När det ska wokas och bakas utomhus kör jag med murrikka vid eldstaden, gjorde iordning en sådan med inbyggd havsutsikt förra våren. Mysigt att sitta där och grädda spisbröd...(Y) Fast det är nog några veckor kvar till dess att den tinat fram....:p
The_mama97mia28 mars 2009
Ja jag må då säga att min efterlängtade grillsäsongsstart frös inne, sicket bakslag.
Webern syns knappt under snön nu. Men men, man får bida sin tid och i väntan på glöden spara recept o tips på gott på grillen. (Y)
Gnurf28 mars 2009
Vadå syns knappt under snön!?? Har du den UTE I OVÄDRET!?? Hmmm...jag som fick intrycket av att Mr Weber sover i sängen med dig om nätterna...(H) Planerar min egen grillpremiär till Långfredagen...men min billiga slinka till Klotgrill får sova ute i förrådet till dess....:p
mkfkp10 april 2009
ja kan bara instämma i att Weber grillen är bäst, har haft vår "one touch" i många år, men måste erkänna att vi har fått byta ut spjället eftersom det rostat sönder, men då är det ju bra att man kan köpa till och så håller den i lika många år igen. Har ni inte provat att grilla med indirekt metod så pröva det, det blir bara så bra resultat med stora köttbitar. maria:
Bohnke-Oslo10 april 2009
hej
köpte en ny Weber summit gasgrill med allt.
Tyvärr har snön inte smält bort,så jag får vänta lite med att inviga den.
Föredrar gasgrillar och har en mindre för kolgrillning.
Saknar smaken på grilla entrecote....mmmm
The_mama97mia10 april 2009
Men Bohnke, har du snö fortfarande???
Jag förstår mig inte på gasolgrill, kör hederlig kolgrill. Det blir fläskfilé i citrusmarinad idag, diverse grönsaker också. TÄnkte göra ngt paket med fetaost, olliver, tomat, typ varm grekisk sallad.
Ernst7610 april 2009
Brinner det bättre i en weber?:o
The_mama97mia10 april 2009
(
Skrivet av Ernst76 den 10 apr 2009
Brinner det bättre i en weber?:o
Hehe, njaej det vete huggarn. Men den är bra för indirekt grillning och vanlig grillning och sen har man tio års garanti samt att det går att bara byta ut vissa delar... det vinner i längden det... (Y)
Gnurf10 april 2009
Jojo...jag förstår nog varför Hon gillar sin Mr Weber (L)
Skrivet av mama97mia den 10 apr 2009
...sen har man tio års garanti samt att det går att bara byta ut vissa delar... det vinner i längden det... (Y)
The_mama97mia10 april 2009
Men... GNurfen... hahahaha....
Tänk om MÄN vore lika bra? Har bara varit tvungen att byta ut dom hela.
Mr Weber o jag lever nog lyckliga många år till. *flinar*
Gnurf11 april 2009
Näää....Män är betydligt enklare än Mr Weber. Jipiii...grillpremiär blev det idag...-1,2grader å där stod man å helgrillade marinerad fläskfilé...med en grillöl bredvid sig...och Totta Näslund på stereon.....vilken månad som helst är Sommaren här....(H)
(Var i Norrköping 2005 å lyssnade på Eldkvarn (Kungarna från Broadway) bara veckor efter Totta dött av sin cancer...å Plura deticerade en låt med orden "jag vet att du sitter på ett Moln däruppe och lyssnar på Dylan..."...)
Tja...det kan ju ALDRIG vara fel att lyssna på Mr Dylan...(Y)
HP111 april 2009
Hej,
Drog igång Webern i förrgår. Det blev honungs- och timjanglaserade kycklingbröst med couscous-sallad (den som finns i en av Borséns kokböcker). Grymt gott! Denna Weber är min andra på 17 år och jag är mkt nöjd. För 7 år sedan såldes min första (den är still going strong!) och då kompletterades utrustningen med en Cactus Jack 16" Special Edition. Den har åkt fram från vinterförvaringen idag och imorgon blir det BBQ av 2 kg fläskkarré, späckad med vitlök, färsk salvia och rosmarin. 150-175 grader i ca 4 timmar med ekved, ja snälla nån, kan ni tänka er dofterna...(H)
Gnurf17 april 2009
1. Ni Lyxlirare må än en gång förlåta mig, Gnurfen har ännu ingen Weber bara en vanlig simpel rund och trind klotgril utan lull-lull eller häftiga typbeteckningar....:p
2. Det är 3 grader varmt och mulet, ganska kraftig blåst....MEN den runda trinda är Tänd för 10min sedan!!! Det blir honungs/chili/vitlöksmarinerad fläskkarré, rotfrukter i ugn till det och en kall yoghurtsås......
(Y)
farmoringer17 april 2009
Vi har också "bara" en rund som vi köpte ny på rean i höstas. Men den är inte invigd ännu. Förhoppningsvis kommer det att ske i morgon.
Fast de har lovat småspik och lite snö, så man vet aldrig....
The_mama97mia17 april 2009
Alla grillar är underbara! TÄnt vare här! Citrus och kiwimarinerad pigghamkotlett i skivor, en massa grönsaker till det går på grillen och jag lägger potatis klädd i folie för samtidigt bakning medan grillen väntar på exakt rätt glöd. Mums..
Grilla mera alla!
snuosm17 april 2009
Älskar denna tråd (L)
På grund av halvstorm ställdes kvällens grillpremiär in här. Hämtade dock in Webern från vinterförvaringen i gäststugan, så nu står den redo på altanen. Åker och fixar fräsch och torr grillkol i morgon, så snart så...(Y)
farmoringer17 april 2009
Blir det något så när väder i morgon ska det bli älgentrecotê på grillen....Då blir det premiär för vår del i så fall....(Y)
majamia18 april 2009
Hej
Här är grillsäsongen i fullgång nu :D Vi köpte en Weber kolgrill med avlastningsbord vi sidan för något år sen och den är toppen! Vi har köpt billiga klotgrillar innan och vi tycker att det är en enorm skillnad. Det blir inget drag i dom billiga grillarna, så jag kan inget annat är rekomendera en weber.
Idag blir det hel fläskytterfilé på grillen och några skivor karré och många olika salsor!
Ha en fortsatt skön dag i vårsolen som strålar så vackert, ialla fall i skåne! :D
The_mama97mia18 april 2009
Mmmm.... visst är det mer och bättre drag i en weber pga att det är lättare att reglera spjällen!
Idag blir det nötstek, fransyska, som just nu ligger o möras under kiwiskivor, det ska bli spännande, testar att göra som med min kiwimarinerade högrev tror jag, med viss modifikation.
TIllbehör blir grönsaker i ugn, några potatis, morot, lök, sen har jag blomkål, squash o aubergine, blir nog finemang.
Får nog bli ngt örtsmör till det. Och så är jag sugen på en tomatsalsa med rejält drag i.
snuosm18 april 2009
Nu har vi haft vår efterlängtade grillpremiär med sol, lite blåst och geting uppe i allt grillos(H) Blåsten gjorde att det blev ett väldigt drag på glöden och karréskivorna vi grillade blev bränd i kanterna, men vad gör väl det. God grillsås supergott till. Dramatiskt avslut på det hela när sparvhöken jagade in en liten grönfink i fönstret intill. Den lilla tvärdog..:'(
När det ska wokas och bakas utomhus kör jag med murrikka vid eldstaden, gjorde iordning en sådan med inbyggd havsutsikt förra våren. Mysigt att sitta där och grädda spisbröd...(Y) Fast det är nog några veckor kvar till dess att den tinat fram....:p
Ja jag må då säga att min efterlängtade grillsäsongsstart frös inne, sicket bakslag.
Webern syns knappt under snön nu. Men men, man får bida sin tid och i väntan på glöden spara recept o tips på gott på grillen. (Y)
Vadå syns knappt under snön!?? Har du den UTE I OVÄDRET!?? Hmmm...jag som fick intrycket av att Mr Weber sover i sängen med dig om nätterna...(H) Planerar min egen grillpremiär till Långfredagen...men min billiga slinka till Klotgrill får sova ute i förrådet till dess....:p
ja kan bara instämma i att Weber grillen är bäst, har haft vår "one touch" i många år, men måste erkänna att vi har fått byta ut spjället eftersom det rostat sönder, men då är det ju bra att man kan köpa till och så håller den i lika många år igen. Har ni inte provat att grilla med indirekt metod så pröva det, det blir bara så bra resultat med stora köttbitar. maria:
hej
köpte en ny Weber summit gasgrill med allt.
Tyvärr har snön inte smält bort,så jag får vänta lite med att inviga den.
Föredrar gasgrillar och har en mindre för kolgrillning.
Saknar smaken på grilla entrecote....mmmm
Men Bohnke, har du snö fortfarande???
Jag förstår mig inte på gasolgrill, kör hederlig kolgrill. Det blir fläskfilé i citrusmarinad idag, diverse grönsaker också. TÄnkte göra ngt paket med fetaost, olliver, tomat, typ varm grekisk sallad.
Brinner det bättre i en weber?:o
(
Brinner det bättre i en weber?:o
Hehe, njaej det vete huggarn. Men den är bra för indirekt grillning och vanlig grillning och sen har man tio års garanti samt att det går att bara byta ut vissa delar... det vinner i längden det... (Y)
Jojo...jag förstår nog varför Hon gillar sin Mr Weber (L)
...sen har man tio års garanti samt att det går att bara byta ut vissa delar... det vinner i längden det... (Y)
Men... GNurfen... hahahaha....
Tänk om MÄN vore lika bra? Har bara varit tvungen att byta ut dom hela.
Mr Weber o jag lever nog lyckliga många år till. *flinar*
Näää....Män är betydligt enklare än Mr Weber. Jipiii...grillpremiär blev det idag...-1,2grader å där stod man å helgrillade marinerad fläskfilé...med en grillöl bredvid sig...och Totta Näslund på stereon.....vilken månad som helst är Sommaren här....(H)
(Var i Norrköping 2005 å lyssnade på Eldkvarn (Kungarna från Broadway) bara veckor efter Totta dött av sin cancer...å Plura deticerade en låt med orden "jag vet att du sitter på ett Moln däruppe och lyssnar på Dylan..."...)
Tja...det kan ju ALDRIG vara fel att lyssna på Mr Dylan...(Y)
Hej,
Drog igång Webern i förrgår. Det blev honungs- och timjanglaserade kycklingbröst med couscous-sallad (den som finns i en av Borséns kokböcker). Grymt gott! Denna Weber är min andra på 17 år och jag är mkt nöjd. För 7 år sedan såldes min första (den är still going strong!) och då kompletterades utrustningen med en Cactus Jack 16" Special Edition. Den har åkt fram från vinterförvaringen idag och imorgon blir det BBQ av 2 kg fläskkarré, späckad med vitlök, färsk salvia och rosmarin. 150-175 grader i ca 4 timmar med ekved, ja snälla nån, kan ni tänka er dofterna...(H)
1. Ni Lyxlirare må än en gång förlåta mig, Gnurfen har ännu ingen Weber bara en vanlig simpel rund och trind klotgril utan lull-lull eller häftiga typbeteckningar....:p
2. Det är 3 grader varmt och mulet, ganska kraftig blåst....MEN den runda trinda är Tänd för 10min sedan!!! Det blir honungs/chili/vitlöksmarinerad fläskkarré, rotfrukter i ugn till det och en kall yoghurtsås......
(Y)
Vi har också "bara" en rund som vi köpte ny på rean i höstas. Men den är inte invigd ännu. Förhoppningsvis kommer det att ske i morgon.
Fast de har lovat småspik och lite snö, så man vet aldrig....
Alla grillar är underbara! TÄnt vare här! Citrus och kiwimarinerad pigghamkotlett i skivor, en massa grönsaker till det går på grillen och jag lägger potatis klädd i folie för samtidigt bakning medan grillen väntar på exakt rätt glöd. Mums..
Grilla mera alla!
Älskar denna tråd (L)
På grund av halvstorm ställdes kvällens grillpremiär in här. Hämtade dock in Webern från vinterförvaringen i gäststugan, så nu står den redo på altanen. Åker och fixar fräsch och torr grillkol i morgon, så snart så...(Y)
Blir det något så när väder i morgon ska det bli älgentrecotê på grillen....Då blir det premiär för vår del i så fall....(Y)
Hej
Här är grillsäsongen i fullgång nu :D Vi köpte en Weber kolgrill med avlastningsbord vi sidan för något år sen och den är toppen! Vi har köpt billiga klotgrillar innan och vi tycker att det är en enorm skillnad. Det blir inget drag i dom billiga grillarna, så jag kan inget annat är rekomendera en weber.
Idag blir det hel fläskytterfilé på grillen och några skivor karré och många olika salsor!
Ha en fortsatt skön dag i vårsolen som strålar så vackert, ialla fall i skåne! :D
Mmmm.... visst är det mer och bättre drag i en weber pga att det är lättare att reglera spjällen!
Idag blir det nötstek, fransyska, som just nu ligger o möras under kiwiskivor, det ska bli spännande, testar att göra som med min kiwimarinerade högrev tror jag, med viss modifikation.
TIllbehör blir grönsaker i ugn, några potatis, morot, lök, sen har jag blomkål, squash o aubergine, blir nog finemang.
Får nog bli ngt örtsmör till det. Och så är jag sugen på en tomatsalsa med rejält drag i.
Nu har vi haft vår efterlängtade grillpremiär med sol, lite blåst och geting uppe i allt grillos(H) Blåsten gjorde att det blev ett väldigt drag på glöden och karréskivorna vi grillade blev bränd i kanterna, men vad gör väl det. God grillsås supergott till. Dramatiskt avslut på det hela när sparvhöken jagade in en liten grönfink i fönstret intill. Den lilla tvärdog..:'(