Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp med broccoli!?

 • matsbr 22 augusti 2012

  Jag har knåpat ihop en soppa med följande ingredienser, 0.5 l Grädde, 2 st knippen Broccoli, 1 stor lök, lite grönsaksbuljong och salt+peppar. Sedan ordentligt med knaperstekt bacon ovanpå. Första gången som jag gjorde soppan blev den otroligt bra, mycket "mustig" och fin. Då jag tänkte göra om härligheten efter ett par veckor smakade den vedervärdigt. Fruktansvärt besk, gick inte att äta. Jag blev otroligt förvånad och har därför lagat soppan 6 ggr den senaste månaden för att utvärdera. 2 ggr otroligt god. 2 ggr oätlig/ fick slänga. 2 ggr sådär, beskt men går att äta.
  Jag begriper ingen ting. Jag använder alltid färsk broccoli som ser fin ut och tar inte med någon stam på broccolin utan bara det sprödaste längst ut.
  Är det någon som vet vad som hänt?
  Jag är tacksam för svar då jag dels tycker det är synd att inte kunna laga denna mycket goda soppa, men mest är jag otroligt nyfiken!

 • rosatalo 23 augusti 2012

  Jag blev också otroligt nyfiken. Beskriv hur du går till väga med tillagningen. Det kanske är någonting där som går fel ibland, även om man kanske tycker att man gör likadant varje gång. Det är ju inte bara lite det verkar skilja sig mellan gångerna om det går från "otroligt bra" till "vedervärdig och oätlig". Hoppas någon smart matlagningspecialist kan lösa mysteriet.

 • husmusen88 23 augusti 2012

  Mycket beror på broccolin har jag märkt, ibland är den bitter och illasmakande redan när man köper den fast den ser fin ut.

  Men broccoli och brysselkål får ibland en besk smak när de kokas, de ska bara sjudas upp pga en del ämnen i broccolin bryts sönder och ger både smak och lukt.

 • matsbr 23 augusti 2012

  Aha, kan det vara kokningen.. Jag är ingen storätare av grönsaker och kände pinamt nog inte till detta! Tänkte att man bara sjuder broccoli och brysselkol för att de inte skall bli sönderkokta och tråkiga i konsistensen. Jag kokar nog soppan försiktigt i 15-20 min så att den blir krämig och fin i konsistensen och broccolin får följa med från start. Hur ser man om broccolin är ok eller inte om den är fin i båda fallen? Bara att provsmaka i butiken kanske.. Men kan detta verkligen skilja soppan från riktigt god till helt oätlig?

 • TTJ 24 augusti 2012

  Har ingen förklaring.....men ville bara tipsa om att även stammen på broccoli är jättegott! Jag brukar skala den och använda i matlagningen, eller oftast hinner jag äta upp den rå ;) Väldigt gott i alla fall så kasta inte bort den.

 • Cassiopeya 24 augusti 2012

  Skrivet av TTJ den 24 aug 2012

  Har ingen förklaring.....men ville bara tipsa om att även stammen på broccoli är jättegott! Jag brukar skala den och använda i matlagningen, eller oftast hinner jag äta upp den rå ;) Väldigt gott i alla fall så kasta inte bort den.


  Så gör jag med hehe Stammen är god som snacks medan maten blir klar:)

 • The_mama97mia 24 augusti 2012

  Instammar, jag menar instämmer! :)
  Stammen är god! Den tycker jag nästanpå är sötare än blomman liksom!
  Fast jag vill nog koka den med, men har du en stavmixer så ska du ju absolut ha med den i koket!

 • jas65 24 augusti 2012

  Skala roten från det gröna, viktigt är att alltid sjuda.

  Höfta med broccolie i alla maträtter

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.