Blomkålscurry med saffran & kokos...mmmmmmmmm. (Y)men jösses vad ÄNNU dyrare den blivit .:o
The_mama97mia18 november 2008
Monac, vilken menade du haha, blomkålen har blivit dyr, kokospriset är jag inte uppdaterad på... Men köpte idag saffran på ICA; 2 pkt för 25 spänn och VISST fn är det dyrt. Jag skoja bara.
monac19 november 2008
:D
Brukar även ha det i matbröd med soltorkade tomater, samt pumpakärnorde blir både snyggt och gott!
Lilljeppe19 november 2008
Ja, det blir ju mer matlagning med saffran nu när det närmar sig juletider. Konstigt att jag mest gör mat med saffran nu under vintern. Det fungerar ju faktiskt året om:D
lollilotta19 november 2008
Njea, jag är nog mer för att saffran ska vara till lussebullarna! Det luktar lucia av saffran :)
monac19 november 2008
saffrans aioli till fisk/skaldjur eller grillade grönsaker(Y)
Berntsdotter20 november 2008
Precis som många andra förknippar jag saffran med lussekatter. Men för någon vecka sen fick jag äta saffran tillsammans med pasta (har bara ätit det i Paella och fisksoppa innan) och det var en riktig höjdare!
Tagliatelle kokas som vanligt. Olivolja och saffran blandas och sen häller man det över pastan och blandar runt. Serveras med fördel tillsammans med ugnsbakad kyckling. Till servering fanns en blandning av fint hackad persilja, fint hackad vitlök och riven parmesanost som man strödde över pastan. Riktigt gott!
jessica-j20 november 2008
Vi brukar göra en pastasås med saffran, kyckling och broccoli... riktigt gott... Så det blir nog att testa tipset som Berntsdotter skrivit.. kanske till första advent.. :)
Kicki820 november 2008
Detta är gott. Jag brukar använda tagliatelle snyggt tillsammans med morotsflarnen. Pasta i saffranssås
Gull-Britt-Maria20 november 2008
Saffran är väldigt gott i många olika maträtter. Men finns det olika sorters saffran som är bättre eller sämre?
zonale20 november 2008
Fisksoppa med saffran är en favorit!:)
Berntsdotter20 november 2008
Svar till Gullibritta:
Intressant inlägg! :) Oftast får man ju inte välja vilken saffran man köper, på både gott och ont. I alla fall där jag bor har man saffran i kassan. Jag gillar Santa Marias saffran bäst men handlar jag på Ica så får jag deras egna märke. Vart köper man annars saffran så att man kan välja själv?
Tillberga20 november 2008
detta att köpa saffran är inte lätt
men i våra invandrares butiker kan man hitta siffran av hög kvallitet
Feffy21 november 2008
Mm som många redan har sagt passar saffran verkligen till fisk, speciellt soppor. Jag använder saffran aldeles för sällan. Det är synd för det är verkligen en god krydda som passa till mer än bullar.
ida8521 november 2008
saffean är en av mina favoritkryddor ! :) Innan jag började jobba på restaurang fattade jag inte hur mkt man kan göra med saffran & vad man kan den i ! Pastasallad, soppor,
Vi brukar ha en jättegod pastasallad med räkor, hackad paprika & hackad salladslök ! mums (L)
vitsvanshjorten20 april 2009
Saffran, mums! det är också bra i hemgjord kola!
Okänd20 april 2009
+Saffran är kanon!
Kan inte någon ge mig ett ton!!! (L)
mattant4120 april 2009
Gjorde kola med saffran i till jul eller mer som fudge vart det men alla som smakade tyckte den var kanon.
Annars brukar vi göra en pastasås med saffran och skaldjur i.
kockenamatoren20 april 2009
Ett litet tips om saffran... För att få ut mer arom så lägg saffran på aluminium folie och rosta saffranstrimlorna över stekpanna på medelvärme i två -tre minuter ,,,
Elibj20 april 2009
Det bästa maträtt med saffran är för mig Paella.
Den gör susen...*
Blomkålscurry med saffran & kokos...mmmmmmmmm. (Y)men jösses vad ÄNNU dyrare den blivit .:o
Monac, vilken menade du haha, blomkålen har blivit dyr, kokospriset är jag inte uppdaterad på... Men köpte idag saffran på ICA; 2 pkt för 25 spänn och VISST fn är det dyrt. Jag skoja bara.
:D
Brukar även ha det i matbröd med soltorkade tomater, samt pumpakärnorde blir både snyggt och gott!
Ja, det blir ju mer matlagning med saffran nu när det närmar sig juletider. Konstigt att jag mest gör mat med saffran nu under vintern. Det fungerar ju faktiskt året om:D
Njea, jag är nog mer för att saffran ska vara till lussebullarna! Det luktar lucia av saffran :)
saffrans aioli till fisk/skaldjur eller grillade grönsaker(Y)
Precis som många andra förknippar jag saffran med lussekatter. Men för någon vecka sen fick jag äta saffran tillsammans med pasta (har bara ätit det i Paella och fisksoppa innan) och det var en riktig höjdare!
Tagliatelle kokas som vanligt. Olivolja och saffran blandas och sen häller man det över pastan och blandar runt. Serveras med fördel tillsammans med ugnsbakad kyckling. Till servering fanns en blandning av fint hackad persilja, fint hackad vitlök och riven parmesanost som man strödde över pastan. Riktigt gott!
Vi brukar göra en pastasås med saffran, kyckling och broccoli... riktigt gott... Så det blir nog att testa tipset som Berntsdotter skrivit.. kanske till första advent.. :)
Detta är gott. Jag brukar använda tagliatelle snyggt tillsammans med morotsflarnen.
Pasta i saffranssås
Saffran är väldigt gott i många olika maträtter. Men finns det olika sorters saffran som är bättre eller sämre?
Fisksoppa med saffran är en favorit!:)
Svar till Gullibritta:
Intressant inlägg! :) Oftast får man ju inte välja vilken saffran man köper, på både gott och ont. I alla fall där jag bor har man saffran i kassan. Jag gillar Santa Marias saffran bäst men handlar jag på Ica så får jag deras egna märke. Vart köper man annars saffran så att man kan välja själv?
detta att köpa saffran är inte lätt
men i våra invandrares butiker kan man hitta siffran av hög kvallitet
Mm som många redan har sagt passar saffran verkligen till fisk, speciellt soppor. Jag använder saffran aldeles för sällan. Det är synd för det är verkligen en god krydda som passa till mer än bullar.
saffean är en av mina favoritkryddor ! :) Innan jag började jobba på restaurang fattade jag inte hur mkt man kan göra med saffran & vad man kan den i ! Pastasallad, soppor,
Vi brukar ha en jättegod pastasallad med räkor, hackad paprika & hackad salladslök ! mums (L)
Saffran, mums! det är också bra i hemgjord kola!
+Saffran är kanon!
Kan inte någon ge mig ett ton!!! (L)
Gjorde kola med saffran i till jul eller mer som fudge vart det men alla som smakade tyckte den var kanon.
Annars brukar vi göra en pastasås med saffran och skaldjur i.
Ett litet tips om saffran... För att få ut mer arom så lägg saffran på aluminium folie och rosta saffranstrimlorna över stekpanna på medelvärme i två -tre minuter ,,,
Det bästa maträtt med saffran är för mig Paella.
Den gör susen...*