Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosmjölk!

  • markus 21 mars 2008

    Kolla in mitt kycklingrecept med kokosmjölk . galet gott

  • zonale 21 mars 2008

    Är det någon som har testat att ersätta tex grädde med soja och havreprodukter? Tycker att det finns en del men vet inte hur de fungerar i tex en gryta.

  • monac 21 mars 2008

    soya grädden är suverän! (Y)oatly(havre) är okey! (tycker jag)-är du mjölk/laktos allergiker huber06?
    :o

  • zonale 21 mars 2008

    Tack för ditt svar, monac. Nej jag är inte allergiker men jag ligger lite högt i kolesterolvärdet och ska vara sparsam med mejeriprodukter. Ska testa soyagrädden för vad jag vet så är den kolesterolfri.:)

  • Okänd 21 mars 2008

    Vi lagar ofta mat på oatly till våra allergiker och jag tycker det blir himla gott,men en del i köket tycker det är konstig smak.Ibland tycker jag det blir godare med oatly.Och mjölkfria pannkakor tycker jag är lika gott.Barnen tycker också om det.

  • Okänd 21 mars 2008

    Skrivet av Liliane den 21 mar 2008

    Vi lagar ofta mat på oatly till våra allergiker och jag tycker det blir himla gott,men en del i köket tycker det är konstig smak.Ibland tycker jag det blir godare med oatly.Och mjölkfria pannkakor tycker jag är lika gott.Barnen tycker också om det.

    Glömde säga att oatlyn är ganska krämig.Behövs inte mycket redning.

  • zonale 21 mars 2008

    Tack Liliane. Det blir att testa båda sorterna då:)!

  • lilas 30 mars 2008

    Jag läste i en kokbok att istället för kokosmjölk kan man koka upp 3 dl mjölk och 1 dl kokosflingor.
    Låt det stå och dra vid sidan av spisen medan du förbereder de andra ingredienserna.
    Sila ifrån kokosflingorna innan du häller i mjölken. :)

  • marinkovic 30 mars 2008

    (Y)
    Jag brujar steka svamp,purjolök,selleri,morötter i strimlor,lägger sedan i kokt broccoli & krydda med salt,peppar,curry gärna den röda.Strax innan häller jag över en burk kokosmjölk,sedan äter jag detta med coscous.Mmmmmmmm vad gott !:p

  • Kiddo 1 april 2008

    lilas har rätt, man kan göra kokosmjölk genom att blanda flingor och mjölk och sila av flingorna... det är ungefär så man gör riktigt kokosmjölk (det finns ingen mjök i en kokosnöt)... vissa indiska rätter skall ha kokosflingor över sig på slutet, gör då på samma sätt och lägg då flingorna i mjölk en stund innan och krama ur när du skall använda, så blir det saftigare... den överblivna mjölken kan sparas

  • redd 18 juli 2008

    Så att ni inte tror att kokosmjölk är nyttigt så innehåller det så gott enbart mättat fett.
    Riktigt illa med andra ord.

    Därmed inte sagt att man inte skall använda det, men tro inte att det är nyttigare än vanlig grädde.

  • Agi007 18 juli 2008

    Om man gillar coconut rice sa kan man halla i kokosmjolk i vattnet nar man kokar ris. Detta ris anvands i asiatisk mat, kommer tyvarr inte ihag vilket kok.

  • monac 18 juli 2008

    det där sista lät spännande...:) koka ris i kokosmjölk...måste ju bli UR GOTT!!!! ÄTA MED LITE WOKADE grönsaker & lite gröna russin!

  • sonja55 18 juli 2008

    Tänk att jag gillar inte alls smaken av kokosmjölk i matlagning (N)(N)

  • honungsdagg 6 februari 2009

    Prova att byta ut mjölken i bullarna till kokosmjölk istället! Min mamma lider av sura uppstötningar när hon äter bullar, men är dom gjorda med kokosmjölk så går det bra. Även ni som har laktos allergi kan ha nytta av detta tipset! Lycka till allihopa! :D

  • honungsdagg 6 februari 2009

    Prova att byta ut mjölken i bullarna till kokosmjölk istället! Min mamma lider av sura uppstötningar när hon äter bullar, men är dom gjorda med kokosmjölk så går det bra. Även ni som har laktos allergi kan ha nytta av detta tipset! Lycka till allihopa! :D

  • monac 6 februari 2009

    har kanske skrivit tidigare samma i en anna tråd...men pannkakor på kokosmjölk är gudagott.
    :D

    Röd linssoppa med kokosmjölk och saffran

    mycket god soppa!

    Morotsoppa med apelsin och kokos är oxå en höjdare...kanske lägger in recept på det endera dagen(om det inte redan finns. d.v.s.)

  • diktor 6 februari 2009

    Är mjölkproteinallergiker, så jag brukar göra pannkakor på sojamjölk. Skall pröva att göra dem med kokosmjölk nästa gång. Tack för tipset monac! (Y)

  • tilda 6 februari 2009

    Skrivet av diktor den 6 feb 2009

    Är mjölkproteinallergiker, så jag brukar göra pannkakor på sojamjölk. Skall pröva att göra dem med kokosmjölk nästa gång. Tack för tipset monac! (Y)


    Havredryck är inte alls dumt att göra pannkakor av heller.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.