Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffran!

  • monac 15 oktober 2008

    Blomkålscurry med saffran & kokos...mmmmmmmmm. (Y)men jösses vad ÄNNU dyrare den blivit .:o

  • The_mama97mia 18 november 2008

    Monac, vilken menade du haha, blomkålen har blivit dyr, kokospriset är jag inte uppdaterad på... Men köpte idag saffran på ICA; 2 pkt för 25 spänn och VISST fn är det dyrt. Jag skoja bara.

  • monac 19 november 2008

    :D
    Brukar även ha det i matbröd med soltorkade tomater, samt pumpakärnorde blir både snyggt och gott!

  • Lilljeppe 19 november 2008

    Ja, det blir ju mer matlagning med saffran nu när det närmar sig juletider. Konstigt att jag mest gör mat med saffran nu under vintern. Det fungerar ju faktiskt året om:D

  • lollilotta 19 november 2008

    Njea, jag är nog mer för att saffran ska vara till lussebullarna! Det luktar lucia av saffran :)

  • monac 19 november 2008

    saffrans aioli till fisk/skaldjur eller grillade grönsaker(Y)

  • Berntsdotter 20 november 2008

    Precis som många andra förknippar jag saffran med lussekatter. Men för någon vecka sen fick jag äta saffran tillsammans med pasta (har bara ätit det i Paella och fisksoppa innan) och det var en riktig höjdare!

    Tagliatelle kokas som vanligt. Olivolja och saffran blandas och sen häller man det över pastan och blandar runt. Serveras med fördel tillsammans med ugnsbakad kyckling. Till servering fanns en blandning av fint hackad persilja, fint hackad vitlök och riven parmesanost som man strödde över pastan. Riktigt gott!

  • jessica-j 20 november 2008

    Vi brukar göra en pastasås med saffran, kyckling och broccoli... riktigt gott... Så det blir nog att testa tipset som Berntsdotter skrivit.. kanske till första advent.. :)

  • Kicki8 20 november 2008

    Detta är gott. Jag brukar använda tagliatelle snyggt tillsammans med morotsflarnen.
    Pasta i saffranssås

  • Gull-Britt-Maria 20 november 2008

    Saffran är väldigt gott i många olika maträtter. Men finns det olika sorters saffran som är bättre eller sämre?

  • zonale 20 november 2008

    Fisksoppa med saffran är en favorit!:)

  • Berntsdotter 20 november 2008

    Svar till Gullibritta:
    Intressant inlägg! :) Oftast får man ju inte välja vilken saffran man köper, på både gott och ont. I alla fall där jag bor har man saffran i kassan. Jag gillar Santa Marias saffran bäst men handlar jag på Ica så får jag deras egna märke. Vart köper man annars saffran så att man kan välja själv?

  • Tillberga 20 november 2008

    detta att köpa saffran är inte lätt
    men i våra invandrares butiker kan man hitta siffran av hög kvallitet

  • Feffy 21 november 2008

    Mm som många redan har sagt passar saffran verkligen till fisk, speciellt soppor. Jag använder saffran aldeles för sällan. Det är synd för det är verkligen en god krydda som passa till mer än bullar.

  • ida85 21 november 2008

    saffean är en av mina favoritkryddor ! :) Innan jag började jobba på restaurang fattade jag inte hur mkt man kan göra med saffran & vad man kan den i ! Pastasallad, soppor,
    Vi brukar ha en jättegod pastasallad med räkor, hackad paprika & hackad salladslök ! mums (L)

  • vitsvanshjorten 20 april 2009

    Saffran, mums! det är också bra i hemgjord kola!

  • Okänd 20 april 2009

    +Saffran är kanon!
    Kan inte någon ge mig ett ton!!! (L)

  • mattant41 20 april 2009

    Gjorde kola med saffran i till jul eller mer som fudge vart det men alla som smakade tyckte den var kanon.
    Annars brukar vi göra en pastasås med saffran och skaldjur i.

  • kockenamatoren 20 april 2009

    Ett litet tips om saffran... För att få ut mer arom så lägg saffran på aluminium folie och rosta saffranstrimlorna över stekpanna på medelvärme i två -tre minuter ,,,

  • Elibj 20 april 2009

    Det bästa maträtt med saffran är för mig Paella.
    Den gör susen...*

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.