här har du ett tips :), bra att ha som grund o sen varierar du utifrån vad du har hemma ju.
festmaten4 januari 2009
Jag hittade ett recept i en bok, som jag la inhär snabbt som ögat!
Står i boken att om man tar i palsternacka så blir det en sötare o nötliknande smak. Undvik grönagrönsaker ex. brysselkål, broccoli kan ge buljongen allt för kraftig smak.
Tack för att du kom med idèen, nu skall jag själv ocksåtesta det. Grönsaksbuljong
The_mama97mia4 januari 2009
tack kalasmad., sparade den. Jag brukar försöka ta vara på spad och smaker men erkänner att jag har en massa buljongtärningar i skåpet...
LarsII5 januari 2009
Tack, ska genast koka för att ha. Väldigt lång koktid i det senaste men det nyttiga i grönsakerna förutom vitaminerna förstörs väl inte av det.
Man kan ju verkligen fråga sig varför Knorr-buljongtärningen på fisk ska behöva innehålla tre olika sorters glutamat-smakförstärkare. Blir att koka fiskbuljong nästa gång jag köper fisk.
TessaA17 maj 2009
Om du tröttnar på att koka egen kan jag rekommendera att du köper Biofoods ekologiska och vegetariska grönsaksbujong. Inga konstiga ämnen alls utan bara rena ingredienser. Finns på buljonghyllan på mitt Willys så den borde gå att få tag på överallt. Dom ska även ha kött och kycklingbuljong.
Lycka till!
Okänd17 maj 2009
Här kommer ett recept som jag haftnytta och glädje av i många år.
Man vet exakt vad den innehåller och så kan man "skryta" lite när man har gäster!
Blev bestört när jag läste listan på tillsatser i buljongtärningar och tänkte koka min egen grönsaksbuljong på frysta blandgrönsaker.
Kan ågon händig tala om för mig hur man gör?:o
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=541454
här har du ett tips :), bra att ha som grund o sen varierar du utifrån vad du har hemma ju.
Jag hittade ett recept i en bok, som jag la inhär snabbt som ögat!
Står i boken att om man tar i palsternacka så blir det en sötare o nötliknande smak. Undvik grönagrönsaker ex. brysselkål, broccoli kan ge buljongen allt för kraftig smak.
Tack för att du kom med idèen, nu skall jag själv ocksåtesta det.
Grönsaksbuljong
tack kalasmad., sparade den. Jag brukar försöka ta vara på spad och smaker men erkänner att jag har en massa buljongtärningar i skåpet...
Tack, ska genast koka för att ha. Väldigt lång koktid i det senaste men det nyttiga i grönsakerna förutom vitaminerna förstörs väl inte av det.
Man kan ju verkligen fråga sig varför Knorr-buljongtärningen på fisk ska behöva innehålla tre olika sorters glutamat-smakförstärkare. Blir att koka fiskbuljong nästa gång jag köper fisk.
Om du tröttnar på att koka egen kan jag rekommendera att du köper Biofoods ekologiska och vegetariska grönsaksbujong. Inga konstiga ämnen alls utan bara rena ingredienser. Finns på buljonghyllan på mitt Willys så den borde gå att få tag på överallt. Dom ska även ha kött och kycklingbuljong.
Lycka till!
Här kommer ett recept som jag haftnytta och glädje av i många år.
Man vet exakt vad den innehåller och så kan man "skryta" lite när man har gäster!
Grönsaksbuljong