vad för delar använder man? Har just avnjutit klor och stjärt (hahah snuskigt det lät nu...) men ska man slänga i hela kroppen i grytan, alltså ALLT? eller vissa partier? hur gör man? är det nödvändigt att rosta dem? och varför isåfall`?
The_mama97mia14 augusti 2011
Du menar att ta reda på skal och skrov efter att ni avnjutit själva kräftan...
Tror jag.
Jag slänger i det mesta , kanske inte allt gröfs utan det som man så att säga kan plocka med fingrar.
Sen följer jag recept o tips för andra fonder här - sök på räkfond eller kräftfond.
Antingen fräsa skalen i smör o olja med lök m.m. , eller bara koka av.
Lycka till o BRA att du tar tillvara på alla smaker!
Jilliii14 augusti 2011
vad är gröfs
The_mama97mia14 augusti 2011
hehe ja du dialektalt kanske, jag menar allt som är som mjukdelar, inte skal o klor
jas6515 augusti 2011
Rosta kräftskalen i ugn vid 100 grader under 30 -40 minuter. Krossa skalen och stek dem med finhackade grönsaker såsom morot, lök, selleri och tomatpure'. Bränn av dem med lite konjak. Koka upp vitvin och låt dessa koka tillsammans. Smaka av med salt,peppar och canjene peppar.
Att man rostar skalen är för det ger mer smak av skalen då.
Ta inte med det som är svart i kräftorna.
Själv så fryser jag alltid skal efter vi har käkat räkor eller kräftor för att använda till en god fond.
vad för delar använder man? Har just avnjutit klor och stjärt (hahah snuskigt det lät nu...) men ska man slänga i hela kroppen i grytan, alltså ALLT? eller vissa partier? hur gör man? är det nödvändigt att rosta dem? och varför isåfall`?
Du menar att ta reda på skal och skrov efter att ni avnjutit själva kräftan...
Tror jag.
Jag slänger i det mesta , kanske inte allt gröfs utan det som man så att säga kan plocka med fingrar.
Sen följer jag recept o tips för andra fonder här - sök på räkfond eller kräftfond.
Antingen fräsa skalen i smör o olja med lök m.m. , eller bara koka av.
Lycka till o BRA att du tar tillvara på alla smaker!
vad är gröfs
hehe ja du dialektalt kanske, jag menar allt som är som mjukdelar, inte skal o klor
Rosta kräftskalen i ugn vid 100 grader under 30 -40 minuter. Krossa skalen och stek dem med finhackade grönsaker såsom morot, lök, selleri och tomatpure'. Bränn av dem med lite konjak. Koka upp vitvin och låt dessa koka tillsammans. Smaka av med salt,peppar och canjene peppar.
Att man rostar skalen är för det ger mer smak av skalen då.
Ta inte med det som är svart i kräftorna.
Själv så fryser jag alltid skal efter vi har käkat räkor eller kräftor för att använda till en god fond.