Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkompot

  • robzon 23 november 2012

    Hejsan
    Finns det någon som kan hjälpa mig ...{worship}
    med ett bra recept på Äppelkompott...Ett som man har till kött...
    Tänkte göra något annat än äppelmos till skinkan i år...{clap}
    Är tacksam för alla svar.....

  • svengelsk 23 november 2012

    Googla apple sauce. Det finns många recept. Bramleys är ett engelsk matäpple som mosar sig så om du inte vill ha mos, välj dessertäpple och tag mindre socker.

  • robzon 23 november 2012

    okej.. ska göra det ...:) Tack för tipset....{handshake}
    jag vill ju inte ha ett mos... utan bitar.. så då ska jag jaga dessert äpplen...
    är det fler som har tips lägg in dom här
    Tack{bashful}
    {bashful}

  • elleave 23 november 2012

    Äppelsylt/kompott

    1kg skalade, urkärnade och tärnade äpplen (skuren vikt)
    1 kg syltsocker
    1 citron
    2-3 kanelstänger
    ½-1 vaniljstång


    Pressa halva citronen i en bunke, häll i kallt vatten.
    Skär äpplet i sockerbits-stora tärningar, lägg eftersom i vattnet.
    Pressa i resten av citronen i en gryta, skåra och skrapa ur vaniljen och ha i både stången och fröna i grytan. Lägg i kanelen, sockret och till sist äppelbitarna (det gör inget om lite vatten kommer med)
    Koka upp under omrörning och låt koka ca 4min

  • bitten56 23 november 2012

    Äppelchutney är ett alternativ.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.