Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffran!

  • 13 januari 2000

    Saffran är en underbart god krydda som kan användas året om (tycker jag), piffar upp många soppor med både smak och färg!

  • mkall 23 januari 2008

    (Y) Håller med du! Speciellt soppor m fisk, där gör saffran underverk både smak och doftmässigt.:p

  • lennali 23 januari 2008

    Särskilt till fisksoppa är saffran toppen (Y)

  • mkall 23 januari 2008

    Lade ut ett fisksopperecept nyss, prova gärna det, det är kanongott. Mvh mattias(Y)

  • Amika 24 januari 2008

    Ja, jag håller med fullt ut. :)
    JAg brukar koka risoni med saffran och buljong tärning i vattnet. sen häller jag av vattnet och rör ihop risoni, ruccola och körsbärstomater. Blandar även ner lite vinäger och olivolja. smakar av med salt o peppar. Serverar sen med något kött till. :) Gott som bara den. Både kallt o varmt. :)

  • styvan 24 januari 2008

    Saffran kan man använda till mycket men tyvärr glömmer man bort det!:(

  • Okänd 24 januari 2008

    Jag vill helst bara ha det i bullar:)

  • tina62 24 januari 2008

    God smak och läcker färg. Används alldeles förlite tycker jag.

  • anluk 24 januari 2008

    Särskilt i fisksoppa är det underbart!

  • evaldo 24 januari 2008

    I risrätter använder jag saffran ibland.

  • Fishli 24 januari 2008

    Vi brukar göra en pastasallad med saffran och ädelost, och lite annat smått och gott, ska nog lura av mamma receptet :)

  • enAnnan 24 januari 2008

    Även gott i kalla dressingar till stekt fisk :)
    ja det är en användbar (men ack så dyr) krydda

  • monac 18 februari 2008

    året runt i & till det mesta,den enklaste linssoppan får sig ett lyft...ihop med färsk ingefära & chili(Y) mmmm...

  • Juaqin 3 juli 2008

    Och saffran brukar jag använda i köttgrytor, det är supergott, och så klart i glass samt i soppor, jag använder saffran hela året runt, underskattad krydda tycker jag :)
    (L)

  • festmaten 3 juli 2008

    Jag förknippar saffran med julen, måste prova att använda det mer.

    Annars är gurkmeja också bra att sätta färg på ris, bröd mm.

  • bjuranna 3 juli 2008

    Och glöm inte bort paellan! Supergott!(Y)

  • MrDread 15 oktober 2008

    Och Risotton får verkligen ett rejält lyft med några strimmor saffran i. :p
    -Soppamannen

  • frucaos 15 oktober 2008

    Skrivet av Fishli den 24 jan 2008

    Vi brukar göra en pastasallad med saffran och ädelost, och lite annat smått och gott, ska nog lura av mamma receptet :)


    Ja, snälla gör det - och lägg ut det! Det låter supergott!!
    Synd att det är så pass dyrt med saffran, för visst är det gott.

  • The_mama97mia 15 oktober 2008

    Vad kul att den här tråden fick liv igen, jag blev inspirerad, har risgrynsgröt hemma som ingen vill äta upp (ja jag erkänner, halvfabrikat eller hel till o med, ni vet färdig i "korv") o nu ska jag göra saffranspannkaka på det!!! Det är ju såååå gott o passar bra som efterrätt efter en soppa till middag! (Y)

  • LaJefa 15 oktober 2008

    Skrivet av bjuranna den 3 jul 2008

    Och glöm inte bort paellan! Supergott!(Y)


    Instämmer, och det är ett MÅSTE i paella.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.