon god kall sås till.

 • jimboz 16 maj 2010

  Perfekt att göra fyllda pitabröd med mixspett av grön paprika lök och valfritt kött med yoghurt sås.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.