Jag råkar ha ett litet trädgårsland och där har jag bla sparris och det blir helt underbart gott att koka soppa på dem mums mums.
Enkelr är det och snabbt gåt det.
Nyttigt och miljövänligt:p
farmoringer14 juni 2008
Jag har ett stort stånd med libbsticka i trädgården. Den står bara som prydnad. Vet inte riktigt när jag ska använda den...
Men lät bättre med sparris i trädgården än libbsticka...:D
The_mama97mia14 juni 2008
härligt med egna täpport o det som växer i dom.... här är det bara tistel och maskros... :(
zonale14 juni 2008
Libbstcka är mycket god i soppor och gryträtter av olika slag. Testa vet jag!!! Annars kan du skicka den till mig haha:p
zonale14 juni 2008
Visst går det lite för fort ibland och det blir slarvfel, libbsticka ska det naturligtvis vara.:)
farmoringer14 juni 2008
Vet att libbsticka finns med i herbamare, så man kanske skulle torka och använda som krydda..
zonale14 juni 2008
Min mor torkade alltid libbstickan så det går alldeles utmärkt:)
lenajeanette14 juni 2008
Kolla in www.taffel.se där finns lite recept med libbsticka.
Den sägs även hålla huggorm borta....
Egen färsk sparris, VILKEN LYX!!!!(Y) Ät o Njut:D
lenajeanette14 juni 2008
Psst, var försiktig med libbstickan, mängden menar jag.
Men tomatsalladen på www.taffel.se, verkar inte gå av för hackor. MUMS!!
farmoringer14 juni 2008
Tack för alla tips. Själv hittade jag detta recept...
Libbstickssoppa
2 msk smör
2 gula lökar, finhackade
4 msk finhackade blad av libbsticka
2 1/2 msk vetemjöl
6 dl höns- eller grönsaksbuljong
3 dl mjölk (fast jag tar nog crème fraiche + vatten...)
salt, vitpeppar
zonale14 juni 2008
Själv har jag bara torkad libbsticka men det borde också gå bra till din soppa, farmoringer. Blir väl kraftigare smak av den torkade och då bör mängden minskas, eller??
farmoringer14 juni 2008
Inte en aning, jag är helt novis när det gäller libbstickan...Men jag brukar provsmaka bladen när jag går rundan i trädgården...:)
zonale14 juni 2008
Det finns inget annat än att ha i lite i taget och smaka sig fram antar jag.
monac14 juni 2008
hmmm....sparrisen skulle jag grilla!:) ååå vad gott!
Libbstickan är utmärkt i soppor & grytor som smakförhöjjare.
Samt som någon nämde....mot ormar(Y)
The_mama97mia14 juni 2008
Undrar över hur man gör med libbsticka mot ormar? Bjuder man dom på det??? *ler*
farmoringer14 juni 2008
Skrivet av mama97mia den 14 jun 2008
Undrar över hur man gör med libbsticka mot ormar? Bjuder man dom på det??? *ler*
Ha.. ha...Ja det undrar jag också....
Kanske man ska plantera en libbsticka så kommer dom inte just dit. Men hur stor kvadratcirkel kommer dom inte på tro???
The_mama97mia14 juni 2008
Eller ska man strö torkad eller färsk libbsticka (vilket namn egentligen!!!!! - libbsticka! Kan du vara själv!!!!) runt huset ?????
Jag råkar ha ett litet trädgårsland och där har jag bla sparris och det blir helt underbart gott att koka soppa på dem mums mums.
Enkelr är det och snabbt gåt det.
Nyttigt och miljövänligt:p
Jag har ett stort stånd med libbsticka i trädgården. Den står bara som prydnad. Vet inte riktigt när jag ska använda den...
Men lät bättre med sparris i trädgården än libbsticka...:D
härligt med egna täpport o det som växer i dom.... här är det bara tistel och maskros... :(
Libbstcka är mycket god i soppor och gryträtter av olika slag. Testa vet jag!!! Annars kan du skicka den till mig haha:p
Visst går det lite för fort ibland och det blir slarvfel, libbsticka ska det naturligtvis vara.:)
Vet att libbsticka finns med i herbamare, så man kanske skulle torka och använda som krydda..
Min mor torkade alltid libbstickan så det går alldeles utmärkt:)
Kolla in www.taffel.se där finns lite recept med libbsticka.
Den sägs även hålla huggorm borta....
Egen färsk sparris, VILKEN LYX!!!!(Y) Ät o Njut:D
Psst, var försiktig med libbstickan, mängden menar jag.
Men tomatsalladen på www.taffel.se, verkar inte gå av för hackor. MUMS!!
Tack för alla tips. Själv hittade jag detta recept...
Libbstickssoppa
2 msk smör
2 gula lökar, finhackade
4 msk finhackade blad av libbsticka
2 1/2 msk vetemjöl
6 dl höns- eller grönsaksbuljong
3 dl mjölk (fast jag tar nog crème fraiche + vatten...)
salt, vitpeppar
Själv har jag bara torkad libbsticka men det borde också gå bra till din soppa, farmoringer. Blir väl kraftigare smak av den torkade och då bör mängden minskas, eller??
Inte en aning, jag är helt novis när det gäller libbstickan...Men jag brukar provsmaka bladen när jag går rundan i trädgården...:)
Det finns inget annat än att ha i lite i taget och smaka sig fram antar jag.
hmmm....sparrisen skulle jag grilla!:) ååå vad gott!
Libbstickan är utmärkt i soppor & grytor som smakförhöjjare.
Samt som någon nämde....mot ormar(Y)
Undrar över hur man gör med libbsticka mot ormar? Bjuder man dom på det??? *ler*
Undrar över hur man gör med libbsticka mot ormar? Bjuder man dom på det??? *ler*
Ha.. ha...Ja det undrar jag också....
Kanske man ska plantera en libbsticka så kommer dom inte just dit. Men hur stor kvadratcirkel kommer dom inte på tro???
Eller ska man strö torkad eller färsk libbsticka (vilket namn egentligen!!!!! - libbsticka! Kan du vara själv!!!!) runt huset ?????