Andra goda äggrätter som är enkla, snabba och goda?AS
6 september 2000
"Ägg Cocotte"4 ägg150 g färskrökt lax4 msk finhackad dill4-6 msk vispgrädde1/2 krm nymalen svartpepparsmör till formarnaSätt ugnen på 175 grader. Putsa laxen, skär bort skinnet och plocka bort så mycket ben som möjligt. Skär laxköttet i strimlor. Hacka dillen. Blanda lax och dill. Smörj 4 eldfästa portionsformar. Fördela lax- och dillblandningen i botten på formarna. Knäck äggen ett och ett i en kopp för att vara säker på att äggen är färska och att gulan förblir hel. Häll försiktigt över ett ägg ivarje form. Lägg 1-1 1/2 msk vispgrädde ovanpå varje ägg. Grädda formarna i vattenbad i ugnen ca 10 minuter eller tills äggvitan just stelnat men gulan förtfarade är lös. Garnera cocotterna med dill och servera genast.VariationerÄgg i cocotte kan varieras på många olika sätt. Byt ut laxen och dillen och bottna formarna med t ex:Skivade smörfrästa champinjonerAvrunna sparrisknopparEtt par ansjovisfiléer och 1 tsk mjukstekt lök1 msk muskotkryddad smörfräst hel spenat1 msk svampstuvning
Andra goda äggrätter som är enkla, snabba och goda?AS
"Ägg Cocotte"4 ägg150 g färskrökt lax4 msk finhackad dill4-6 msk vispgrädde1/2 krm nymalen svartpepparsmör till formarnaSätt ugnen på 175 grader. Putsa laxen, skär bort skinnet och plocka bort så mycket ben som möjligt. Skär laxköttet i strimlor. Hacka dillen. Blanda lax och dill. Smörj 4 eldfästa portionsformar. Fördela lax- och dillblandningen i botten på formarna. Knäck äggen ett och ett i en kopp för att vara säker på att äggen är färska och att gulan förblir hel. Häll försiktigt över ett ägg ivarje form. Lägg 1-1 1/2 msk vispgrädde ovanpå varje ägg. Grädda formarna i vattenbad i ugnen ca 10 minuter eller tills äggvitan just stelnat men gulan förtfarade är lös. Garnera cocotterna med dill och servera genast.VariationerÄgg i cocotte kan varieras på många olika sätt. Byt ut laxen och dillen och bottna formarna med t ex:Skivade smörfrästa champinjonerAvrunna sparrisknopparEtt par ansjovisfiléer och 1 tsk mjukstekt lök1 msk muskotkryddad smörfräst hel spenat1 msk svampstuvning