Saffran är en underbart god krydda som kan användas året om (tycker jag), piffar upp många soppor med både smak och färg!
mkall23 januari 2008
(Y) Håller med du! Speciellt soppor m fisk, där gör saffran underverk både smak och doftmässigt.:p
lennali23 januari 2008
Särskilt till fisksoppa är saffran toppen (Y)
mkall23 januari 2008
Lade ut ett fisksopperecept nyss, prova gärna det, det är kanongott. Mvh mattias(Y)
Amika24 januari 2008
Ja, jag håller med fullt ut. :)
JAg brukar koka risoni med saffran och buljong tärning i vattnet. sen häller jag av vattnet och rör ihop risoni, ruccola och körsbärstomater. Blandar även ner lite vinäger och olivolja. smakar av med salt o peppar. Serverar sen med något kött till. :) Gott som bara den. Både kallt o varmt. :)
styvan24 januari 2008
Saffran kan man använda till mycket men tyvärr glömmer man bort det!:(
Okänd24 januari 2008
Jag vill helst bara ha det i bullar:)
tina6224 januari 2008
God smak och läcker färg. Används alldeles förlite tycker jag.
anluk24 januari 2008
Särskilt i fisksoppa är det underbart!
evaldo24 januari 2008
I risrätter använder jag saffran ibland.
Fishli24 januari 2008
Vi brukar göra en pastasallad med saffran och ädelost, och lite annat smått och gott, ska nog lura av mamma receptet :)
enAnnan24 januari 2008
Även gott i kalla dressingar till stekt fisk :)
ja det är en användbar (men ack så dyr) krydda
monac18 februari 2008
året runt i & till det mesta,den enklaste linssoppan får sig ett lyft...ihop med färsk ingefära & chili(Y) mmmm...
Juaqin3 juli 2008
Och saffran brukar jag använda i köttgrytor, det är supergott, och så klart i glass samt i soppor, jag använder saffran hela året runt, underskattad krydda tycker jag :)
(L)
festmaten3 juli 2008
Jag förknippar saffran med julen, måste prova att använda det mer.
Annars är gurkmeja också bra att sätta färg på ris, bröd mm.
bjuranna3 juli 2008
Och glöm inte bort paellan! Supergott!(Y)
MrDread15 oktober 2008
Och Risotton får verkligen ett rejält lyft med några strimmor saffran i. :p
-Soppamannen
frucaos15 oktober 2008
Skrivet av Fishli den 24 jan 2008
Vi brukar göra en pastasallad med saffran och ädelost, och lite annat smått och gott, ska nog lura av mamma receptet :)
Ja, snälla gör det - och lägg ut det! Det låter supergott!!
Synd att det är så pass dyrt med saffran, för visst är det gott.
The_mama97mia15 oktober 2008
Vad kul att den här tråden fick liv igen, jag blev inspirerad, har risgrynsgröt hemma som ingen vill äta upp (ja jag erkänner, halvfabrikat eller hel till o med, ni vet färdig i "korv") o nu ska jag göra saffranspannkaka på det!!! Det är ju såååå gott o passar bra som efterrätt efter en soppa till middag! (Y)
Saffran är en underbart god krydda som kan användas året om (tycker jag), piffar upp många soppor med både smak och färg!
(Y) Håller med du! Speciellt soppor m fisk, där gör saffran underverk både smak och doftmässigt.:p
Särskilt till fisksoppa är saffran toppen (Y)
Lade ut ett fisksopperecept nyss, prova gärna det, det är kanongott. Mvh mattias(Y)
Ja, jag håller med fullt ut. :)
JAg brukar koka risoni med saffran och buljong tärning i vattnet. sen häller jag av vattnet och rör ihop risoni, ruccola och körsbärstomater. Blandar även ner lite vinäger och olivolja. smakar av med salt o peppar. Serverar sen med något kött till. :) Gott som bara den. Både kallt o varmt. :)
Saffran kan man använda till mycket men tyvärr glömmer man bort det!:(
Jag vill helst bara ha det i bullar:)
God smak och läcker färg. Används alldeles förlite tycker jag.
Särskilt i fisksoppa är det underbart!
I risrätter använder jag saffran ibland.
Vi brukar göra en pastasallad med saffran och ädelost, och lite annat smått och gott, ska nog lura av mamma receptet :)
Även gott i kalla dressingar till stekt fisk :)
ja det är en användbar (men ack så dyr) krydda
året runt i & till det mesta,den enklaste linssoppan får sig ett lyft...ihop med färsk ingefära & chili(Y) mmmm...
Och saffran brukar jag använda i köttgrytor, det är supergott, och så klart i glass samt i soppor, jag använder saffran hela året runt, underskattad krydda tycker jag :)
(L)
Jag förknippar saffran med julen, måste prova att använda det mer.
Annars är gurkmeja också bra att sätta färg på ris, bröd mm.
Och glöm inte bort paellan! Supergott!(Y)
Och Risotton får verkligen ett rejält lyft med några strimmor saffran i. :p
-Soppamannen
Vi brukar göra en pastasallad med saffran och ädelost, och lite annat smått och gott, ska nog lura av mamma receptet :)
Ja, snälla gör det - och lägg ut det! Det låter supergott!!
Synd att det är så pass dyrt med saffran, för visst är det gott.
Vad kul att den här tråden fick liv igen, jag blev inspirerad, har risgrynsgröt hemma som ingen vill äta upp (ja jag erkänner, halvfabrikat eller hel till o med, ni vet färdig i "korv") o nu ska jag göra saffranspannkaka på det!!! Det är ju såååå gott o passar bra som efterrätt efter en soppa till middag! (Y)
Och glöm inte bort paellan! Supergott!(Y)
Instämmer, och det är ett MÅSTE i paella.