Har just kommit hem från Novi Sad i regionen Vojvodina. Jag åt en helt fantastisk fisksoppa där. Den var röd och kryddig, förmodligen innehöll den både chili och paprika. Min misstanke är att den var gjord på karp, men är inte helt säker.
Är det någon som vet var man kan hitta ett recept på den? Blir galen om jag inte får äta den igen!
husmusen8812 juli 2011
Vet du vad soppan hette?
appelpapp12 juli 2011
Hej
Det är nog "Riblja Corba" du tänker på
appelpapp12 juli 2011
Det är en ganska stark fisksoppa på karp (gärna tillagad över öppen eld), mkt stark Ungersk paprika...kanske finns det recept både på Serbiska samt Ungerska...
Ja den är kanongod!!:p
Hoppas du hittar
Mvh
Sylvia
boz196512 juli 2011
Här är receptet för Riblja Corba (översättningen är från Google Translate och jag orkade inte renskriva texten):
3 lök
1 dl olja
1 / 2 kopp vitt vin
1 dl tomatjuice
salt, peppar, grönsaker, ättika
1 torkad chilipeppar
3 påsar med kryddor för fisk soppa
små bitar av blandad fisk (huvud och svans) av flod
ägg och mjölke
förberedelser
1
Finhacka löken och slipa den, lägga den i olja,
2
Tillsätt 1 dl vatten och låt sjuda tills det är fluffigt.
3
Tillsätt 3 påsar med kryddor för fisk soppa och rör om väl
4
Inte att klumpar, tillsätt sedan vatten och låt koka.
5
Vid första härbärge och soppa kokar, tillsätt salt, lite peppar, Vegeta, tomatjuice, 1 / 2 dl vitt vin, torrt varm paprika hela (inte krossa) och lite vinäger.
6
Soup försöker alltid träffa smak. Sätt på den igen eld och koka det tills det kokar, ta bort från elden
7
tillsätt mosade fisk och ägg och gelé.
8
Ägg och mjölke kommer iznječiti tidigare med en gaffel eller
9
hand. Koka på svag värme ca 10 minuter.
10
Soppa bör kryddig, salt, surt.
11
Blanda inte soppan för att fisken inte skulle ha kollapsat.
Har just kommit hem från Novi Sad i regionen Vojvodina. Jag åt en helt fantastisk fisksoppa där. Den var röd och kryddig, förmodligen innehöll den både chili och paprika. Min misstanke är att den var gjord på karp, men är inte helt säker.
Är det någon som vet var man kan hitta ett recept på den? Blir galen om jag inte får äta den igen!
Vet du vad soppan hette?
Hej
Det är nog "Riblja Corba" du tänker på
Det är en ganska stark fisksoppa på karp (gärna tillagad över öppen eld), mkt stark Ungersk paprika...kanske finns det recept både på Serbiska samt Ungerska...
Ja den är kanongod!!:p
Hoppas du hittar
Mvh
Sylvia
Här är receptet för Riblja Corba (översättningen är från Google Translate och jag orkade inte renskriva texten):
3 lök
1 dl olja
1 / 2 kopp vitt vin
1 dl tomatjuice
salt, peppar, grönsaker, ättika
1 torkad chilipeppar
3 påsar med kryddor för fisk soppa
små bitar av blandad fisk (huvud och svans) av flod
ägg och mjölke
förberedelser
1
Finhacka löken och slipa den, lägga den i olja,
2
Tillsätt 1 dl vatten och låt sjuda tills det är fluffigt.
3
Tillsätt 3 påsar med kryddor för fisk soppa och rör om väl
4
Inte att klumpar, tillsätt sedan vatten och låt koka.
5
Vid första härbärge och soppa kokar, tillsätt salt, lite peppar, Vegeta, tomatjuice, 1 / 2 dl vitt vin, torrt varm paprika hela (inte krossa) och lite vinäger.
6
Soup försöker alltid träffa smak. Sätt på den igen eld och koka det tills det kokar, ta bort från elden
7
tillsätt mosade fisk och ägg och gelé.
8
Ägg och mjölke kommer iznječiti tidigare med en gaffel eller
9
hand. Koka på svag värme ca 10 minuter.
10
Soppa bör kryddig, salt, surt.
11
Blanda inte soppan för att fisken inte skulle ha kollapsat.
*skratt* detta underbara Google translate... ;)
Tackar för alla svar!